Boeren en LTO oneens over onderhandelingen, blijkt tijdens melkveedebat in Deurne

DEURNE - Veel boeren hebben geen vertrouwen in de goede afloop van de onderhandelingen over een landbouwakkoord en voelen zich niet goed vertegenwoordigd door de LTO. Dat bleek op een debatavond met ruim 100 melkveeboeren in Deurne.

Deel dit topic

Reacties

+7
Grasbaal
Hier een video met discussie buiten tussen Wim Bens, voorzitter ZLTO en Mark vd Oever FDF (en ook andere boeren)

Duidelijke stelling: LTO is tegen een GVE norm:
+1
de jonge
@Grasbaal whahaha met andere woorden, de woorden en daden van sjaak zijn weer eens geen drol waard met zijn deadlines, wat kunnen we dan van de rest van zijn woorden en daden gaan verwachten.
familie pelle
@Grasbaal das opvallend. Wim bens zegt dat hij, net als andere lto bestuursleden, het landbouwakkoord niet kan laten zien omdat hij het simpelweg niet heeft. En John spithoven verkondigde hier dat hij het wel had.
Erik1979.
@familie pelle ik zet in op John 😁
Rene2001
@Erik1979. Ik zet in op de onderhandelingspositie van de lto
Erik1979.
@Rene2001 ik zet in op een verdere drama 😉
Braboboer
Duidelijk signaal over hoe er hier gedacht wordt over een GVE norm.
hans-hans
Bake
De aandacht is verschoven van pasmelders naar GVE norm
Koeien boertje
@Bake dacht jij nog dat die binnen een paar jaar gelegaliseerd worden?
Grasbaal
Wie heeft t over tekenen?

Land- en tuinbouworganisatie LTO 'ontploft' als de top van de organisatie tekent voor een landbouwakkoord, voorspelt voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Hij denkt dat er dan veel afdelingen van LTO zich gaan afscheiden. Sowieso zullen boeren volgens hem komende zomer acties opzetten als minister Piet Adema (Landbouw) 'er iets gaat doordrukken dat ons niet aanstaat'.

Meer: bnr.nl/nieuws/binnenland/…

+5
magerehein
Voor een aantal jaren terug liepen bouw en landbouw samen op als het ging over pfas en stikstof.pfas is stiekem de norm aan gepast,vervuilde baggerspecie mag nu weer overal gestort worden ja het word zelfs vanuit heel Europa hier naar toe gebracht.Dus hé hé dat is wel vlot eventjes opgelost. Het platteland moet toch echt kapot,dan maar een gve norm je moet toch wat niet waar?Bijslag ouders? puinhoop.Gronings gas? puinhoop.Asielzoekers?puihoop.Stikstof?puinhoop.Adema laat de vergaderingen voor landbouw in Brussel aan zich voor bij gaan,geen inbreng meer voor de landbouw hier.Er word voor ons beslist.Timmerfrans moet door de rest van Europa aan de ketting gelegd worden,Rutte hoef je niks van te verwachten,bilmaatjes Timmermans en Samson leg je toch niks in de weg?Lto maak dat je er weg komt.
+1
Bake
Zlto heeft zo als zij zeggen 12000 leden
In Deurne waren 100 boeren aanwezig. Die totaal 70 bedrijven vertegenwoordigen . Dat is wel heel weinig. Dus ik geloof die 12000 duizend niet
Bake

(klik om te vergroten)

+1
Rene2001
@Bake Gelooft toch niemand
Het is wachten totdat er iemand opstaat en zegt: pleur zelf een eind op!! Wij gaan gewoon niet meewerken aan de Haagse veenocide!!!
Maar wie gaat dat doen??
Dat gaat lto niet doen
Dat gaat Kemp niet doen
Dat gaat vd oever niet doen
Bake
In eerste instantie werden de leden wederom niet alles verteld tijdens de vergadering. Tot dat iemand van de Nmv het eens uit de doeken deed. Tot frustratie van bestuurders onderandere jos verstraten. Klaas van der horst was eveneens aanwezig op de bijeenkomst
+2
Bake
Boeren gaven duidelijk signaal af
GVE norm. Einde zlto
bio boer
Meschien is gve norm wel beter dan het alternatief ik weet niet exact wat de voorstellen waren van lnv 🤷‍♂️
Twentsch Land
Oké misschien !

Wat is het alternatief dan ?

@bio boer
bio boer
@Twentsch Land dat weet ik dus niet die gesprekken zijn nog al geheimzinnig als ze ipv 1.7 gve er 3 gve per ha gras van kunnen maken gaat dat groot verschil maken in de gevolgen dan kom je in houdgreep zitten ook al gooit lnv exstra hoog in met 1.7 als je niet tekend gaat dat het worden
Bij 1.7 raakt 95% van de melkvee houders
De 3 gve mechien nog 25 % waar van 10% zwaar
Het blijft speculeren zo lang het achter gesloten deuren wordt gesproken
+3
Twentsch Land
Precies bio boer ... alles is onduidelijk !

Als je aan het rijden bent en je ziet niet wat dan stop je toch ? 😉

@bio boer
bio boer
@Twentsch Land bij de lto top zal wel weten wat de voorstellen zijn alleen wij weten het niet op wat speculatiefe lek berichten na had ook gehoopt dat bart in detail bekend zou maken maar helaas was hij ook geen klokkenluider of weet hij het ook niet 🤷‍♂️
+1
Twentsch Land
Bart was duidelijk maar ook al even weg, daarna kan er veel veranderen......is gve niet in de media gekomen naar het nachtelijke bezoek van Rutte met een briefje in de binnenzak van Tjeerd ?

Zoals rene onlangs suggereerde .... moet de gve uit het akkoord de redding worden van de overheid en lto ? Wordt Minas 2 gepresenteerd als de oplossing ?
@bio boer
bio boer
@Twentsch Land ik wacht het af om mij wordt het simpel systeen van bijvoorbeeld 3 gve per ha gras wat mij betreft nog de beste optie die voor bij is gekomen grondgebonden melkveehouderij zal er toch wel komen en de productie plafond ook nog fors verlaagt zo het al in de derogatie beschikking staat
bio boer
@bio boer de mestmarkt de intensive boeren kopot laten maken gaat ook niet leuk worden over 3 en 4 jaar
Afhankelijk heid van dero was en is gewoon groot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , boeren en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN