FC nr 6 en DOC nr 13

FrieslandCampina best of the rest
Het zal ze nog wel even achtervolgen, maar de bestuurders van Friesland Foods en Campina riepen bij de aankondiging van de fusie tot FrieslandCampina dat zij een ‘toonaangevende’ melkprijs willen uitbetalen. Uit de laatste internationale melkprijsvergelijking van LTO valt echter op te maken dat FrieslandCampina voorlopig genoegen moet nemen met het predicaat ‘the best of the rest’. Want na de traditionele Finse koploper Hämeenlinnan Osuusmeijeri moet de Nederlandse zuivelcoöperatie alle Franse zuivelverwerkers op gepaste afstand voor zich laten.
De gemiddeld berekende voorschotmelkprijs over januari 2010 bedraagt 28,51 euro per 100 kg standaardmelk. Dit is een stijging van 0,76 euro per 100 kg vergeleken met december, maar nog wel 1,05 euro ofwel 3,5 procent lager dan januari vorig jaar. Dat de melkprijzen gemiddeld zijn gestegen komt door de berekende melkprijzen van de Franse zuivelondernemingen, die als enige de melkprijzen in januari hebben verhoogd.
De stijging van de berekende melkprijzen van de Franse zuivelondernemingen met ruim 5 euro per 100 kg komt door de overeenkomst tussen vertegenwoordigers van de melkveehouders en zuivelindustrie, licht LTO toe. Hierbij is afgesproken de melkprijzen in het eerste kwartaal van 2010 te verhogen met 3,1 tot 8,5 procent, afhankelijk van het productenpakket van de individuele zuivelondernemingen.
FrieslandCampina en ook DOC Kaas hebben in januari hun melkprijzen verlaagd. In februari zullen de berekende melkprijzen van DOC Kaas en FrieslandCampina verder dalen met respectievelijk 0,95 en 0,41 euro per 100 kg. Voor maart komt de melkprijs van FrieslandCampina nog eens met 2,75 euro lager uit, zo verklaart LTO, maar dat komt met name door de zomerheffing van 2,30 euro.
Meer info op milkprices.nl
Internationale melkprijsvergelijking januari 2010

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
en wanneer was dit applaus? nu wel weer aardig verstomd denk ik zo
Wimsumar
Beste Jop456:Hoewel zeer begrijpelijk, toch is uw ongenoegen onterecht!
"We" hebben oorverdovend zitten applaudiseren omtrent de doelstelling"een toonaangevende melkprijs voor Noord-West-Europa te zullen ontvangen...........en het januari voorschot haalt dit weer nipt.
Wimsumar
Beste Tok: Ja , helaas. Diegenen die niet applaudiseerden zijn niet gehoord.
1234
the best of the rest iseen predikaat die ik bedrijfsmatig wel wil ontvangen in een vergelijk met gelijke omstandigheden.
tok
Ik heb dat niet gedaan, dat heet vooruit kijken
tok
Dat denk ik niet, de ja knikkers van toen zijn nu nog van die ........................
frank b
Zelfs in de groep van ''slechtste'' is er 1 de beste, maar of je daar zo trots op moet zijn.........................................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , fusie , kaas , melkveehouders , doc , zuivelcoöperatie , coöperatie en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0