PAS-melder gezocht voor legalisatie via juridisch proces


Quote:
De Nieuwe Denktank zoekt een PAS-melder die zich wil laten legaliseren via een gerechtelijke procedure, waarbij wordt ingezet op de onzekerheid rondom rekenprogramma Aerius. Dit is nieuw ten opzichte van de huidige overheidsaanpak.

Deel dit topic

Reacties

+2
rene-de-jong
Geen vergunning nodig tot 12 mol zeggen deze juristen

Komt dus op het zelfde neer als mijn artikeltje en de notitie van Hoekman.
Provincies kunnen hetzelfde doen bij verzoek handhaving; niet nodig
Provincies kunnen dus ook aangeven; geen vergunning nodig (bij de aanvraag)

De 1e Provincies hebben zich gemeld met verzoek om info.

Er is dus nog géén een die met deze kennis bij een rechter is geweest het is zelfs zo dat Provincies niet eens bezwaar hebben gemaakt tegen de 0,005 'drempel'
Tja als je daar geen bezwaar tegen maakt dan zal de rechter geen andere keuze hebben.

LNV had met de TNO rapportage over ruis (waar in het artikel naar wordt verwezen) dus de PAS melders al kunnen helpen, de bouw overigens ook maar goed.
'de Minister' zet echter ook dit rapport weg op advies van heer ambtenaren; misleiding van het parlement tot het gaatje........
bio boer
@rene-de-jong drempel van 2 mol is door rvs afgeschoten 🤷‍♂️
rene-de-jong
@bio boer Kun je deze uitspraak doorgeven, welke is dat?
rene-de-jong
@bio boer Heb je hier onderbouwing van of is het een grapje, volgens onze gegevens is er in het geheel geen uitspraak en/of onderbouwing van een drempelwaarde geweest dus ook niet die van 0,005 mol.

Deze 'drempelwaarde' is slechts een handleiding (geen wet dus) die is opgesteld door BIJ12 en dit instituut is opgericht door IPO met uiteraard grote invloed van LNV (de landelijke regie zoals ze dit noemen).

Het TNO rapport over ruis paste dus niet in deze visie en is daarom door 'de Minister' (LNV D. BAL) met drogredenen weggezet.
En dit neemt het parlement uiteraard aan voor zoete koekjes.

Het simpel legaliseren van o.a. PAS melders is hiermee dus bewust tegen gehouden !
bio boer
@rene-de-jong daar pas bijna hele pas systematiek op gestoeld 2 mol depositie vergunings vrij
Zit niet heel diep in de materie ben wel beetje stikstof moe zoeken het maar lekker uit zie wel waneer er weer wat kan

Zou het wel vreemd vinden dat je drempelwaarde mag hanteren terweil de kdw wordt overschreden dan mag er toch 0.0 depositie bij komen anders heeft kdw ook totaal geen zin wat is de gedachte dat drempelwaarde zou kunnen
100 emissie punten met 10 mol is 1000 mol veel kdw's zijn zelf minder dan 1000 mol dus dan komt het ook niet goed 🤷‍♂️
+1
rene-de-jong
@bio boer gelukkig het was dus een grapje
frank post
@rene-de-jong zit wel een risico aan deze strategie…..nu word je gedoogd, als legaliseren via proces niet lukt, word je dan nog gedoogd?
rene-de-jong
@frank post Als dit word toegepast heb je simpelweg geen vergunningplicht mbt stikstof depositie
bio boer
@rene-de-jong het zou toch onlogisch zijn drempel waarde terweil de kdw al worden overschreden ? Dan zou er toch geen depositie bij mogen komen

Dus ik vraag mij af waarom zou drempelwaarde te verantwoorden zijn ?

Van wege de onnauwkeurigheid van earius ?
newholland6640
@rene-de-jong welke provincies zijn dat?
rene-de-jong
@newholland6640 niet zo handig om dat op internet te zetten dacht ik
JohnDeere7serie
Schiphol
Thomas2000
@JohnDeere7serie Schiphol heeft geen pasmelding dacht ik. Lelystad Airport wel
Frans Z.
Zelfde actie als SSC?
Farma_boerke
Veel PAS melders kunnen al gelegaliseerd worden door de afname in emissie agv stoppers ed. Al ruim 6kton, terwijl 1,6kton nodig is voor de PAS (lokaal kan het anders zijn). Het is echter politieke onwil om dit te doen.
Verder zitten de PAS melders al in het systeem gerekend (Aerius) sinds jaar en dag, dus is er geen extra ruimte nodig, wederom politieke onwil.
Zet de boel maar op scherp door gang naar rechter, politieke onwil, onmacht en gebrek aan kennis houd de boel tegen.
bio boer
@Farma_boerke zo lang de kdw wordt overschreden mag er toch helemaal geen vergunning afgegeven worden pas als de depositie onder de kdw zit mag er weer vergund wordt of heb ik het helemaal mis dus er moet eerst zoveel gereduceerd worden dat de kdwgehaald is voor er weer kan worden vergund is stikstof handel eigelijk ook dubieus of zie ik het verkeerd

Nu zijn de trenge kdw op vele plaatsen nooit haal baar dat is weer andere discussie
Farma_boerke
@bio boer er mogen nog steeds vergunningen worden afgegeven via salderen (muv Overijssel). Daarvan moet nu nog 30% naar natuur gaan. Daarmee toon je aan dat natuur niet schaad (minder uitstoot) en kan het dus. KDW is een middel ter natuurbeoordeling wat doel is geworden, geldt voor Nl als geheel, heeft niet vandoen met N2000 en vergunningen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , melkveehouder , gezocht , kennis , aerius , nieuws en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.122