De meest simpele en logische aanpak van het stikstofprobleem bestaat allang: de bufferboer"Een van de oplossingen voor het stikstofprobleem is het aanleggen van buffers rond Natura 2000-gebieden, waarin boeren extensieve landbouw bedrijven. En terwijl het Landbouwakkoord nog dobbert in een zee van besluiteloosheid gebeurt het op lokaal niveau al. Met succes."

"Erisman pleit er al langer voor dat de meest logische en simpele aanpak – het reduceren van het gebruik van krachtvoer en kunstmest, in combinatie met extensivering en minder koeien op stal en meer in het weiland – veel breder wordt omarmd rondom natuurgebieden. ‘Dat is natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing’, zegt hij. ‘Een oplossing aan de voorkant.’ Zeker nu afgelopen week de zoveelste dure innovatie aan de achterkant, de emissiearme stalvloeren, toch weer niet bleek te werken, volgens onderzoek van de Wageningen Universiteit."

Deel dit topic

Reacties

+2
Kars
Erisman zoekt boeren die veestapel halveren zodat ze overgebleven tijd aan natuurbeheer kunnen doen. Tegen onkostenvergoeding, jan lul dusss
+1
Jannus
@Kars klopt
dijkstra uit w
@Kars ja ze denken in onkosten vergoeding, of opbrengst derving. en dat noemen ze een verdien model...
ik zou zeggen ga denken in in een goed saldo per ha. En stel dat als uitgang punt voor jou natuur beheer.
willemvanaaken
Ok, dus bij extensivering, minder productie dus, wordt er wereldwijd ook minder gegeten dan? Anders is het een probleem verplaatsen, niet oplossen.
Koeien boertje
@willemvanaaken allemaal!!! 10 procent minder melken is het beste verdienmodel wat er bestaat
Koeien boertje
@willemvanaaken allemaal!!! 10 procent minder melken is het beste verdienmodel wat er bestaat .

Kon wel wennen aan die melkprijs het afgelopen jaar.
Dit went minder de laatste maanden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , innovatie , koeien , krachtvoer , kunstmest , weiland , natuurgebieden , stikstofprobleem , boeren en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.798