Landbouw is voor bijna de helft verantwoordelijk voor alle stikstof in Drenthe, ook veel uit buitenland


Quote:
RTV Drenthe heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen en oorsprong van stikstof. De meeste stikstof komt vanuit de landbouw. Lees in dit artikel waar de stikstof bij jou uit de buurt in natuurgebieden vandaan komt.

Deel dit topic

Reacties

Frans Z.
Ook al specialisten bij RTV Drente.
kanniewaarzijn
Ze baseren hun "onderzoek" op Aerius 😂 Een beetje bijdetijdse journalist had allang iets geschreven over de 70 tot 100% afwijking daarvan. Maar nee hoor, dat past niet in het straatje.
Weidezicht
@kanniewaarzijn bied wel kansen dan om hun even te bombarderen met informatie. Hebben ongetwijfeld een e mail, twitter of wat ook.
Weidezicht

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
@Weidezicht De media plaatst alleen politiekcorrecte opinies/bijdrages. Voor andere geluiden is men doof!
Weidezicht
Er wordt ook beweerd dat hoge bomen stikstof vangen???
demelkboer
Op basis van aerius..... zucht.....
bio boer
Valt mij nog mee wat van industrie heeft Drenthe? Als die stikstof amoniak is dan zal landbouw daar wel grote bijdrage aan leveren soms is de waar heid ook niet mooier dan die is
bio boer
@bio boer er komt echt wel amoniak vrij uit stallen als het buiten vriest en de ventilatie draait op minimum in de kippen stal om het 20 graden tehouden dan slaat de amoniak ook op de ogen
Twentsch Land
Natuur past bij natuur !

Geen zorgen.

@bio boer
+1
Frits1
@bio boer Dat is de discussie helemaal niet er komt wel nh3 uit de stallen. Alleen valt de nh3 neer op een natuurgebied 20 km verder?? En zo ja is dan ''mijn'' nh3 schadelijk voor die natuur??
Bennie Stevelink
@Frits1
Quote:
Alleen valt de nh3 neer op een natuurgebied 20 km verder??

Ammoniak kan niet neervallen omdat het 41% lichter is dan de lucht en dus opstijgt.
Noorderling
@Bennie Stevelink
en wat als ammoniak uitstekend oplost in water?
Bennie Stevelink
@Noorderling
Quote:
en wat als ammoniak uitstekend oplost in water?

Volgens het RIVM komt een derde van de ammoniakdepositie via regenwater naar beneden. Tweederde zou droge depositie zijn.
Verschillende wetenschappers zetten vraagtekens bij die droge depositie. Onderanderen omdat ammoniak 41% lichter is dan de lucht.
+1
Frits1
@Bennie Stevelink dus kunnen we de conclusie trekken dat de NH3 uit de stal geen invloed heeft?
+1
Henk Schoonvelde
Logisch, we maken toch iets van voedsel en dat bestaat uit Koolhydraten en Eiwitten....... hoeveel vangen wij af...... zonder eten gaat de massa mensenhouderij het niet veel dagen volhouden.
Dat wordt gewoon vergeten door veelal beperkte kennis en van internetclicks (en dus rammende koppen) levende journalisten.

Het goede nieuws is dat het altijd beter kan, dat doen we al jaren en zal ook zo blijven, want het economische systeem is simpel. Wie met de minste verliezen iets kan maken waar behoefte aan is zal geld verdienen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Henk Schoonvelde:
Wie met de minste verliezen iets kan maken waar behoefte aan is zal geld verdienen.

Ook voedsel is Biomassa..

Vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Commissie en de Raad van Ministers buigen zich nu over de definitieve invulling van de Richtlijn voor hernieuwbare energie. Als het aan Timmermans ligt, behoudt biomassa het etiket ’hernieuwbaar’.

Men wil strengere regels opnemen over certificering van biomassa. „Maar die vlieger gaat niet op”, kritiseert Swart. „Timmermans wil ons doen geloven dat als je het maar goed organiseert, biomassa duurzaam kan zijn. Maar die certificering is doorgestoken kaart, blijkt opnieuw uit de Amerikaanse onthullingen. Het is foute boel en je eindigt met een miljardenfraude.”

Het Australische besluit daarentegen vindt de CSL-voorzitter ’een lichtend voorbeeld voor Brussel’. „Europa kan niet langer het wereldwijde leiderschap claimen wat betreft ’hernieuwbaar’ als nog zo’n groot deel bij daarvan afkomstig is van bosverbranding. Het is van levensbelang om te voorkomen dat in bossen vastgelegde CO2 terecht komt in de atmosfeer, en al even belangrijk om biodiversiteit te beschermen.”

Bron: Telegraaf
Noorderling
@Grasbaal
maar gelukkig voeren we alleen ontbossingsvrije soya en redden we de wereld!
marcsterreborn
@Noorderling toch knap dat we zelfs onszelf van alles wijs kunnen maken
+1
Jan-T
Maar ze hebben in Drenthe toch heide velden waar de groene mensen straks hun eten kunnen halen.!!!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stikstof , natuurgebieden en drenthe geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0