Biologische melkveehouders veenweidegebied hard geraakt door GLB

Biologische melkveebedrijven in het veenweidegebied kunnen een negatief inkomenseffect van 40 tot 50 procent verwachten door het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dat blijkt uit een doorrekening van DWC en het Louis Bolk Instituut ten aanzien van de inkomenspositie van biologische landbouwbedrijven in het nieuwe GLB.

Deel dit topic

Reacties

+1
Bartlehiemboer
Dit artikel gelezen maar zie het verband niet...Omdat je minder mag ploegen heb je 50 procent minder omzet? Wanneer ploeg je nu? Hier 1 keer in de 20 jaar. Misschien ontbreekt er iets in het artikel?
cjw73
@Bartlehiemboer heb het ook gelezen en.kom tot dezelfde conclusie als jou. Zoniet weten waarom net de boeren in veenweidegebied slechter uit zijn.
oubi
@Bartlehiemboer heeft het niet te maken met bufferzones?
de jonge
@Bartlehiemboer denk dat je dat op veengrond zowiezo niet red, of je moet ook voor de ot en sien visie zijn, tevens word er volgens mij op veengrond ook wel eens wat anders geteeld,,,en ploegen koelt toch juist de aarde af? waarvoor was anders de just dig it reclame op televisie.. volgens mij moeten we dus juist meer ploegen in nederland om de wereld te helpen met de ""klimaatproblemen""
+1
bio boer
@de jonge die reclame is van woestijn gebied waar de hade droge grond geen water opneemt als het een keer regend als je de rond los maakt of gaten maakt blijft het water hangen kan de grond rustig water opnemen zo dat er begroeing ontstaat daar koeld de aarde van af
Als we het over het zelfde hebben
de jonge
@bio boer ja klopt. dat is dezelfde dan. dus de grond ""open"" houden dmv ploegen is juist goed voor de aarde
bio boer
@de jonge dat probleem speelt hier niet dat de grond tedroog is zo hier niks kan groeien toch
de jonge
@bio boer nee, mede omdat het regelmatig geploegd word,haha
Jean-PierreK
Ik vind het überhaupt een wonder dat over grasland op veen gereden kan worden, laat staan dat het ook nog geploegd wordt. Gebeurt dat met hoovercrafts?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , melkveebedrijven en gemeenschappelijk landbouwbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0