Kortwieken landbouw brengt vooral stikstofdepositie in Duitsland omlaag

Omdat meer dan de helft van de stikstofdepositie in Nederland komt aanwaaien uit het buitenland, en ruim tweederde van de uitstoot van de landbouw de grens over waait, is het kortwieken daarvan vooral effectief om de depositie in Duitsland omlaag te brengen. Terwijl de Duitsers nergens over klagen.


De totale import, depositie en export van stikstof, uitgedrukt in kilogram stikstof per hectare per jaar gemiddeld over heel Nederland.

Dat die pijlen naar rechts wijzen zegt niet alles, want bij oosten- en zuidenwind waait onze export gewoon de Noordzee in, waar het zeker geen kwaad kan. Maar omdat in Nederland de wind vaak uit het westen komt, waait een fors deel wel degelijk Duitsland in. Anderzijds importeren wij bij zuidenwind stikstof uit België en Frankrijk, maar veel minder.

Wat bezielt TNO om onze export van stikstof visueel weg te moffelen? Of was dit gewoon slordigheid van de infographic-maker, en letten ze daar bij TNO niet op? Dat heb ik ze gevraagd, maar bij de deadline voor deze Wynia’s Week was er nog geen antwoord.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , landbouw , frankrijk , import , export , belgië , stikstof , tno , uitstoot en stikstofdepositie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0