VIDEO: LTO, NAJK en LNV verwachten in mei een Landbouwakkoord


Quote:
De gesprekken lopen stroef en de onderhandelingen zijn moeizaam. Toch verwachten de partijen aan de hoofdtafel medio mei een Landbouwakkoord te kunnen sluite...
 

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Dames en heren, aub niet persoonlijk op de man spelen. Het zijn ook gewoon mensen die hun werk doen. Probeer vooral inhoudelijk te reageren.
+6
de jonge
Wat zegt piet nou, heb het 3x moeten terug luisteren maar volgens mij zegt hij bij1.40 +- maar we hebben ook nog grote vraagstukken liggen, vraagstukken op het gebied van grond bv , IS DE AGRARISCHE GROND OOK NOG IN DE TOEKOMST NOG VOOR DE AGRARIERS BESTEMD, EEEUUH EEUH BESCHIKBAAR .... het ging toch niet om grond piet? we worden genaaid en de lto blijft zitten????
Twentsch Land
Dat zegt hij idd ..... een heel veel zeggende uitspraak. Verder ook weer de dat gezwam van keurmerk .... de mensen krijgen in de toekomst door stijgende kosten minder geld te besteden dus keurmerk voedsel is zo voor een heel klein percentage nog te betalen......keurmerk en andere groepen het hele gebeuren willen laten betalen is niks anders dan dat de overheid niet of nauwelijks wil betalen voor zekerheid in het boerenbestaan. Er is maar 1 ding van en dat is dat de overheid zelf flink de knip trekt. Ze vinden het maar normaal dat wij het landschap vrijwel voor niks onderhouden.....

@de jonge
+4
Bekkink
Lto is net als rutte, ze denken dat ze het hele land vertegenwoordigen en hebben een gruwelijk dikke plaat voor de kop
ted9
@Bekkink Als ze er nu inzetten dat leden van de zittende partijen gaan leveren dan valt de schade mee🤔
+2
fendt516plus
@ted9 Dit is het probleem je hebt niets te zeggen als je geen lid bent , maar lto zegt wel wat jij moet doen ook ben je geen lid.
Jawis
@fendt516plus brief insturen zodat je kenbaar maakt dat lto niet voor jou onderhandelt
ted9
Het landbouwakkoord is het best te omschrijven als een vredesverdrag tussen Rusland d en Oekraïne. Alleen is Oekraïne zijn oostelijke deel kwijt, mogen ze hun wapens inleveren en hun regering moet opstappen.
Hans van Bergen
Wat Mark zegt. Het CDA regeert via Tak en Bleker en anderen toch nog
Jawis
@Hans van Bergen vergeet calden niet......
HansBa
Als je rond de natura 2000 gebieden boert en je kunt uitgekocht/ verplaatst worden kan je volgens mij het beste die kans grijpen want dat komt niet goed zo te horen .Pas nog een boer hier in de buurt gekomen die ook verplaatst is voor natuur/engbertsdijk venen,heeft nu 10 ha meer grond en vrijwel nieuwe gebouwen.
cjw73
@HansBa ben ik wel met je eens. Mits je dicht tegen zo'n gebied aan zit. De problemen komen straks voor de bedrijven die iets verder er vanaf zitten, die komen compleet op slot te zitten en uitkopen doen ze die groep niet.
HansBa
@cjw73 als die bedrijven die iets verder af zitten verder geen beperkingen krijgen denk ik dat t meevalt. Kunnen ze misschien wel stuk landschapsgrond van de verplaatsers er bij krijgen om te hooien.
cjw73
@HansBa die krijgen juist een bak beperkingen en geen zak geld. Uitrookbeleid he..
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @cjw73:
e problemen komen straks voor de bedrijven die iets verder er vanaf zitten

dat zijn de volgende die dichtbij zitten...
vrije boeren
@cjw73 het probleem is nu ; Wat is dichtbij een natuurgebied ? 1km of 5 km .........
Twentsch Land
Beide zijn niet op grote afstand en vallen binnen de 25 km ..... het zal bepaald worden wat gebied gericht het beste past in de herinrichting van Nederland.

@vrije boeren
+1
Noorderling
@HansBa
Moeten ze wel daadwerkelijk kopen en niet enkel onrust zaaien. Daadwerkelijk actie ondernemen en knopen doorhakken blijft het vaak bij.
+2
klant
Kan aan mij liggen maar als ik die drie daltons weer zie lullen, tak meijer en adema, staan de tenen mij krom in de schoenen.
de jonge
@klant hoeveel invloed zal het ""praatgroepje"" waar de lto mee samenwerkt hebben?
+2
demelkboer
Breaking: De partijen binnen het landbouwakkoordoverleg hebben een akkoord bereikt op hoofdlijnen.

Een akkoord is rond op de belangrijkste punten van fietspaden door boerenland, bankjes voor vissers, een nieuwe boerderijwinkel in Surhuisterveen en een weidevogelambulance in Krabbedijke. Een aantal kleine details zoals grond en een verdienvermogen moeten nog worden ingevuld. Volgens Adema zijn deze punten niet van cruciaal belang voor het slagen van het akkoord en kan ook zonder invulling van deze punten gewerkt worden aan de transitie van het Landelijk gebied. #cynismeuit
+1
de jonge
Let wel als lto tekent, tekent die organisatie voor HUN leden,en niet voor mij als niet lid,en ik neem aan voor de rest van de niet leden. Als de leden zich naar de slachtbank willen laten leiden door achter de handtekening te gaan staan moeten zij weten, maar ik verrek het, lees John spithoven maar eens goed en luister maar naar die zin bij 1,40 en volg allemaal eens debatten!! nu is er ook weer 1 aan de gang.
BertK
@de jonge Als LTO zijn wordt houdt, wordt er niet getekend. vd Tak zegt dat het oplossen van de Pasmelder problematiek een niet onderhandelbare randvoorwaarde is. Zoals de kaarten nu liggen, is het onmogelijk de Pasmelderproblematiek op een voor de pasmelders acceptabele manier op te lossen.

Iets zegt me dat je nergens op rekenen kunt.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
Let wel als lto tekent, tekent die organisatie voor HUN leden,en niet voor mij als niet lid,en ik neem aan voor de rest van de niet leden. Als de leden zich naar de slachtbank willen laten leiden door achter de handtekening te gaan staan moeten zij weten, maar ik verrek het, lees John spithoven maar eens goed en luister maar naar die zin bij 1,40 en volg allemaal eens debatten!! nu is er ook weer 1 aan de gang

En als jij niet stemt bij de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen, dan heb je met besluiten van je Waterschap en je Provincie niets te maken.....
Geloof het zelf?
de jonge
@arie.j als je wilt kun je je bij provinciale staten en waterschapsverkiezingen opgeven om te controleren of het stemmentellen wel op de juiste wijze gaat en ook of de stemmen wel geldig zijn. kan dat bij bv een lto ook?
Hans van Bergen
Rutte komt met kulvoorwaarden

1 2030 of 2035. Is nie belangrijk

2 Verplicht uitkopen. Zal in incidentiele gevallen belangrijk zijn maar voor de massa niet

3 Pasmelders legaliseren. Dat kan niet op de huidige manier

Wat is WEL belangrijk

1 KDW omhoog

2 Derogatie terug oftwel mestuitrijnormen terug naar normaal zonder derogatie

3 Iedereen vergunning

4 Iedereen gewoon doorboeren
Jawis
Zoals ik het nu en beetje volg is er straks maar 1 partij daadwerkelijk schuldig aan de stikstofcrisis en dat is het cda.
Zij kunnen deze flauwekul/poppenkast nu stoppen maar weigeren dit te doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , lnv , najk en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1.674
TREFWOORDEN