LTO: ‘De Groot (D66) moet uitspraak terugnemen’
De uitspraken van De Groot zijn wat LTO betreft extra opvallend omdat D66 vóór een eerdere motie om tot een Landbouwakkoord te komen heeft gestemd. Bovendien is de partij onderdeel van het kabinet-Rutte IV dat vorig jaar de aanbevelingen van Johan Remkes onomwonden heeft overgenomen. Aanbevelingen die als essentie hebben: werken aan het herstellen van vertrouwen, verbeteren van het gesprek tussen overheid en de agrarische sector, en het schetsen van een wenkend toekomstperspectief. Het (proberen te) komen tot een Landbouwakkoord is daarbij een essentieel middel en is door het kabinet stevig opgepakt. Dat vervolgens op deze manier over een van de onderhandelende partijen in dat akkoord wordt gesproken, is ronduit ongepast.
LTO-voorzitter Sjaak van der Tak: “Veel mensen werken op dit moment keihard om te komen tot een akkoord dat stappen zet in het herstellen van vertrouwen én een wenkend perspectief moet bieden voor boeren en tuinders. Of dat gaat lukken is zoals bekend lastig; op de inhoud schuurt het en dat hoort ook zo in een volwassen proces. Maar als een coalitiepartij zich niet meer op de inhoud maar op een van de deelnemers van het akkoord stort, dan kan ik dat niet anders dan ernstig noemen. Het schaadt het aanzien van de politiek. Deze onnodig polariserende en grievende uitspraken moeten van tafel worden genomen door D66, door Kamerlid Tjeerd de Groot.”
Bron
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's onderdeel , uitlaat , lto , overheid , tuinders , d66 , politiek , telegraaf , uitspraak , de groot , nederland en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Bron Telegraaf
De handtekening van LTO is toch ook niets waard als de andere landbouw belangenbehartigers het niet ondersteunen? Denken ze bij de LTO alleenheerschappij te hebben?
Dat afwijzen gebeurd om twee redenen:
1 Er is een groep boeren die denken dat alles bij het oude moet blijven. Iedere verandering wijzen ze af. Zij zullen het akkoord beoordelen naar de mate waarin wij op de oude voet door kunnen.
2 Er is grote machtsconcurrentie tussen de organisaties. Ook al weten de voorzitters van de andere organisaties dat het gesloten akkoord met afstand het best haalbare is, zij zullen met grote verontwaardiging reageren en het akkoord afwijzen. Dit in de hoop dat ze hiermee hun eigen positie binnen de sector kunnen versterken.
Dat weet iedereen, alleen tjeerd benoemt het nog even.
Dan neem ik aan dat die partij er zich ook niet aan gebonden voelt.
Voordat daar duidelijkheid over komt is zinloos om door te onderhandelen.
rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/…
rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/…
Een handtekening is niets meer waard in deze tijd.
Op andere politieke dosiers ik noem de kinder toeslag affaire, Groningen, Corona etc.
Na een tijdje zitten er andere mensen die zich verschuilen achter het feit dat zij er toen niet bij waren en dat zij dus niet verantwoordelijk zijn. Ik noem maar een voorbeeld over de Corona tijd. Velen zijn met een rechtszaak bezig door bijwerkingen van het vaccin. Minister Hugo de Jonge heeft nu een andere functie dus je kunt niemand meer aanwijzen om op te verhalen. Ze halen gewoon hun schouders op en zeggen dat het hun functie niet meer is. Zo kun je wel naar de handtekening kijken. Alles zal heel goed omschreven moeten worden om de handtekening voor tenminste een aantal jaren rechtsgeldig te laten zijn.
Anders is hij inderdaad niets waard