Holstein


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
113
Stemmen
8
Volgers
2

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 3u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


09 Jan 2019

Voorzienbaarheid: spreekt de overheid met twee tongen?

Opnieuw heeft het CBb uitspraak gedaan in een aantal procedures omtrent de toekenning van fosfaatrechten. In bijna alle zaken wordt de claim op meer rechten afgewezen, en daarbij wordt nadrukkelijk gewezen op de voorzienbaarheid van de fosfaatwetgeving: de betreffende ondernemers hadden kunnen voorzien dat er maatregelen zouden kunnen worden genomen.

Dat is opmerkelijk omdat de keuze voor één peildatum (2 juli 2015) destijds door de landsadvocaat nadrukkelijk werd gemotiveerd met de argumentatie dat niet gekozen kon worden voor een periode, omdat niet eerder dan met de brief van die datum kon worden voorzien dat er ingegrepen zou worden.
Ondanks het feit dat de keuze van één datum een grote mate van willekeur tot gevolg heeft gehad, was een andere keuze volgens de landsadvocaat juridisch niet houdbaar. Ook LTO, die aanvankelijk voorstander was van een referentieperiode, heeft zich hierdoor laten overreden.

Eerst dus de keuze voor één datum vanwege de onvoorzienbaarheid van de maatregelen, nu de bezwaren afgewezen op grond van voorzienbaarheid! Rechtsstaat Nederland anno 2019...?

11 reacties