Meer geld voor boer die eerder stopt vanwege stikstofQuote:
Het kabinet wil stimuleren dat boeren stoppen met hun veebedrijf om de uitstoot van stikstof versneld te beperken.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Dus ook innemen latente ruimte zodat de veehouder het niet kan verkopen.
Melkboer16
@Twentsch Land waarom is de latente ruimte dan niet benut?
Zou het wel weten als ik piekbelaster was! Maar of het bedrag hoog genoeg is, ik zou de overheid een poot uitdraaien.
+2
cornelissen
Quote Reactie van @Melkboer16:
waarom is de latente ruimte dan niet benut?

Nooit gehoord van melkveehouders met omkeerbare verplichtingen op de peildatum bij de invoering fosfaatrechten, die alle vergunningen in orde hadden ,maar door de overheid op advies van LTO en meeloper NMV moesten stikken, terwijl LTO zelf verzocht heeft om de rechten.
Nu weet ik niet of dit onder langdurige leegstand valt.
+3
Melkboer16
@cornelissen wordt jij nou nooit moe van jezelf?? Praat er eens over met je vrouw of vriendin of dramt die ook al 5 jaar over hetzelfde.
We hebben een Corona pandemie gehad en er is een oorlog aan de gang en jij blijft maar zeuren over een paar fosfaatrechies.
+1
grijs
@Melkboer16 en gelijk heeft i
grijs
@Melkboer16 fosfaat rechten zijn emissies rechten
Twentsch Land
Die gedachte heb ik ook maar tijdje terug werd hier op het prikkebord geschreven dat dat om een een of andere reden niet kon.

@grijs
Spuit11
@Melkboer16 hieruit blijkt dat de politici beter weten. Ze weten dat corona geen pandemie is en ze vinden dat die oorlog ook niks voorstelt. Dat is alleen voor de bühne. Anders was men nu toch niet zo keihard bezig om mensen hun eigendommen en anderen hun eerste levensbehoefte af te pakken?
Twentsch Land
Voor die latente ruimte hebben en niet de plannen hebben het op zeer korte termijn te benutten kunnen beter snel centen er van maken, het is bijna vrijdag !

@Melkboer16
groeier
Quote Reactie van @Melkboer16:
waarom is de latente ruimte dan niet benut?Zou het wel weten als ik piekbelaster was!

Mag toch aannemen dat ze van de bedrijven met voldoende grond afblijven. En wat ze weg jatten, daarvoor is een ruime vergoeding op zijn minst op zijn plaats.
Twentsch Land
Nou ! Dat zou mooi zijn maar denk toch echt wel dat dat niet aan de orde zal zijn ..... onbenut ( zal wel een tijdsbestek aanzitten ... 3 jaar waarschijnlijk ) wordt afgenomen.

@groeier
cornelissen
@Twentsch Land Ik acht ze tot alles toe in staat, maar als ze latente ruimte roven ,waar stalling voor is ,is je staling deels waardeloos.
Verkopen kan ook niet ,want het prijsniveau van ammoniakrechten is maar een fractie van de kostprijs van de stalling.
Ammoniakrechten zijn wel waardevol, maar hebben weinig geldelijke marktwaarde.
altijdbeter
Hier ook latente ruimte in de vergunning. Duur aangekochte ammoniakrechten waarop ik destijds al een hele flinke korting gehad heb. Staat allemaal netjes in de vergunningen gemeld en opgesomd.
Ik geloof er geen bal van dat zie die zo maar door kunnen halen
+3
altijdbeter
En daarbij, van mij mogen ze het ondertussen hebben. Wat een klote land om melkveehouder te zijn. Nu ontspring je misschien de dans, maar over een poosje ben jij aan de beurt.
Daarbij de stropdassen worden niet gereduceerd, dus dat worden er meer per bedrijf.

Lekker boeren wordt dat
+9
George
@altijdbeter
Het is inderdaad om moedeloos van te worden! Vanmorgen ook weer voorop in de krant dat boeren versneld moeten worden opgeruimd. Het is toch niet te geloven dat volgens cijfers van Caroline van de Plas dat 0,3% van de bevolking voedselproducent is waar dus 99,7% afhankelijk is voor hun voedsel in tijd van oorlog in Europa nog verder gedecimeerd moet worden. Als de populatie van een diertje of plant zo klein is moet het koste wat kost beschermd worden , maar boeren moeten versneld worden opgeruimd.
Het meest misselijkmakende beleid wat er ooit gevoerd is , een ware hetze tegen de boeren/ voedselproducenten.
Waanzin ten top.
Klavertje
@George Het is een democratisch proces. Rutte 4
+2
demelkboer
@Klavertje daarom moet het ook zo snel , rutte 4 kon nog wel eens een korte houdbaarheidsdatum hebben
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Klavertje:
democratisch proces.

Ik ben blij te zien dat je deze bananenrepubliek in ieder geval al geen "recht"staat meer noemt.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Klavertje:
Het is een democratisch proces.

Als een overheid op grond van een meerderheid beslist dat er boeren weg moeten om plaats te maken voor woningbouw, natuur of wat dan ook, dan kan je inderdaad spreken van een democratisch proces. Dan kan je boeren fatsoenlijk uitkopen en/of verplaatsen. Maar als je de bevolking eerst gaat hersenspoelen met bedachte milieuproblemen, dan is er geen sprake van een democratisch proces omdat je de bevolking geen eerlijke keuze geeft. Dan hebben we het over oplichting en ben je niet zuiver bezig. Het feit dat men deze misleiding nodig acht om bepaalde doelen te realiseren zegt al genoeg. Kennelijk zou de meerderheid zonder die leugens een andere keuze maken.
T60401
Dit is het aanbod, vandaag geldig, teken bij het kruisje. Kleine lettertjes lees je later maar. Daarin staat dat je vergunning wordt ingenomen en maar 10% van de poen krijgt wat ze belooft hebben.
Jean-PierreK

🙄 Rond 21:50 hebben ze het hier ook over. De vraag is wat is de grens tussen tijdelijk en langdurig?
Melkveehouder.
@Jean-PierreK Wat zit die NAJK voorzitter toch de hele tijd ja te knikken🙄
+8
labella
@Melkveehouder. Die is aan het oefenen voor het LTO voorzitterschap.😂
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @labella:
Die is aan het oefenen voor het LTO voorzitterschap

😂 😂 😂
marcsterreborn
Het gemopper is niet van de lucht
bio boer
Latente ruimte zal vooral voor vergunde ruimte zijn maar geen capaciteit is bijvoorbeeld nb voor 250 koeien je hebt stal voor 120 en de nieuwbouw is nooit uitgevoerd die zijn er ook weet zelf 1 heeft vergunning voor 700 koeien maar heeft stallen voor max 200
bio boer
@bio boer hoe gaan ze om met giebieden die vergunnings vrij zijn kwa stikstof uitstoot ben nu nog bezig met versoberd nieuw bouw plan met nieuwe tekeningen heb volgens agrifirm geen nieuwe milieu vergunning nodig om ik meer dan 25 kg buiten n gevoelige natuur zit waar de kdw niet wordt overschreden 🤷‍♂️
jent
Flevoland wil de dieraantallen van de GDI 2019 als basis nemen hierop reductiedoelstellingen los laten.
2019!!!! we zitten inmiddels in 2022.
jent
@jent oh ja reductiedoelstelling 50-70 % langs oostgrens NOP. rest 20%

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , uitstoot en stoppen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!