PvdD motie tegen import einde soja?

De partij voor de dieren wil de import van landbouwproducten die ook in de EU geproduceerd kunnen worden verbieden. Soja kan hier geproduceerd worden. Betekent dat geen soja van buiten de EU meer? Wat doet dat met de voerkosten?

Deel dit topic

Larpfarm

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Larpfarm
Motie hieronder

(klik om te vergroten)

Motie
+1
Dirk van Zetten
@Larpfarm ha ha, super! Gelijk doen, hebben die veganisten niks te vreten. Alleen havermelk drinken. Ook pinda's verbieden, die veganisten zeggen dat je nootjes moet eten, maar omdat die te duur zijn mengen ze het op met pinda's! Ook motie voor indienen, net als palmolie en kokos. Ze kunnen dan gelukkig nog met pekelzout op smaak gebrachte vegaburgers eten.
Jean-PierreK
@Larpfarm, in de motie staat niet de import verbieden. Het gaat er volgens mij over dat die import niet verder gestimuleerd moet worden.
Jean-PierreK
@Larpfarm, zo te zien is de motie mede ondertekend door de SP, Volt en BBB.
+3
hoest
Ik denk dat de sojaburger etc dan wel iets duurder worden. Maar ja met het salaris van een 2e kamer lid zul je daar niet zoveel last van hebben
Johannushoeve cv
@hoest geen soya burger geen tofo geen soyadrink . Maar het zal enkel wel weer voor het vee zijn
+2
Boertje25
Ik vind het prima, komen ze er vanzelf achter dat ze zelf de grootste soja importeur zijn
+1
huub
GMO Soja mag je niet in Europa verbouwen. Lekker importeren 😉
EMotie
BeetjeBoerBeweging.
Bartlehiemboer
Kan er niets verkeerds in ontdekken. Ga het niet bij voorbaat afkraken omdat het voorstel van PvdD afkomstig is.
Bartlehiemboer
@Bartlehiemboer Moet nog wel kwijt over de PvdD:
soms weet je niet hoe ze er opkomen...
Gisteren op1 ouwehand aan het woord.
Ze was woedend dat er 6 politieauto's kwamen om het Waku Waku restaurant te sluiten (Coronapas) Hoeveel Co2 uitstoot gaf dat wel niet. Terwijl er onder de boeren hele grote vervuilers waren waar nooit een politie kwam kijken... Ze sprak er belachelijk, bijna lachwekkend in om.
Wat bleek de eigenaar van het vega restaurant heeft of had een hoge positie binnen haar partij.
Weidezicht
@Bartlehiemboer heb het ook gezien, ik dacht nu wordt ze geslacht, maar helaas bleef het bij een paar prikjes. En ze kreeg nog weer de ruimte om over pandemie, minder vee, plantaardig te kletsen. Sterrenkijker.
+1
kanniewaarzijn
@Weidezicht Bij Op1 wordt er niet zo gauw iemand geslacht. Het is allemaal volk dat hetzelfde denkt, dat er zit. Daarom is het ook zelden boeiend.
jan w
@Bartlehiemboer
En de uitspraak dat buurtbewoners van geitenhouderijen in brabant zieker werden van de geiten dan de gemiddelde mens in nederland van Corona.
+1
Groen1briefjevanjan.nl/aan-esther-ouwehand-2/
mlkvhoudr
@Groen1 kwam laat binnen en zag Thijs v d Brink zitten dacht blijf even plakken maar toen mevrouw Ouwehand een onevenredig groot stuk van de zendtijdcake kreeg ben ik weggezapt en Ajax opgezocht en dat gaan kijken de eerste 5 minuten 😉
+1
jammermaarhelaas
@Groen1

Het maakt allemaal niks uit, ze heeft weer mooi haar halve waarheden en hele leugens kunnen poneren.
+2
Vdejong
Goed voor de zuivel, geen soyamelk meer
Groen1
.
+1
Farma_boerke
Lees de motie even, het is geen verbod op soja, maar een verbod op het verlagen van de importtarieven, verruiming van (goedkope) invoer en liberalisering (lees bijvoorbeeld lagere standaarden binnenhalen)
Jaap40
@Farma_boerke basis eten voor vega's moet wel betaalbaar blijven. De pvdd zal wel een Unilever donatie krijgen voor deze vorm van politiek.

Wordt onderhand eens tijd dat men er achter komt dat soya dierenvoer is.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!