Fotoserie: “24/7 voerschuiven zorgt ervoor dat alle koeien goed aan bod komen”

In het Groene Hart runt de familie Van Dorp biologisch melkveebedrijf ‘Ekodorp’. Sinds 2021 wordt hier het voer dag en nacht aangeschoven door de Lely Juno. “Naast arbeidsgemak zien we een betere voeropname bij onze koeien”, vertelt Jan.

Deel dit topic

Reacties

Ted6
Dan bekruipt mij toch het gevoel dat je het daarvòòr, al die tijd niet goed hebt gedaan.
kearl
@Ted6 Was 4 a 5 keer per dag staat er in het artikel. Nu om het uur behalve met voeren, dus 11x.

Ik heb ook wel eens een boer/bedrijfsleider gesproken die aan de hand van videoanalyses het optimale aantal had onderzocht. Dat was bij hem 17x per dag. Daardoor vielen toen de robots af, omdat die (toen nog) niet vaak genoeg aan konden schuiven. Maar die zat ook ruim in het personeel.

Zeker bij robots is aanschuiven belangrijk, aangezien je de grootste winst kunt halen net na het melken, en dat is bij een robot de hele dag het geval.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nacht , familie , lely , koeien , voer , biologisch , melkveebedrijf , groene hart en juno geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!