Hoe zien accountants de BBB? En hoe nu verder?

Het stikstof is nog lang niet neergedaald. Maar duidelijk is dat de provinciale statenverkiezingen van 15 maart de politiek in Nederland flink door elkaar hebben geschud. Accountancy Vanmorgen peilde de meningen onder accountants.

Deel dit topic

Reacties

+3
BertK
"Van Dellen verwacht nadrukkelijk een koerswijziging. ‘De eisen en regelgeving vanuit Brussel blijven hetzelfde. Het betekent dat Nederland zich moet houden aan een reductie van de stikstofuitstoot van 50 procent in 2030."

Brussel zegt 50% in 2030? Brussel zegt toch alleen wat over bescherming natuur en niet over stikstof?
+5
rene-de-jong
@BertK Klopt, hier haalt Lubbert idd wat door elkaar;

De EMISSIE plafonds voor 2020 en 2030 zijn afgesproken in het zg Gothenburgprotocol
infomil.nl/onderwerpen/lucht-water/…
en
data.emissieregistratie.nl/emissies/grafiek/…

Makkelijk binnen de plafonds dus, voor landbouw sinds 1990 met factor 3 gedaald.

De Habitatrichtlijn gaat idd niet over stikstof, dit gaat over verslechteringsverbod waaraan (alleen) Nederland de stikstof heeft gekoppeld.

Kijken naar de werkelijke staat van de natuur is dan nog niet zo'n gek idee van de BBB
Beschikbaar stellen (gratis) van de benodigde gegevens NDFF is dan ook nog niet zo'n gek idee van BBB

en met het invoeren van een drempelwaarde is ALLE overige onzin opgelost, deze info zit nu ook bij Lubbert in de mail.
cs-agrar
@rene-de-jong zo moeilijk is het allemaal niet, en hoeft niet eens veel te kosten...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
zo moeilijk is het allemaal niet, en hoeft niet eens veel te kosten..

....tenzij de wil er niet is...
BertK
@rene-de-jong Ook graag een schatje tussen NOx en NH3. Iedere sector heeft zijn taakstelling, geen groei van industrie en logistiek ten koste van de landbouw. Op iedere uitlaat of schoorsteen past een NOx filter, met dieren is dat lastiger. Kosten in de landbouw zijn toch al lastig te verrekenen.
pieta
Quote Reactie van @BertK:
een schatje tussen NOx en NH3

Heb ik liever tussen de lakens!! 😁
spotmelker
@pieta dan kan er weer wat 'groeien' zeker? 😂
Weidezicht
@spotmelker komt alleen maar "uitstoot" van.
+1
PieropdenAcker
Hoe zien de bouwvakkers de BBB?
Hoe zien de schilders BBB?
Hoe zien de bakkers BBB?
+3
demelkboer
Het kabinet probeert de niet boeren burger weer los te weken van BBB. Door 1. veel geld te beloven aan de regio. Hier pak aan. 2. Het stikstof probleem op te kloppen tot astronomische proporties dat elke burger er last van krijgt. Ja , maar straks heeft ook u zoon of dochter geen huis.

Iedereen snap inmiddels dat de stikstof crisis om grond gaat. Ook het CDA zoek naar mogelijkheden om de boerenstand de grond te ontfutselen (Boswijk Landschapsgrond, Verhagen Bouwend Nederland) . De belangen in een dichtbevolkt land dalen altijd neer op grond (en wie heeft daarvan het meest?)

Als het niet via stikstof lukt, wordt de sector met allerlei wetgeving gedwongen langzaam aan de gronden af te dragen aan de overheid. Dat kan wel een generatie duren. Geen onteigening, daar is de juridisch capaciteit helemaal niet voor( duur lang en doe dat is x 10000 bedrijven).

Veel politici hebben het nu over "geen jaartallen" maar "beweging" en "snelheid maken". Iedereen met een beetje voorspelende gave en het derogatie-debakel in het achthoofd kan wel aanzien komen waar dat op neer komt.
Erik1979.
@demelkboer ze kunnen proberen wat ze willen. Als Caroline haar rug recht houdt dan hebben ze verloren. Dan kan Nederland weer een gaaf land worden. Ik hoop het echt.
Vdejong
@Erik1979. dan ga je terug?
Erik1979.
@Vdejong ik hoop dat er èèn van mijn kinderen op de boerderij komt. Boeren in Nederland is niets voor mij en onmogelijk. Maar als Nederland normaal wordt en onze kinderen lijken op ons en gaan overal op de wereld wonen. Misschien als we met pensioen zijn. Lekker koffie drinken samen met Mark (en andere vrienden) en over vroeger lullen, lijkt me wel wat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , politiek en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.256