Nederland is geen boerenland

Nederland heeft de meeste veedieren per vierkante meter ter wereld. Twee derde van alle stikstof komt van de boeren. De veestapel moet krimpen, er is geen alternatief.
Dit betekent dat sommige boeren moeten stoppen, met financiële vergoeding. Sommige boeren zullen biologisch moeten worden, met financiële vergoeding.
Dit had al 10 jaar geleden moeten gebeuren. Dus niet nog langer uitstellen maar doorpakken. In feite gewoon wegsnijden dit gezwel wat veehouderij heet en Nederland kan weer een prachtig mooi land worden!

Deel dit topic

Reacties

+3
Idsertosi
Tikje van de molenwiek gehad?
+7
robbies
Denk niet dat je hier veel bijval gaat krijgen. Ga maar weer terug naar Joop.nl
Nevergiveup
Goh , dat was dan wel een misser met het Marshal plan na de tweede wereld oorlog ...🤔
+2
Putjeschepper
Weet je wat ik zulke mensen gun.een winter die eind november begint en dat het eind maart nog sneeuw ligt.dat er geen gas meer is en ook geen vreten meer is.praten we dan weer.
Biestie
Quote:
Twee derde van alle stikstof komt van de boeren.

daar klopt al geen jota van, je vergeet de NOx, die waarschijnlijk ook nog eens te laag ingeschat wordt in de cijfers doordat er van alles niet meegeteld wordt.
+1
mlkvhoudr
Goed dat je je draai weer gevonden hebt kerel👍

(klik om te vergroten)

+1
Quote:
Twee derde van alle stikstof komt van de boeren.

Misrekening of moedwillig nepnieuws verkondigen?

In het hoogste percentage dat in eerste instantie afgegeven werden door de RIVM was het agrarische aandeel in de stikstofdepositie 46%. Later is dat bijgesteld tot 41% door het RIVM wat betreft natuurgebieden. Dit betekent dat volgens de cijfers van het RIVM bijna 60% van de stikstofdepositie (uw twee derde) juist van andere bronnen komt zoals verkeer en zware industrie.

bron: rivm.nl/stikstof/actueel/

Ongeacht hoe er wordt gedacht over de invloed van stikstof en de berekeningen omtrent stikstofdepositie in de natuurgebieden, wil ik u ook op het volgende wijzen. Aan het begin van de 19e eeuw bestond de uitstoot van zware industrie en het verkeer nog niet in Nederland! Pas aan het einde van de 19e eeuw begon de industrialisatie in Nederland en het is pas vanaf 1950 dat ook gemotoriseerd verkeer een grote vlucht nam. Dit betekent dat, uitgaande van de rekenmethoden van de RIVM, de stikstofdepositie de afgelopen 100 jaar op zijn minst met 150% is toegenomen en dat dit aandeel vooral op het conto komt van industrie en verkeer.

Waarschijnlijk is de uitstoot tussen 1900 en het heden nog iets meer toegenomen en dit verschil zou dan kunnen komen door agrarische bedrijven. Anderzijds is van veel zware industrie niet eens bekend hoeveel ze werkelijk uitstoten omdat er geen cijfers zijn van veel van die bedrijven en ze geen natuurvergunning hebben. De uitstoot van de zware industrie zal dan ook sowieso hoger liggen dan nu wordt aangenomen door overheidsinstanties zoals het RIVM.

bronnen:
eenvandaag.avrotros.nl/item/…
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
eenvandaag.avrotros.nl/item/…
gelderlander.nl/arnhem/…

Quote:
De veestapel moet krimpen, er is geen alternatief.

En dat is gebaseerd op wat? Het statement dat de veestapel zo enorm gegroeid zou zijn in de periode 1950-heden? Interessant genoeg wordt er vandaag de dag niet meer rundvee bedrijfsmatig gehouden dan in 1950.

bron: veeteelt.nl/nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prachtig , veehouderij , biologisch , stikstof , veestapel , heet en stoppen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!