Game changer na de verkiezingen?

Gaan de verkiezingen perspectief bieden voor de landbouw?
De agenda van rechts/ midden was......we houden links te vriend met de grond van de landbouwers ....met als middel stikstof...700.000 ha in 15 jaar .....door middel van boervriendelijke gebiedsprocessen......die hun collega's mogen offeren voor hun eigen toekomst......dat lukte natuurlijk niet en het middel stikstof werd een economisch lijk in de kast voor de hele bv Nederland....toen bedacht de reddende engel Remkes de vlucht vooruit....Het landbouw akkoord.....maar zonder de grond van de boer en geld uit het lege spaarvarken hebben we nu het punt van de climax bereikt.....

Gaan de verkiezingen voor een game changer zorgen? Denk het voorlopig niet.....zolang er geen wetenschappelijk antwoord is op een juridisch gecreëerd probleem, blijft stikstof op de agenda staan....pas als er een tweede en eerste Kamer meerderheid is om de natuurbeschermingswet te wijzigen/een andere juridische realiteit in de wet vast te leggen en de verantwoordelijken van het toneel verdwijnen.....dan zal er zicht op een oplossing komen......een heel lange weg te gaan, een gunstige verkiezingsuitslag is hooguit, maar wel een broodnodige, eerste stap.

Stem met verstand...#stem ze weg

Deel dit topic

Reacties

+1
Jannus
+6
John Spithoven
Gisteren avond een provinciale bijeenkomst gehad over perspectief in Gelderland.
Welk perspectief is er voor landbouw en bedrijfsleven na de opgaven die er liggen voor stikstof, water, klimaat, blauw groene dooradering enz.
Een avond verzorgt door DLV en provincie ambtenaren.

En als je dan ziet dat men niet weet hoe het voorzorgsbeginsel zich verhoudt tot innovatie, uitspraak HvJ het bevoegd gezag dwingt om vergunningen te beoordelen aan de hand van uitsluiting van elke gerede wetenschappelijke twijfel, geen verschil kent tussen EU gestelde en bestuurlijk politieke doelen in kader van chemische en fysische waterkwaliteit enz dan is er een lange weg te gaan. Men is druk bezig met oplossingen terwijl de juridische weeffout in ons wettelijk stelsel overgeslagen wordt.

Terecht dat zo'n avond dat ook halverwege eindigde in chaos en uitzichtloosheid.
+1
BertK
@John Spithoven Als de wil er niet is, blijven we trekken aan een dood paard. Stemmen op partijen die ons waarderen is een begin.

Fout die de politiek en ambtenarij maken is dat ze denken dat er iets als absolute zekerheid bestaat, in regelgeving en natuur. Wij weten beter, natuur laat zich niet fixeren. Maar: "Niets is zeker en zelfs dat niet".

Willen wij als boeren en als Nederland dat we weer vooruit kunnen, dan begint dat met stemmen.

Daarna niet stil blijven zitten maar aan de slag! Een goede probleem analyse, haalbare (!) doelen stellen die breed gedragen worden (zeker door degenen die aan de bak mogen) en realistisch blijven in wat je verwachten mag door tijdig te evalueren.

Wil den Haag niet luisteren naar de boodschap van deze verkiezingen, dan gaan we gewoon verder met de strijd waar we mee bezig zijn!
Jaap40
@BertK ....Wil Den Haag niet luisteren.... slijp de messen maar alvast
oubi
@John Spithoven DLV ziet deze opdracht ook als een vette worst en zullen uitspreken wat de betaler, lees PrGelderland, hen opdraagt.
Henk2
@John Spithoven ik hoop voor mijzelf op een vrijwillige opkoop.
Wat dat betreft zou ik op de coalitie moeten stemmen.
Maar het onrecht door hen aangericht is te groot om ze een stem te geven.
cs-agrar
Quote Reactie van @Henk2:
vrijwillige opkoop.Wat dat betreft zou ik op de coalitie moeten stemmen.

Denk niet dat er partijen tegen vrijwilligheid zijn. Wat dat aan gaat, gun de collega's die na jouw stoppen door willen gaan ook wat..
+1
Albert Altena
Ben ik het met je eens:
Een eerste stap is een gunstige uitslag.
En ik bekijk het zo:
Er moet een kabinet komen en dat kan alleen met concessies.
Jij dit, dan ik dat!
Als de uitslag dus gunstig is zullen de VVD en CDA als een blad aan de boom omdraaien.
Tellen dus vanavond!!!!!
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
Als de uitslag dus gunstig is zullen de VVD en CDA als een blad aan de boom omdraaien.

Onder druk wordt alles vloeibaar..

🔱🔱🔱
Jaap40
@Albert Altena CDA??? Bestaan die nog na vandaag is eerst de vraag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stikstof , natuurbeschermingswet , verkiezingen , grond , toekomst , remkes , geld en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.349