Hoe is de enorme groei te verklaren? "Deels doordat consumenten bewuster zijn geworden", zegt ING-onderzoeker Thijs Geijer. "Steeds meer mensen zijn op zoek naar producten die meer bieden qua dierenwelzijn en milieu."
Maar volgens Geijer zijn de producenten net zo belangrijk: "Zij zijn producten gaan ontwikkelen die ook een volwaardig alternatief zijn voor vlees en voor zuivel."
Bart Grobben en zijn broer Tom bijvoorbeeld. Onder de naam 'De Nieuwe Melkboer' produceren ze naast koemelk ook sojamelk. En hun ambities zijn groot.
Quote:
Toch is een volledig plantaardige wereld nog lang niet in zicht, zegt ING-onderzoeker Thijs Geijer. "Wij hebben wel met scenario's gerekend. Van: hoe gaat het nou als deze groei zo doorzet? Maar het moment dat het aanbod plantaardige alternatieven groter is dan het aanbod dierlijke producten, ligt bij de huidige groei pas rond de jaren 2050, 2060. Dus dat is nog heel ver weg."
Laatste
Reacties
Je kunt er bang van worden maar ga eens een keertje naar de supermarkt en je weet wel beter.
Trouwens de omzet in vlees groeit ook nog steeds alleen al door prijsstijging.
Dus kiezen maar
Oppassen dat die vervangers niet de opvolger van de reguliere zuivel en vlees wordt. De markt die je kwijt raakt herwin je niet weer
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)
(klik om te vergroten)