Adema maandag om tafel met boeren voor landbouwakkoord

Landbouwminister Piet Adema gaat maandag voor het eerst om tafel met onder meer boeren, natuurbeschermers en provincies om tot afspraken te komen over hoe de landbouwsector er in de toekomst uit moet komen te zien. Het is de bedoeling dat deze gesprekken ergens in maart tot een landbouwakkoord leiden.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Toppie
Lekker snel
+1
Albert Altena
Met boeren of met vriendjes?
Dolledries
@Albert Altena meneer Alex Datema was er ook bij, dat belooft al niet veel goeds
+8
Bartlehiemboer
Ik weet niet hoe het bij jullie is maar persoonlijk heb ik het gevoel dat hier weer heel veel tijd, geld, hoop, argumenten, verdediging, frustratie noem het maar op uit komt. Waarschijnlijk krijgen wij wel iets toegespeeld maar het doel staat gewoon al jaren vast....
Net als bij de pas zijn afspraken niets meer waard.
Zodra de tijd er is gaat er een streep door al wat ze maandag gaan afspreken.
Alles en iedereen schuift het op een ander en zegt niet aansprakelijk te zijn daar ze ondertussen een andere functie hebben. En alle plannen van dit kabinet gaan gewoon door. De kant uit waar ik het hier niet over mag hebben.

Ik heb dus wel vertrouwen in de goede bedoelingen van de boeren maar ik heb geen vertrouwen in eerlijkheid kabinet. Dit gaat weer veel leed kosten.
Albert Altena
@Bartlehiemboer Hoe vaak heb je ditzelfde riedeltje al wel niet opgetypt.
Jij staan al gewoon met de handen omhoog en anderen nog (lang) niet.
+2
de jonge
@Albert Altena vertel wat voor positiefs is er door dit kabinet de afgelopen 3 jaar voor de landbouwsector gebeurd.
+3
Bartlehiemboer
@Albert Altena Ja, je hebt gelijk dat ik vaak het zelfde opschrijf. Zou er ook heel graag vanaf willen. Maar elke keer als je weer wat hoop hebt op een vooruitzicht wordt het weer keihard de kop ingedrukt.
Nu moet ik wel toegeven dat onze bedrijfsvoering er wel bij vaart hoe het momenteel gaat...Het is hier nog nooit zo goed gegaan. Maar dat is teren op een ander zijn ellende en zo zit ik niet in elkaar.
Als ik dan al mijn "voorspellingen" opzij leg.

Vind ik het belangrijkste alleen met boeren in gesprek te gaan.
Waarbij de boeren een deskundige mee mogen nemen. Een Kees de Lange bijvoorbeeld.
En heel graag iemand meenemen die de woorden van de boer in Haagse taal kan vertalen.
Aan het begin van het gesprek zie ik het liefst dat ze de Pas melders legaliseren maar ook vergoedingen toezeggen voor alle andere zaken die min of meer verplicht waren en waar zwaar in geïnvesteerd is. (o.a. vloeren, luchtwasser) Dan is eerst de lucht wat geklaard zodat er ruimte is voor een gesprek.

Dit gesprek zal eerst moeten gaan over een al of niet stikstofprobleem en wie dit dan veroorzaakt. Een te vol land met mensen, grond nodig voor huizenbouw, erkenning voor de boer, de plannen die ze zelf hebben voor Nederland etc. Zolang ze daar niet eerlijk over zijn blijft dit ook steeds hangen in het gesprek en zal dit gesprek nergens op uit draaien. Dan heb je mensen zoals ik die meteen "dood slaan" bij oneerlijkheid.

Ik neem aan dat de boerenpartijen hebben uitgewerkt wat ze een werkzaam klimaat vinden. Ik neem aan dat onze belangrijkste eis is. Eerst tot 2040 een toekomstperspectief met een goed verdienmodel. Een werkelijke toezegging dat er niet halverwege de doelen alles veranderd of streep er door.

Natuurlijk moet de verplichte onteigening er vanaf. Ook het beroepsverbod moet er vanaf. En wat ook vreemd is, is wanneer je het vee verkocht hebt je vaak niet in je huis mag blijven wonen. Waarschijnlijk wil de elite zelf graag wonen in hun gemaakte natuurgebied.

U, Albert Altena vraagt mij eigenlijk iets anders neer te typen. Ik zie al een heel verhaal van mijn kant.
Kan er nog wel een paar pagina's aan wijden. Ik heb het nog totaal niet over een werkbaar klimaat gehad of over hoe belangrijk de boeren zijn . Of hoe willen ze de natuurgronden onderhouden Of wie betaald de waterschapsbelasting van stoppende boeren ?

Er is zo veel. En dat zal Adema ook zeggen. 1 gesprekje op maandag zal niet veel uithalen. Hoe lang mocht Remkes er over doen? Laten we het proberen te rekken tot maart. Andere mensen in de eerste kamer en we hebben weer een heel ander zicht op alles.

Maar laten ze in Den Haag eerst eens eerlijk zijn. Wie stoot er daadwerkelijk uit, hoever zijn ze met hun foodhubs, hoe willen ze al die mensen in Nederland voeden of is het plan allang klaar om het eten te importeren? Dit soort dingen
Bartlehiemboer
@Cowboy3 Dat bedoel ik. Dat moeten we meenemen. Zijn gewoon feiten.
Albert Altena
@Bartlehiemboer Nu zo te lezen geef je jezelf nog niet gewonnen.
Heel anders dan in je andere schrijfsels, waarin je onmacht tentoonspreidt.
+13
Stormwind
Eerst de pasmelders maar regelen, praten we dan wel weer.
+2
digger
@Stormwind zo is dat ,en de dwangsommen van tafel
+2
kaas
@digger en anders niet praten maar ja lto kennende
+1
groeier
Quote Reactie van @Stormwind:
Eerst de pasmelders maar regelen, praten we dan wel weer.

De eerste 2 jaren is stoppen met praten.
+1
GJKlaassen
Welke natuurbeschermers?
matt
Gewoon vastleggen dat we “een uiterste inspanning zullen doen”

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , toekomst , boeren en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!