Stikstofplan kabinet kapotstuk na rechtszaak

Lekker dan. Wij de hele dag 100 rijden om onze stof niet te laten stikken, zet de rechter een dikke vette streep door de provinciale stikstofbank. "De snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur, die stikstofruimte moest creëren voor woningbouwprojecten, mocht daarvoor niet worden gebruikt", schrijft de Volkskrant. Er zijn namelijk ook natuurgebieden waar door de nieuwe snelheidslimiet juist méér stikstof terechtkomt. Serieus. Zachter rijden = meer stikstof, omdat iedereen de snelweg vermijdt en vrolijk 100 gaat karren op de N-wegen die natuurlijk een stuk dichter op het groen. U verzint het niet, maar het is wel zo. En dankzij een paar NIMBY's in Egmond aan den Hoef die geen nieuwe woningen aan de duinrand wilden, is de stikstofruimte nu illegaal verklaard. Het wachten is nu tot Johan Vollenbroek hoogstpersoonlijk alle bouwvakkers van Nederland uit hun bulldozers gaat evacueren, terwijl die arme provinciebestuurders het moeten doen met een lege stikstofbank . "Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft haar conclusies al getrokken. Op 1 april heeft ze – zo schrijft ze in een Kamerbrief - de opbrengst van de snelheidsverlaging uit de stikstofbank verwijderd, omdat die niet aan de ‘juridische voorwaarden’ voldoet. Dat betekent dat de stikstofbank nu ‘leeg’ is, zegt een IPO-woordvoerder."

Kaakslag!

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Boemerang ,,,, Titanic

Grens maar iets verleggen zoals Duitsland .....
+3
kanniewaarzijn
We snappen natuurlijk wel welke "opbrengst" wel aan de juridische eisen voldoet....
Het is zóóó doorzichtig allemaal!
matt
@kanniewaarzijn als de herinrichting klaar is,en de boeren weg zal de natuur
Wonderbaarlijk hersteld zijn 🙂
kanniewaarzijn
@matt Het kan verkeren 😁
Twentsch Land
Idd het zit niet meer achter een gesloten gordijn.....de partijdige gaatjes vallen er de laatste tijd achter elkaar in.

@kanniewaarzijn
+5
arie.j
De maximum 100km op snelwegen was sneller gewend dan de meesten dachten, en zorgde voor minder ongevallen en doden.
motor.nl/nieuws/…
Dus was op zich niet zo verkeerd, mag best blijven is alleen maar beter.
Wat het Stikstofverhaal betreft: Het is het het zoveelste voorbeeld van onnozel en tevens waanzinnig juridisch gedoe rond Stikstof.
Kan nou echt niemand zijn gewone boerenverstand bij de rechtsspraak gebruiken?
Dat de maatregelen niet in verhouding tot het geschade belang zijn, dat is al het minste wat ze zouden kunnen zeggen.
En verder reparatie wetgeving opdragen aan de regering wat de hele Stikstof boel omvat, en werkelijk iedereen daarbij betrekken. En daarbij haalbare en redelijke doelen stellen
En daarbij geen landbouw/veehouderij tot achter de komma nazitten, terwijl grote delen van de industrie enz. niet eens hoeft op te geven wat ze doen.
kanniewaarzijn
@arie.j Je vergeet dat "recht"ers bij de activistische clubs horen.
+2
Twentsch Land
Hoe betrouwbaar !

Sinds maart 2020 !!! ..... door Corona begon toen veel mensen vanuit huis te werken, een stuk minder verkeer op de weg......daar kan nog wel eens een grotere deel van de minder ongelukken liggen dan bij het verlagen naar 100 km / uur ...... daarnaast wegen waar voorheen harder dan 100 mocht worden gereden waren bijna alleen maar wegen waar een richting uit werdt gereden, dat maakt zo bie zo al minder ongevallen.

@arie.j
+9
rene-de-jong
@arie.j Je hebt helemaal gelijk Arie zo zou het moeten maar vergis je niet in de ambtenaren van LNV (D. Bal e.a.).

Moeilijke vragen worden steevast door deze kliek beantwoord, rapporten van Arcadis en W & B bijvoorbeeld worden geheel naar eigen wens gedraaid in die beantwoording.

En de rechtspraak is voor de rechter eigenlijk simpel, er ligt veel op de linker helft en nauwelijks iets op rechts.

Om rechts te vullen moeten de juristen de stukken van Nico Gerrits lezen en niet blijven ronddolen in steeds dezelfde Aerius fuik, KDW en RAV lijst;

- waarom is de natuur in 2006 plots 80% slechter geworden
- waarom heeft de SDF systematiek in Nederland geen functie
- waarom is (alleen) in Nederland ALLES een natuurlijk kenmerk
- waarom is (alleen) in Nederland 0,003 overschrijding SIGNIFICANT
- waarom is er totaal geen bewijs nodig voor veronderstelde en berekende schade
Melkveehouder.
@rene-de-jong Bestuursrechters zitten er om de burger het gevoel te geven dat hij serieus gehoord wordt, onderwijl ze in hun uitspraken motiveringen dusdanig te formuleren dat de overheid plannen gewoon kunnen doordrukken en fouten worden weggeschreven.

Niet voor niets worden bestuurszaken voor 80% door de overheid gewonnen. De bestuursrechters en ook (het kantoor van) de Landsadvocaat, hebben dezelfde broodheer: de overheid. Zouden die zich gaan bevechten?
hans1980

Vdejong
@hans1980 Dus alleen in Oude Schip kan men blijven boeren
+1
Noorderling
@Vdejong
laat in dat hoekje nu bijna geen koe meer lopen.
Vdejong
@Noorderling hebben daar ooit koeien gelopen? Akkerbouwgebied toch?
Noorderling
@Vdejong
Klopt, was niet veel en nu nog minder.
Tiepmachien
@Noorderling des te langer de ligtijd des te hoger de productie

(klik om te vergroten)

bio boer
@Vdejong het klopt niet helemaal want die natuur aan ijselmeer kust tegen friesland hebben geen kdw stikstof of zijn nog niet bereikt staan ook niet op mijn verguningen
Vdejong
@bio boer op basis van de kaart zie ik alleen twee puntjes in NO Groningen die niet rood zijn
bio boer
@Vdejong bij ons is ook geen verguning meer nodig dit kaartje geeft alle natuur 2000 gebieden aan op land alleen die bij ons heeft geen beperkingen op stikstof kan zelf geen kdw van vinden op internet

Op het kaarte wat ik hier nu plaats is oranje 25 km of meer van natuur 2000 gebied met stikstofgevoelige natuur alles buiten de 25 km wordt niet meer berekend op dit momend

(klik om te vergroten)

Tiepmachien
@bio boer kijk eens, dat wist ik niet
+1
Farma_boerke
@bio boer de 25km afkap ligt nog voor bij de rechter. Grote kans dat die sneuvelt, want er is geen wetenschappelijke basis/onderbouwing.
bio boer
@Farma_boerke dat zie ik ook wel gebeuren dat stikstof miereneukerij zijn we voorlopig niet af als het zo strak in de wet staat met processen die we niet 100% kennen dus ook niet 100% kunnen garanderen
bio boer
@Vdejong dus er zit wel natuur 2000 natuur gebied in de buurt daar is stikstof geen probleem/ beperking
+2
ronald73
Een citaat uit het boek "Atlas Shrugged" van Ayn Rand.
Een ambtenaar komt bij Hank Rearden, ondernemer pur sang en uit-vinder van een nieuw soort staal, en Rearden zegt: "Ik heb niks misdaan." Daarop antwoordt de ambtenaar: "U begrijpt het niet, Mr. Rearden. Dacht u nu echt dat we willen dat onze wetten in acht worden genomen? We willen dat ze gebroken worden. Wie wil een natie van gezagsgetrouwe burgers? Wat valt er daarmee te bereiken? Wij zijn uit op macht en we zullen die krijgen, via de wet. Er is geen manier om onschuldige mensen te regeren. De enige bevoegdheid van de overheid is de macht om hard op te treden tegen criminelen. Nou, als er niet genoeg misdadigers zijn, dan maken we die. We verklaren zo veel dingen tot misdaad dat het onmogelijk wordt voor mensen om te leven zonder het breken van wetten. Het door wetten aan te nemen die niet kunnen worden nageleefd noch afgedwongen, noch objectief geïnterpreteerd - en dus een natie van wetsovertreders creëren - dat we kunnen cashen op een schuldgevoel. Dat is het systeem, meneer Rearden. Dat is het spel. En als u dat eenmaal begrijpt, zult u veel makkelijker te administreren zijn."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN