Wie gaat de voedselproductie van De Nederlansdse boer overnemen?
Dat moet wel vantevoren geregeld zijn anders gaan er heel veel mensen dood door honger.
Of zullen ze dat in Den Haag niet zo erg vinden,de CU van Seegers heeft zijn ziel toch al aan de duivel verkocht..
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's voedselproductie , eten en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
50% koeien reduceren zou honger betekenen voor ongeveer 7 miljoen mensen die weinig tot niets te besteden hebben.
foodhub.nl/portfolio/lto-talentenprogramma/
Een citaatje:
Hoe ziet de landbouw in Nederland er over ongeveer 20 jaar uit? Een vraag die steeds relevanter wordt en zeker voor een jonge agrarisch ondernemer en (toekomstig) landbouwbestuurder. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Food Hub een tweedaags programma voor het LTO Talentenprogramma. De deelnemers, allen jonge boeren, kregen een snelcursus voedseltransitie & trends met bijdragen van innovatieve ondernemers uit Rotterdam.
Nog geen uitnodiging gehad? Helaas dan ben je geen talent.
Op 12 en 13 april organiseert Mikrocentrum in samenwerking met Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, Food Technology 2022. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2023 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. De volgende thema's staan centraal:
Voedselverwerking & machines
Voedselveiligheid
Food innovatie & duurzaamheid
Voedselfabriek food technology
Voedselverwerking & machines
Machines en de processen eromheen spelen een steeds grotere rol in onze voedselproductie. Betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en systemen die de productiebewaking automatiseren zijn snel in opkomst. Industrie 4.0 wordt dominant: processen gaan van automatisch naar autonoom, aangestuurd door zelflerende systemen die door te reageren op de kleinste veranderingen kwaliteit kunnen garanderen. Maak kennis met oplossingen op het gebied van machinebouw, sensoren, robotica, vision, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, big data, AI, visualisatie en aanverwante onderwerpen zoals smart maintenance.
Voedselveiligheid
Hoe krijgen we grip op de keten en zorgen we voor veilig voedsel? Onderwerpen als traceability en hygiƫne spelen daarbij een rol. Maar ook koeltechnieken of juist het verkorten van de keten en dus dichter bij de consument produceren, bijvoorbeeld in vertical farms.
Food Technology biedt informatie over oplossingen in track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, food lab, koeling, verpakken en vertical farming.
De 4e industriƫle revolutie zal een impact hebben op bijna elke sector, waarbij The Economist voorspelt dat 50% van de banen kwetsbaar is voor automatisering. Sommige industrieƫn zijn echter eerder geautomatiseerd dan andere, omdat robots, zoals menselijke werknemers, een bepaalde specifieke vaardigheden hebben.
In de nabije toekomst kunnen we een vermindering van het aantal fulltime medewerkers in productie- en landbouwfuncties verwachten, aangezien veel van deze functies al worden uitgefaseerd als gevolg van toenemende automatisering. Robots kunnen ook effectiever en veiliger taken afhandelen in industriƫle fabrieken en als zodanig dateert hun gebruik in de productie al in de jaren '70 .
De OESO heeft een lijst vrijgegeven met de kans dat rollen, binnen specifieke industrieĆ«n, verouderd of geautomatiseerd worden. Bovenaan de lijst staan āāberoepen in de sectoren voedselbereiding, bouw, schoonmaak, autorijden en landbouw.
Stikstof was vroeger een element nodig voor de groei van alles in de natuur.
Hoelang blijven de WEF puppets de dienst uitmaken??
De Codex Alimentarius Commissie (Codex) streeft naar veilige voedingsmiddelen en eerlijke handel in voedingsmiddelen. Hiervoor ontwikkelt zij internationale normen.
De Codex is een organisatie van de Verenigde Naties waaraan 186 landen en de Europese Unie deelnemen.
De Codex Alimentarius is geen wetgeving. De EU en landen kunnen de normen vrijwillig in hun wetgeving opnemen en bedrijven kunnen vrijwillig voldoen aan de normen.
Omschrijving
Het produceren van voedsel brengt risicoās met zich mee. Er kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen in voeding terechtkomen. De Codex Alimentarius Commissie (Codex) streeft naar veilige voedingsmiddelen en eerlijke handel in voedingsmiddelen.
De Codex is een organisatie van de Verenigde Naties die is opgericht door twee andere VN organisaties: de FAO (Food and Agricultural Organization) en WHO (World Health Organization).
Aan de Codex nemen 186 landen en de Europese Unie deel.
Taken van de Codex Alimentarius
Codex Alimentarius is Latijn voor voedingsmiddelenwet. De Codex Alimentarius is echter geen wetgeving. Het is een grote verzameling aan normen die de veiligheid van voedingsmiddelen waarborgen.
Veel landen en de EU gebruiken de normen van de Codex als leidraad bij het maken van wetgeving. Vaak gebruiken bedrijven de normen als leidraad voor de productie van veilige voedingsmiddelen.
De Codex is leidend bij conflicten waar geen wetgeving voor is.
Adviesorganen
De Codex krijgt wetenschappelijk advies van vier organen van de Verenigde Naties. Deze organen vallen net als Codex onder de verantwoordelijkheid van FAO en WHO:
Het āJoint FAO/WHO Expert Committee on Food Additivesā (JECFA) adviseert over de veiligheid van additieven, zoals E-nummers.
De āJoint FAO/WHO Meeting on Pesticide Residuesā (JMPR) adviseert over de veiligheid van schadelijke stoffen, diergeneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
De āJoint FAO/WHO Meetings on Microbiological Risk Assessmentsā (JEMRA) kijkt naar microbiologische risicoās.
Het āJoint FAO/WHO expert panel on GM Food Risk Assessmentsā adviseert over risicoās van voedsel dat genetisch gemodificeerde planten of dieren bevat.
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)
Ken wel zg wappies die heel veel geld verdient hebben aan hun eigengereide denk- en visievermogen dus ga je over verzinsels praten dan kun je denk ik achteraan in de rij aan sluiten