ABAB: het geld stroomt weer binnen

ABAB, allround accountancy- en adviesorganisatie, presenteert de ABAB Melkveemonitor voor het derde kwartaal van 2010. Op basis van deze monitor schetst ABAB de trends en ontwikkelingen voor de melkveesector. Deze melkveemonitor komt tot stand op basis van de financiële administraties van klanten in de melkveesector.
Uit de ABAB Melkveemonitor blijkt dat het koesaldo in het derde kwartaal van 2010, bij de referentiebedrijven van ABAB, met maar liefst € 5,30 per 100 kg afgeleverde melk is gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Deze stijging wordt volledig veroorzaakt door de melkprijs die in het derde kwartaal met € 5,43 per 100 kg steeg. Het koesaldo had in het tweede kwartaal ook al een lichte stijging laten zien ten opzichte van het eerste kwartaal. Een deel van de stijging van de melkprijs in het derde kwartaal kan verklaard worden door de wintertoeslag. Het koesaldo is in de eerste drie kwartalen van 2010 toch € 3,71 per 100 kg hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2009.
“Door de stijging van de melkprijs, en daarmee het koesaldo, zal de marge in 2010 flink hoger uitkomen dan in 2009,” zegt Twan de Bie, senior agrarisch bedrijfadviseur bij ABAB. “Of dit het tekort in 2009 compenseert, is voor veel bedrijven nog maar zeer de vraag.”
De omzet en aanwas laten in het derde kwartaal een behoorlijke stijging zien, al blijft deze lager dan in 2009. Tevens valt op dat in het derde kwartaal minder melk is afgeleverd dan in het tweede kwartaal. Meer uitstoot van vee en meer geboorten van kalveren leidden in het derde kwartaal tot meer omzet. De kalverprijs is licht gedaald.
De krachtvoerkosten zijn in het derde kwartaal gestegen. Dit wordt vooral veroorzaakt door een stijging van de krachtvoerprijs. Daarbij zien we in het derde kwartaal een duidelijke verschuiving van mengvoer naar bijproducten. Blijkbaar is de stijgende krachtvoerprijs voor veel bedrijven aanleiding geweest om meer bijproducten in te rekenen. Ondanks de flinke stijging van de krachtvoerkosten in het derde kwartaal zijn de krachtvoerkosten in 2010 nog steeds iets lager dan in 2009. De verwachting is dat de krachtvoerkosten over heel 2010 een fractie lager uit zullen komen dan in 2009.
“De ABAB Melkveemonitor laat goed zien wat de ontwikkelingen in de branche zijn. Onze klanten zien via de monitor direct hoe hun omzet, kosten en rendement zich verhouden tot die van vergelijkbare bedrijven,” vervolgt Twan de Bie. “Dit draagt bij aan het verbeteren van het rendement en geeft hen direct de mogelijkheid om op trends en ontwikkelingen te anticiperen.”

Deel dit topic

Reacties

brabo
gelukkig niet meer mijn geld. Ik ben blij dat ik er weg ben.
brabo
veeeeeeeeeel te duur tov andere
brabo
tok Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoop voor jou dat ze net zo veel weten,

Dus jij gaat er al standaard vanuit dat ze bij ABAB veel weten.?
Het kantoor waarbij ik nu zit bestaat voornamelijk uit oud ABAB medewerkers.
Alleen is de rekening nu gehalveerd omdat we niet zo heel groot kantoor erbij te hoeven onderhouden.
anonymous_8
Jij hebt makkelijk praten....
anonymous_8
Ik overweeg ook soms om bij Gibo te vertrekken vanwege de hoog oplopende facturen, maar een concullega met dezelfde kennis heb ik nog niet kunnen ontdekken. Sommige van hun adviezen schelen me toch soms vele duizenden euro's. Het zou pijnlijk zijn als ik die gemist had.

Ik hou me overigens wel aanbevolen voor goede alternatieven...
paul1
ja, bij ABAB stroomt het geld weer binnen.........
anonymous_66
De kop van de topic is tenminste positief
anonymous_78
een aantal jaren geleden weggegaan bij gibo , was ook veeeeeeel te duur , nu een particulier accountant buro , scheelt de helft want de baas werkt zelf mee
anonymous_78
ze weten inderdaad veel
anonymous_78
>>Sommige van hun adviezen schelen me toch soms vele duizenden euro's.

zulke adviezen had ik ook bij de gibo en kosten vele duizenden euro's als ik ze opgevolgd had , nu heb ik ieder jaar het voordeel van vele duizenden euro's minder boekhoudkosten
tok
Hoop voor jou dat ze net zo veel weten,
tok
Beste brabo,Ik weet niet of abab goed is, zit zelf bij de gibo nu. Nog niet zo lang, maar ben nu wel zeer tevreden
adrie
Volledig mee eens, Paul !
De boekhouder / accountant heeft hun kosten niet verlaagd met de financiële crisis.
anonymous_196
Je betaald nu of je betaald straks (belasting)
Bij de eerste vorm is het relaxed bij tegenslag, die laatste is moeilijk te overzien
Alleen goed als je de investering van nu over 10 jr of langer speculatief veel veel hoger zijn geworden in waarden(en jij geloofd dat)


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2010 18:10 door qwert.
anonymous_196
Ieder jaar weer met Prinsjesdag worden de kaarten voor het volgende jaar geschud.
Hou het zelf bij zou ik zeggen, kennis is beperkt houdbaar en daardoor redelijk goed te behappen.
Hou deze en dezebij, en de ''adviseur'' zal aan jouw vragen
.
anonymous_373
Waarom???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , kalveren , melkprijs , voer , mengvoer , uitstoot , rendement , abab en koesaldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3