Illustratie van: jd6100

Inkrimpregeling

Zoals ik het begrijp is er geen inkrimpregeling. 
dus opkopen of doorgaan zijn de opties.
nu roepen ze allemaal dat er eerder meer dan minder boeren nodig zijn( met minder vee per boer) en we met melkvee richting grondgebonden moeten. 
als ze nu eenderde van de opkoopprijs geven als je eenderde krimpt, dan heb je meer gegadigden en hoeft er niemand gedwongen weg?  

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Dan hebben ze nog niet waar het juist omgaat ...... grond !
sorry
@Twentsch Land yup co2 reductie ..natuurcompensatie ..krw etc alles ineen
zomaar
Als je zo een regeling als potentiele optie naast de bestaande opkoopregelingen voorstelt en ze willen dit niet dan moeten ze in ieder geval onderbouwen waarom niet. 'we willen de grond' komt dan niet zo heel goed over
mlkvhoudr
@zomaar is denk ik alleen weggelegd voor de oudere boeren onder ons en de omschakelaars richting biologisch
zomaar
@mlkvhoudr voor degene met krap fosfaatrechten. voor degene die anders nooit grondgebonden kan worden( met bedrag grond bijkopen of aflossen en met minder koeien door). bedrag van 6500 voor fosfaatrechten? en 8500? per koeplaats. 30 koeien is dan 4,5 ton
mlkvhoudr
@zomaar zeggen we dan niet mi. Of meer hetzelfde? Op vrijwillige basis zou ik zeggen dikke prima 👍
+1
zomaar
@mlkvhoudr inderdaad vrijwillig
nu is het alles ofniets. dan heb je een extra keuze
marcsterreborn
@mlkvhoudr de omschakelaars richting biologisch
Je bedoelt de toekomstgerichte boeren...
bio boer
Denk dat daar zekker animo voor is ik zou meschien onze pluimvee tak wel willen laten uitkopen kan later toch niet alles zelf doen
marcsterreborn
@bio boer kan later toch niet alles zelf doen
Inderdaad, eieren leggen is geen sinecure...
mlkvhoudr
@marcsterreborn je bedoeld dat ik dat bedoel 😇😋
j h p
farmersjournal.ie/dutch-government-moves-to-buy-ou…
Ik kwam dit tegen, opvallend vond ik dat een woordvoerder van LNV zegt dat de krimp niet op bedrijfsniveau is maar op gebiedsniveau, zoals de zaken er nu voor staan rond extern salderen komt het wel neer op bedrijfsniveau.
Ik zit hier in de buurt met 1 stal samen met de schaapskooi van SBB als enige binnen de 1000 meter (70%), ik denk dat ik wel kan raden hoe dat gaat, schaapskooi blijft buiten schot en ik de bok zonder mogelijkheid binnen de zone om te salderen.
De schaapskooi is nieuw gebouwd en wij zijn door het afstoten van de varkenstak meer dan gehalveerd in uitstoot, zeg het maar, redelijkheid en billijkheid?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , vee , grondgebonden en richting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!