De bouw van woonwijk Gelderakkers 2 in Hilvarenbeek ligt weer stil, nu vanwege stikstof

HILVARENBEEK - De provincie adviseert om de bouw van Gelderakkers 2 in Hilvarenbeek stil te leggen. Het lijkt erop dat stikstofregels roet in het eten gooien. Wethouder Piet Machielsen maakt zich grote zorgen. ,,Ik moet me aan alle wetten en regels houden, maar dit werkt inmiddels maatschappelijk ontwrichtend.”

Deel dit topic

Reacties

+1
oubi
Bouwen op landbouwgrond levert stikstofwinst op ipv dat het toeneemt.
Weer het doel van de prov noord brabant om de landbouw dit in de schoenen te schuiven. Bah.
+1
Theo61
Quote Reactie van @oubi:
Bouwen op landbouwgrond levert stikstofwinst op ipv dat het toeneemt.

Dat is maar te bezien, al het verkeer van en naar de bouw en machines op de bouw stoten gigantisch stikstof uit.
Vdejong
@Theo61 alles elektrisch toch?
Theo61
@Vdejong Amsterdam wil dat gaan doen midden 2023, aannemers moeten nu materiaal opgeven om dan aanbestedingen te mogen doen, onderaannemers zijn nog huiverig, laden is nog niet goed geregeld. en dan komt het volgende , elektrisch naar het werk, veel bussen kunnen nog te weinig trekken om kleine machines aan te voeren.
demelkboer
@Theo61 probeer jij maar eens een fatsoenlijke bouwput uit te graven op stroom
Theo61
@demelkboer Is al wel al mogelijk maar de aanschaf van zo een machine kost ruim het dubbele van dieselmachines. Urenprijs moet dan ook 75% omhoog en dan word het moeilijk.
Kars
@Theo61 juist niet. Daar kicken die groenlinks steden op. Grondverzetbedrijf in de buurt heeft 30 tons elektrische rupskraan aangeschaft.
Al schrijft die ton duurder in heeft ie aanbesteding nog. Of dat de toekomst wordt. Meen 6/7 uur dat vrachtwagen accupakket(en) moet komen omruilen.
komelker 2
Zonder diesel bouw je niks.
groeier
Quote Reactie van @komelker 2:
Zonder diesel bouw je niks.

Als we dat gaan roepen, geeft dat overheid alleen maar meer reden om de landbouw aan te pakken 😬 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , bouw , stikstof , eten , regels , hilvarenbeek en stikstofregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0