Rutte laat zich weer zien als groot leider


Zijn uitspraak dat alles wat Omtzigt betreft openbaar gemaakt moet worden, maar dat de andere concessies wel geheim moeten blijven omdat je anders nooit meer een formatie kunt maken klopt als een bus.

Deel dit topic

Albert Altena

Laatste  |  

Reacties

+8
labella
Het is een grote bedrieger!
hans1980
1 April
+1
diezel
Veel grote leiders in de wereld hadden een eigen componist.
Wat let je om een promootje te maken en naar "je grote leider" te sturen? 😞
BertK
Normaal lakken ze vrijwel alles zwart wat openbaar gemaakt wordt.
+4
Zwaagdijk
Een groot leider, die willens en wetens liegt en bedriegt. Ik zou me schamen om Rutte evengoed nog een groot leider te noemen.
+1
jan.1
Denk dat hij eind vd week geen premier meer is.
Jaap40
@jan.1 ....maar wat komt er voor in de plaats.... is maar de vraag, kaag? Pfff Wilders?
Realisme
@Jaap40 wie word zijn opvolger en wat gaat hij hierna doen. Dat zegt straks meer over de integriteit van de politiek dan dit gedoe.
Realisme
@Realisme komen er nieuwe verkiezingen dan zijn wij de klos. VVD blijft niks van over aangezien de laatste verkiezing alleen maar om Rutte draaide. Een behoorlijk aantal zal van VVD naar D66 gaan en een deel naar CDA.
Coen
@Realisme , echter VVD-ers zullen dan naar rechts-conservatief gaan, de huidige eenmalige VVD-stemmers zullen uitwaaieren.

ik hoop dat CDA dan de grootste partij gaat worden 😄
+2
Realisme
@Coen zitten helaas ook veel jort kelder types bij de vvd die zich meer aangetrokken voelen tot D66. Denk zeker dat cda flink groeit. Wat ook nog mogelijk is dat Woppert nu premier word. Ik denk dat Kaag het liefst influistert en nog een termijn wacht met zelf daar gaan zitten plus dat door woppert premier te maken cda toch wel mee wil doen . Misschien wel erg ver doorgedacht maar ik geloof in het geval van politiek niet meer in toeval
cjw73
@Realisme werd zo net op het nieuws al gemeld dat nieuwe verkiezingen niet gedaan worden.
Zwaagdijk
@Realisme een baan bij shell
de Tank
Inderdaad is dit een heel logische en terechte uitspraak. Hij en hij alleen had dit kunnen voorkomen door in eerst instantie zich niet bezig te houden met positie Omtzigt en in 2e instantie omdat hij dat wel gedaan had direct openheid te geven over zijn deel in het Omtzigt verhaal. Pas dan kun je hem misschien voorzichtig als leider gaan zien, niet vanwege 1 logische uitspraak tussen de grote puinzooi die hij er zelf van gemaakt heeft.
+2
Jan S
@Albert Altena Dit moet je als grap bedoelen, anders heb ik echt medelijden met jou.
+2
Albert Altena
@Jan S Nou dan heb je maar medelijden.
Ik vindt dat je bij sollicitaties en voorbereidingen op zoals nu nieuwe kabinet besprekingen nooit algehele openbaring kunt geven.
Kringloper
Nieuwe verkiezingen wat mij betreft!
Realisme
@Kringloper en dan? Word D66 de grootste let maar op
Kringloper
@Realisme Dacht het niet.
cjw73
@Kringloper wie wordt er dan het grootst?
Kringloper
@cjw73
Zou het zo 123 niet weten.
+3
Thomas2000
Ik blijf het apart vinden dat olongren dit heeft laten lekken, rutte op ze flikker krijgt en kaag vrij stil is.
+1
Twentsch Land
Speel het spel

@Thomas2000
Zwaagdijk
@Twentsch Land ja het is schaken wat ze doet. En dat doet ze goed.
+2
Grasbaal
@Thomas2000 het is inderdaad vooral een D66 blunder...
labella
@Grasbaal Ja tuurlijk, en Pinokkio Rutte weet nergens van.
+1
cjw73
@labella ben het volledig met grasbaal eens. Dit is bewust gelekt naar de pers in belang van kaag. En die doet nu of haar neus bloedt.
+1
labella
@cjw73 Kaag is ook niet te vertrouwen dat ben ik wel met jou eens.
+1
Twentsch Land
Ik denk dat het niet bewust is gebeurd.......wel denk ik toen de situatie door de media naar buiten werd gebracht .....met name D 66 daar enorm misbruik/gebruik van is gaan maken.

@cjw73
+6
Grasbaal
@cjw73 En de Rutte haters willen vooral bloed zien, het lijkt wel of het bijna pasen is...

Vanavond maar eens rustig naar de Pasion kijken: gids.tv/video/320157/…
Twentsch Land
Dat zeg je daar wel mooi.

@Grasbaal
labella
@Grasbaal aangeschoten wild kun je beter uit zijn lijden verlossen
weurding
+1
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
e Pasion


+2
Boerma
@Grasbaal blunder? Denk je dat ze dat papier per ongeluk liet zien? Denk het niet
weurding
Grote leider of grote misleider? zit wat dom te lachen en op zijn foon te typen, beetje vreemd
+5
Ouwe Gerrit
De pers en politiek loopt de hele dag met een harde L. De rest van nederland zit te wachten op een regering die aan het werk gaat. Wat een poppenkast allemaal. Hoort er allemaal bij zeggen ze dan. Maar rutte laat zich niet in de zeik nemen. Daaaag.
+1
robotslaper
PVV moet dan de grootse worden, D66 zal ook kleiner worden. Hoe minder nep vluchtelingen hoe minder wij als boer land in hoeven te leveren en minder klimaat gekken aan de macht.
Weidezicht
@robotslaper die asielzoekers en woningbouw zijn echt niet de grootste bedreiging voor de landbouw. Dat zit in de natuurhoek met al zijn uitwassen. Van MOB naaar StaatsBosBeheer, waterschappen enz. Die claimen veel meer hectares voor weinig dan die bouwlokaties.
JohnDeere7serie
Nu was het dus een notitie van een anonieme ambtenaar. Rutte gaat zo ten onder aan zijn eigen rutte-doctrine. Maar niet heus. Hij gaat het gewoon weer redden, de teflon funtioneert nog.
+1
Bietenbrug
Iedereen die nu nog met Rutte wil regeren is totaal ongeloofwaardig.
+2
BertK
@Bietenbrug Vind de verklaring redelijk geloofwaardig. Het gewraakte stuk was getypt en niet handgeschreven dus het zou idd van ambtenaar afkomstig kunnen zijn ipv eigen notitie. Bovendien zouden deze stukken niet bedoeld mogen zijn om openbaar te worden.
Misschien schieten de politieke partijen wel een beetje in de eigen voet door het onderlinge wantrouwen toe te laten nemen. Wie durft er nu nog met een onderhandelaar open kaart te spelen als je daar mee je eigen positie ondermijnt? Zelfs D44 vindt halvering van de veestapel geen harde eis.
de Tank
@BertK dat iedereen alles vergeten is vind je geloofwaardig? Wellicht in het vervolg een geheugentest laten doen voordat ze in de 2e kamer kunnen plaatsnemen. En natuurlijk weet iedereen die mee wil regeren dat er (fiks) water bij de wijn moet. Ze vinden het alleen erg omdat naïeve stemmers zich in hun hemd gezet voelen nu de standpunten niet allemaal even hard blijken te zijn.
+1
BertK
@de Tank Niet geloofwaardig, maar dat je het 'vergeten' bent omdat het anderen niks aangaat overkomt iedereen wel eens. Bovendien had het in dit geval aan Omzigt geweest deze uitdaging - als die er gekomen zou zijn - al dan niet aan te nemen. Ik zie hem liever in de kamer.
Logisch dat er gesproken is over de stabiliteit van de verliezende grijze mus die het CDA op dit moment is. Dan kom je ook automatisch ff op de positieve uitzondering Omzigt. Intern rommelt het daar. De Jonge bezig met onvoorspelbaar Covid waar je geen goed mee kan doen, Hoekstra die eigenlijk misschien geen leider wil zijn, pas na gevraagd te zijn.

Wat had er gebeurd als Rutte en Vvd in hadden kunnen pakken? Kabinet zonder Vvd met Kaag als minister president?

Vertraging en wantrouwen is het resultaat van een stommiteit die niet had gemogen, toch gebeurd is, ongeacht in hoeverre Omzigt meer dan zijdelings ter sprake is geweest.
Bietenbrug
@BertK iemand die dement is een land laten besturen is onverantwoord, die hoort in een gesloten inrichting.
+2
Jan S
Quote Reactie van @Bietenbrug:
iemand die dement is een land laten besturen is onverantwoord, die hoort in een gesloten inrichting.

Kun je het beste een groot hek om het Binnenhof zetten. Het is onverantwoord dat deze psychopaten nog vrij rondlopen.
@Bietenbrug Ja de deur op slot , en de sleutel weggooien.
de Tank
@BertK Werkwijze van kabinet en hoge ambtenaren was wat mij betreft beneden peil. Ik hou van een positieve blik en ga er van uit dat er wat beters uit deze puinhoop komt. Dat Omtzigt als een lichtpunt wordt gezien vind ik hoopgevend. Leiders en goed voorbeeld geven gaat zelden samen.
BertK
@de Tank Beneden peil is het zeker. Misschien wel van allemaal.;

Denk dat je er toch vanuit moet gaan dat alle kamerleden min of meer het beste met ons als kiezer voorhebben al ben je het niet eens met de wijze waarop. Ook zal er wel eens een zakkenvuller oid tussen zitten.

Overigens, overheid zou toch papier verbannen en volledig digitaal gaan?
+3
Jan S
Quote Reactie van @BertK:
Denk dat je er toch vanuit moet gaan dat alle kamerleden min of meer het beste met ons als kiezer voorhebben al ben je het niet eens met de wijze waarop

Als Rutte, Kaag, Hoekstra, en Ploumen openlijk de agenda van het World Economic Forum ondersteunen, die zelf zeggen dat ze je alles willen afpakken (you"ll nothing and you'll be happy) hoe kun je dan nog geloven dat ze het beste met ons voor hebben? WEF komt bij hun op de eerste plaats.
You'll be naive and we'll make you a slave.
+1
jg
Rutte nog steeds de langst-liegende premier van Nederland?
+4
Dwers.
Rutte kon zich de Omtzigt uitspraak niet herinneren, en dan heb je geschiedenis gestudeerd 🤣
labella
@Dwers. dat kan hij zich ook niet meer herinneren.
jg
@labella Wat een zielige vertoning!
+1
labella
Rutte is vleugellam en zal bij de onderhandelingen voor een nieuw kabinet aan alle kanten genaaid worden.
BertK
@labella Valt mee, gewoon ambtelijk foutje. Verkenners hadden met hun ambtenaren moeten weten dat er nog niet over personen gesproken kon en mocht worden. In moeten grijpen toen dat wel gebeurde. Helaas voor Rutte was hij eindverantwoordelijke voor die ambtenaren. Normaal hadden deze stukken niet openbaar geworden. So what?
+1
labella
@BertK Ambtelijk foutje??? Het is een boevenbende in Den Haag!!
BertK
@labella Vertel wat nieuws.
BertK
Kaag ziet Rutte graag verdwijnen.

Diende samen met Hoekstra motie van afkeuring in. Zelf zou ze daar consequenties aan verbinden.
Twentsch Land
Tja, ze geeft al langer aan in het torentje te willen.....door de ontstane gelegenheid zal ze proberen haar wens te realiseren......nog even afwachten ! doorgaans brengt de grootste partij de premier. Maar ze zal in ieder geval min voor de reserve premier gaan ..... schat zelf de kans hoog dat er wel in de toekomst een dag komt dat ze premier gaat worden.

@BertK
+3
mlkvhoudr
@BertK heb je ook gezien hoe vreselijk slecht mevrouw Kaag er nu al uit ziet na wat campagne voeren en wat gekissebis over het overduidelijke gelieg van de heer Rutte, ze zit nu al tegen oververmoeidheid aan
+3
BertK
@mlkvhoudr Mist het PLO zonnetje
+2
weurding
@mlkvhoudr krijg je als de sluier af gaat🤭
+3
Albert Altena
Dat Rutte, maar ook de verkenners zich niets over Omtzigt kunnen herinneren, zegt toch ook wel iets.
Moet die ambtenaar niet ondervraagd worden??????????

Daarnaast was het hele debat een aanfluiting.
Ze roken allemaal bloed bij Rutte en voor de genade slag wilden ze allemaal scoren. inclusief van der Plas.

Ik heb na dit debat meer vertrouwen gekregen in Rutte dan in de hele Kamerzooi!!!!
labella
Vvd zal wel de premier leveren maar ik denk dat het niet Rutte zal zijn, die is niet meer geloofwaardig.
+3
cjw73
@labella nou er is op dit moment geen enkele andere die het kan doen. De rest heeft nog minder geheugen dan rutte zelf. Het was een vooropgezet plan van d33 om kaag in het torentje te krijgen.
+3
Albert Altena
@cjw73 Ook geen vooropgezet plannetje.
Het is een ambtenaar die getypt heeft dat de verkenners in de besprekingen met Kaag en Rutte het daar ook eens over moeten hebben.
+2
cjw73
@Albert Altena nou dat betwijfel ik. Wel toevallig dat iemand van d33 juist zo duidelijk zichtbaar met de papieren rond loopt en later een dom zwamverhaal ophangt dat ze snel alle papier gepakt had. En net dat stuk papier boven ligt.

Nou ik kan het nog sterker dan haar vertellen maar dan moet ik ook liegen.
labella
@cjw73 ik zat te denken aan Edith Schippers maar zag net op Wikipedia dat ze een goede baan bij DSM heeft dus of die trek heeft is de vraag.
cjw73
@labella wordt niks. Zodra ze in het bedrijfsleven een goede baan hebben ga je niet meer voor een hongerloon in den haag zitten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @labella:
die is niet meer geloofwaardig.

Alsof ze dat wat uitmaakt.
jg
@Albert Altena Vertrouwen in leugens, daar doel je dan op ?
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik heb na dit debat meer vertrouwen gekregen in Rutte dan in de hele Kamerzooi!!!!

Ik ben natuurlijk geen psychiater, maar dit riekt wel erg naar het Stockholmsyndroom. nl.wikipedia.org/wiki/Stockholmsyndroom/
Van harte beterschap.
Albert Altena
@Jan S Je bent waarschijnlijk nog niet op de hoogte van het laatste nieuws.
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Je bent waarschijnlijk nog niet op de hoogte van het laatste nieuws.

Ik hoef niet op de hoogte te zijn van het laatste nieuws om te weten dat Rutte een psychopatische leugenaar is. Maar kennelijk ben je net zo "vergeetachtig" als Rutte. Tja en dan heb je dat soort leugens niet meer in je actieve geheugen. En het fijne daarvan is, dat je daarom altijd gelijk hebt.
achterhoeker2
@Jan S Hij liegt wel te makkelijk, dat klopt.
arie.j
Naast al het andere commentaar dat te geven is:
Wat een vreselijk dom, gewoon vreselijk dom, gedoe van die informateurs.
Als je een brief met vragen van de kamer moet beantwoorden in zo'n explosieve situatie , dan controleer je toch zoveel mogelijk dat je geen fouten maakt?
Dus vraag je de gemaakte notulen/aantekeningen op, is niet gedaan.
De brief is via de de ambtenaren die de aantekeningen hadden gemaakt gegaan (toen inmiddels in dienst van de nieuwe (informateurs), die de brief ook ingezien hebben, en typfouten verbeterd hebben.
Maar een normale vraag aan die ambtenaren "kijk ook even naar jullie aantekeningen of de brief inhoudelijk l klopt." dat vonden ze niet nodig.
Ze dachten blijkbaar, die aantekeningen blijven toch geheim, terwijl je op je vingers kon uitrekenen dat de kamer zoveel mogelijk alle details wilde weten.
+1
Slingeland
@arie.j Het is te dom om waar te zijn
Rutte heeft dementie
Kan hij ooo niets aan doen
Maar de rest is zo slim en geslepen dat het geen fouten zijn
+1
arie.j
Quote Reactie van @Slingeland:
@arie.j Het is te dom om waar te zijnRutte heeft dementieKan hij ooo niets aan doenMaar de rest is zo slim en geslepen dat het geen fouten zijn

Nou, aan de andere kant hij moet enorm veel ballen tegelijk in lucht houden,
Corona, en al het andere, veel meer jij denkt, acht dat niet gering.
En zoals gisteren, om half acht al een telefoontje waarbij bij hem de seinen op flink rood moeten zijn gesprongen.
En dan de hele dag , middag en nacht nog met onder zo'n spanning, ik bewonder zijn conditie.
Het is dat hij vrijgezel is en voor de politiek leeft.
Dat helemaal afgezien van het inhoudelijke
Albert Altena
@Slingeland
Ik denk dat Rutte de enigste is die GEEN dementie heeft.
Dementie is bijna alle Kamerleden aan te rekenen. De hele dag dezelfde vraag stellen.

Ik ben ook helemaal geen VVD er hoor, want ik vindt dat die partij de landbouw als "wisselgeld" heeft gebruikt in de vorige kabinets formatie.
Julius
Quote Reactie van @Albert Altena:
De hele dag dezelfde vraag stellen

Tunnelvisie van de kamerleden.
+1
andrestouwe
De kern van het hele gebeuren, Omzigt functie elders, is al lang en breed uit de lucht. Is niet gezegd, maar in voorbereidende notities voor een gesprek geplaatst door de administratieve medewerkers van de informateurs. Opgelost, we weten wie het geschreven heeft. Omzigt is genoemd.... Tuurlijk is Omzigt genoemd. Het is raar de huidige coalitie door te zetten, terwijl de man die verantwoordelijk was voor de val van die coalitie een gigantisch mandaad heeft gekregen via voorkeursstemmen. En dat bij een verlies van het CDA. Om recht te doen aan de verkiezingsuitslag moet je daar wat mee. Met gezond verstand is dat gewoon begrijpelijk....

Na het tot diep in de nacht volgen van het debat zijn me een aantal dingen duidelijk geworden.... Kaag gooit partijgenoot Ollongren en Rutte voor de bus, en pleit voor een informateur met afstand van de politiek. Ze stelt alles in het werk om het voortouw in de formatie te krijgen. Gefeliciteerd, dan krijgen we D66, CDA en een shitload aan linkse partijen in een regering.
De misplaatste verontwaardiging.... Het noemen van Omzigt is "nog done". Maar racistische appjes sturen, minder Marokkanen roepen, boerenbedrijven concentratiekampen en boeren kampbeulen noemen valt schijnbaar allemaal onder " het vrije woord"....

Geachte PVV en Forum stemmer, prijs u met Rutte, rechtser zal het niet worden....
+1
Jan S
Quote Reactie van @andrestouwe:
prijs u met Rutte, rechtser zal het niet worden....

Ik heb geen idee wat er rechts is aan de kleine ondernemers, middenstanders, boeren en vissers kapot maken.
+1
Albert Altena
@Jan S Dus jij bent ook zo'n virus ontkenner, waardoor het virus kan blijven voortwoekeren.
Laten we ons verheugen dat die groep maar klein is, want anders was het helemaal uit de klauw gelopen..
Het is juist andersom wat betreft alle ellende rondom veel bedrijven.
Als iedereen zich gehouden hadden aan de basis maatregelen was alles allang weer open geweest.
Dat dit niet zo is komt dus op het conto van de virus ontkenners
+1
Realisme
@Albert Altena helaas is dat ook niet helemaal waar. Onderzoek in Amerika tussen enerzijds Staten met lockdown en anderzijds Staten die open zijn toonde aan dat er geen noemenswaardig verschil is.
+1
Albert Altena
@Realisme Dat gepraat ken ik
Dan wordt gewezen op Belgie.
Als het daar misgaat wordt gewezen op Zweden en als het daar dan toch misgaat wordt weer gewezen op Frankrijk, wat nu ook weer dicht zit
Realisme
@Albert Altena dit is geen wijzen naar goed of slecht. Dit gaat om een doodeenvoudige vergelijking.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Dat gepraat ken ik

Dat gepraat van jou kennen we ook. Elke avond angstporno kijken en daar de volgende dag anderen de stuipen mee op het lijf jagen.
Het is heel simpel. Ik kijk om me heen en zie nergens corona doden (behalve 80+ers). Dus is het niets om je bang voor te maken. Moeilijker is het niet en het leeft een stuk gemakkelijker.
Maar wat mij betreft test je je zelf een ziekte en vaccineer je je een ongeluk. Daar laat ik je geheel vrij in. Wil je mij aub ook vrij laten?
+2
de Tank
@Jan S die angstporno kijk jij ook, al komt die dan uit andere kanalen. Verder laat Albert jou net zo vrij als jij hem vrij laat.
+1
mlkvhoudr
@de Tank Jan s heeft zijn feiten niet op orde over de leeftijd van corona doden, ik ook niet dus even opgezocht, ik schrok daar eigenlijk wel van want het zijn toch wel hoofdzakelijke echt oude mensen die t treft, en om daar nou alles voor plat te leggen vind ik ook wel ver gaan, eerder waren er ook veel meer jonge mensen die er aan overleden dacht ik, maar t is wel een rotziekte, je bent zo maar een jaar aan t revalideren om op je oude longcapaciteit te komen

(klik om te vergroten)

+2
de Tank
@mlkvhoudr Het gaat er mij om dat volgens Jan Covid gebruikt wordt om agenda 2030 door te voeren waarbij de ernst van Covid wordt gebagatelliseerd en als gewone griep weggezet wordt. Ik heb in mij hele leven nog geen 52 jarige bekenden dood zien gaan aan griep, nog nooit 60 jarige familieleden 8 weken in coma gezien door griep, nog nooit familieleden een jaar na griep zonder energie te zien, met Covid wel. Het is Jan bespaard gebleven, fijn voor hem. Daarnaast mag van mij de maatregelen minder streng. Van de zijlijn ook makkelijker praten als je niet verantwoordelijk ben voor het beleid, niet in de zorg werkt en in de categorie zit die statistisch gezien grote kans heeft er zonder nare gevolgen van af te komen.
George
Quote Reactie van @de Tank:
Ik heb in mij hele leven nog geen 52 jarige bekenden dood zien gaan aan griep, nog nooit 60 jarige familieleden 8 weken in coma gezien door griep, nog nooit familieleden een jaar na griep zonder energie te zien, met Covid wel.

Ik ook niet en ook niet aan Covid. Ik ken er echt heel veel die het gehad hebben en het halve verzorgingshuis is gestorven hier vorig jaar en dat waren veelal demente mensen van begin jaren 30 . Maar nu zijn er wel veel besmettingen maar geen echte zieken of doden , tenminste ik ken er geen. Ik vind het nog steeds verbazingwekkend wat er aan de hand is en dat bepaalde ondernemers zo op slot worden gehouden zoals de horeca / kermis / festivals/ vakantiebranches.
de Tank
Quote Reactie van @George:
ook niet aan Covid

tel je zegeningen
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
, ik ook niet dus even opgezocht, ik schrok daar eigenlijk wel van want het zijn toch wel hoofdzakelijke echt oude mensen die t treft, en om daar nou alles voor plat te leggen vind ik ook wel ver gaan,

Volgens mij zegt Jan hetzelfde of ben ik nu gek?
mlkvhoudr
@George Jan zegt 80 plussers en t begint vooral bij 60 plussers
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
begint vooral bij 60 plussers

Jan heeft gelijk volgens de grafiek. En de allermeeste doden vallen in de categorie 85-89 jaar. Dat is een heel respectabele leeftijd en meestal ga je toch een keer ergens aan dood is mijn nuchtere conclusie.
mlkvhoudr
@George Grove schatting zo'n 4400 doden onder de 80 deze tabel en10000 boven de 80 dat is ongeveer een kwart van dedoden onder de 80
Albert Altena
@mlkvhoudr Grafieken en tabellen zeggen niets.
We weten namelijk niet wat voor consequenties het heeft als we alles maar vrij laten.
George
@mlkvhoudr
Eigenlijk zegt mij die tabel ook totaal niks , we kennen de complete medische achtergronden niet van de gestorven mensen. Zijn ze door of met corona gestorven en wat hadden ze nog meer onder de leden.
Albert Altena
@George We zullen eens een heel simpel voorbeeld noemen.
Een slechte speler in een heel goed team zegt:
"Ik hoeft helemaal niet goed te zijn om toch te kunnen winnen"
Ze is het ook met de ziektegevallen:
Doordat het gros zich houdt aan de maatregelen blijft het ziektebeeld beheersbaar.
Dan is een statistiek dus geen handleiding.
Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen?
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ze is het ook met de ziektegevallen:Doordat het gros zich houdt aan de maatregelen blijft het ziektebeeld beheersbaar.Dan is een statistiek dus geen handleiding.Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen?

Eerlijk gezegd begrijp ik er geen flikker van. Dit virus gaat niet meer weg en we kunnen toch niet voor altijd met deze waanzinnige lockdowns aan de gang blijven?
Albert Altena
@George Als we boven de veertig gevaccineerd hebben, hebben we het overwonnen.
George
@Albert Altena
Ik ben benieuwd. Dan moeten ze maar eens voort maken.
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Doordat het gros zich houdt aan de maatregelen blijft het ziektebeeld beheersbaar.

Dat is nooit bewezen. Dat is mensen angst aanjagen onder het mom van "als we de lock down eraf doen dan vallen er heel veel doden". Het is een grove leugen.
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Dat is nooit bewezen. Dat is mensen angst aanjagen onder het mom van "als we de lock down eraf doen dan vallen er heel veel doden". Het is een grove leugen.

Hoe kan het een grove leugen zijn als het nooit bewezen is?
adriaan33
@de Tank in amerikaanse staten waar alke maarregels afgeschaft zijn dalen de covid19 ziekenhuisopnames net zo goed
+3
Albert Altena
@de Tank Het is zelfs zo erg dat de virus ontkenners niet begrijpen dat juist de nog acceptabele ziekte gevallen komt doordat bijna 98 % van de mensen zich wel aan de maatregelen houdt.
Maw. Als we allemaal de kronkel in de kop hadden van die schreeuwers was de ramp niet te overzien.
Jan S
😀

(klik om te vergroten)

Jan S
😀
+1
de Tank
@Jan S Wat Covid betreft, uit hetgeen ik zelf zie en van bevriende patholoog hoor is het niet vergelijkbaar met de griep die we tot nu toe kennen. Daar heb ik geen MSM of bitchute.com voor nodig. Jij hebt andere ervaring, prijs je gelukkig. Kan het zijn dat doordat je je conclusie over agenda 2030 al getrokken hebt en voor jou onomstotelijk bewezen is dat je alles wat er gebeurd daar aan linkt? Vergelijkbaar met mensen die overtuigd zijn van de invloed van veehouderij op het klimaat(als voorbeeld)
+1
Hans van Bergen
Ollongren heeft doelbewust dat papier getypt en voor een hele batterij camera's omhoog gehouden. Dat is mijn overtuiging. En daarmee hengelden ze een korting op de veestapel binnen. Dit is mijn veronderstelling
Albert Altena
@Hans van Bergen Natuurlijk is het zo niet gegaan.
Je gaat toch totaal af als je als minister van Binnenlandse Zaken zo met papieren rondloopt.

Maar de waarheid is allang boven water:

Een ambtenaar heeft zijn eigen interpretatie gegeven en het als agenda punten opgeschreven.
kanniewaarzijn
@Albert Altena Naïeveling!!
Albert Altena
@kanniewaarzijn Toen ik vannacht Ollongran hoorde zeggen dat zij zich ook niets kon herinneren dat er over Omtzigt gesproken was, werd mij iets heel duidelijk.
Als zij het wel wist had ze dat zeker gezegd, want als er iets duidelijk is, is dat D66 Rutte een kopje kleiner wil maken.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
werd mij iets heel duidelijk.

Dan ben je de enige. De grap is dat heel Nederland speculeert over hoe het nu zit; er zijn verschillende versies van het gebeuren in de omloop, maar één ding hebben ze gemeen: iedereen is het erover eens dat we met z'n allen weer eens flink belazerd/belogen worden. Alleen jij denkt dat er een ambtenaar een opmerking heeft geschreven.....
Albert Altena
@kanniewaarzijn Alleen de tijd zal het leren.
kanniewaarzijn
@Albert Altena Of niet.
Albert Altena
@kanniewaarzijn Nogmaals: Als D66 de kans krijgt om Rutte kapot te maken, dan zullen ze dat met beide handen aangrijpen.
Dat dus Ollongren het zich ook niet herinnerd zegt genoeg.
Realisme
@Albert Altena als ollongren zich het nu ineens wel had herinnerd had D66 deels mee het schip ingegaan. Dus jou redenatie klopt in mijn ogen niet. Verkenners konden op dit moment toch niet echt geschaad worden dus die konden blijven liegen en vervolgens kon Kaag zich weer presenteren als leider met fatsoen. (Komt bij mij alleen niet over maarja).
BoerBart
@Albert Altena
Iets verder denken. Kaag en Hoekstra redden Rutte nu. Vanaf nu gaan die dikke dertig Ja-knikkers(VVD), braaf naar Hoekstra en Kaag luisteren.
Albert Altena
@BoerBart Je kunt altijd wel wat bedenken.
BoerBart
@Albert Altena
Oogkleppen af!
Jij stelt dat D66 geen belang heeft aan Rutte.
Er is ook nog zoiets als Politiek.
In de politiek moet je netwerken omdat het compromis regeert.
Natuurlijk haalt Kaag nu voordeel uit de situatie. De hele VVD partij, zal middels "Opperleider Mark" gehoorzamen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Je kunt altijd wel wat bedenken.

Zei ik toch: "er zijn veel scenario's in de omloop", wel met één gemeenschappelijke deler.
+1
Hans van Bergen
@Albert Altena Hoe vaak loop jij door een volle kerk met per ongeluk de dna uitslag bovenop een stapel papieren waaruit blijkt dat jij niet de vader van jullie kinderen bent? Hoe vaak kom jij met je hypotheek papieren open en bloot de voetbal kantine ingelopen? Hoe vaak bungelt je lease contract van je trekker uit je jaszak als de campina vergadering binnenloopt? Of als de buren langskomen heb jij de folder van de makelaar over dat stuk grond tussen jullie in optafel liggen? precies
mlkvhoudr
@Hans van Bergen Zit je nou al weer voor te lezen uit autobiografisch werk Hans 😎
+2
Albert Altena
@Hans van Bergen Als je in paniek bent is het totaal iets anders.
Bij brand bij buren lagen de bankgegevens ook voor inzage.
Jan S
😀
Albert Altena
@Jan S Rare opmerking.
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Rare opmerking.

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het de vraag is of het ooit boven water komt. Ze blijven lekker met z'n allen op de deksel van de doofpot zitten.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
Maar de waarheid is allang boven water:Een ambtenaar heeft zijn eigen interpretatie gegeven en het als agenda punten opgeschreven.

Nee, ik heb Ollogren heel duidelijk horen zeggen dat het een aandachtpunt was, geen agendapunt. En dat ze het het zelf nog niet eens gelezen had, dus aan het begin van de vergadering gekregen, waar uit ze dus meteen wegliep in paniek
Albert Altena
@arie.j Nou goed dan "aandachtspunt"
Het gaat erom dat zij zich ook niet kon herinneren dat daarover gesproken was.
De ambtenaar kan opheldering geven.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Nou goed dan "aandachtspunt"Het gaat erom dat zij zich ook niet kon herinneren dat daarover gesproken was.De ambtenaar kan opheldering geven.

Ja, maar als je dat bewust niet aan die ambtenaar wil vragen, wat dan?
Want dat verklaarde ze letterlijk zo.
Hieronder kopie van het chronologisch verslag van het debat uit het Fin.Dagblag

++
22.55 | Ollongren vond het 'niet zuiver' om met ambtenaren te spreken
Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren vraagt Ollongren waarom zij geen contact heeft gezocht met de ambtenaren die het zinnetje 'Pieter Omtzigt, functie Elders' op papier hebben gezet. 'Hoe kan het dat drie mensen zich niet kunnen herinneren dat er over Omtzigt is gesproken, terwijl ambtenaren dat wel opschrijven?', vroeg Ouwehand. 'Dan overleg je toch eventjes met die mensen hoe dat kan, voordat je de verkenningsopdracht teruggeeft?'
Ollongren antwoordde dat zij het 'niet passend' en 'niet zuiver' vond om als ex-verkenner nog met ambtenaren in gesprek te gaan. Verder stelde zij dat ambtenaren 'altijd vrijelijk moeten kunnen adviseren'. 'Het is dan aan politici om een weging te maken.' Ollongren benadrukte tegenover JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans dat zij en Jorritsma niet van plan waren om de 'functie elders' voor Omtzigt te bespreken in de gesprekken met Rutte en Kaag.
== ==
21.55 | Ambtelijke staf schreef 'Pieter Omtzigt, functie elders'
Wie heeft nou de inmiddels befaamde zin 'Pieter Omtzigt, functie elders' opgeschreven? Op deze vraag van SP'er Marijnissen zegt Ollongren dat de 'ambtelijke staf' van de kabinetsformatie deze aantekening heeft gemaakt. 'Deze opmerking was onderdeel van notities die waren opgesteld door de ambtelijke staf ter voorbereiding van de gesprekken die gepland stonden met Rutte en Kaag', zei Ollongren. 'Aan ons de taak om deze notities te wegen. Laat duidelijk zijn dat het niet relevant is om in deze gesprekken te spreken over een individueel Kamerlid.' Onduidelijk blijft nog waarom ambtenaren deze opmerking hebben opgenomen in de voorbereidingsnotitie
==
Maar bij dit alles komt de opmerking van Wilders even te voren naar boven.
Ik heb het niet zo op Wilders en hij gaat er meestal te wild en onbehouwen in maar zijn opmerking dat die vergeetachtigheid van alle drie niet te verkopen is, klopt. En dat zet alle verklaring wat op losse schroeven
===
21.45 | PVV-leider Wilders noemt Ollongren 'totaal ongeloofwaardig'
De uitleg van Ollongren stuit op veel scepsis in de Kamer. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil weten hoe het kan dat Ollongren geen herinneringen heeft aan de opmerkingen over Omtzigt in het gesprek met Rutte, terwijl in het gewraakte A4'tje 'functie elders' achter de naam van Omtzigt stond.

PVV-voorman Geert Wilders noemt Ollongrens uitleg 'totaal ongeloofwaardig'. 'Dit is een grove leugen. Hoe gek denkt u dat wij zijn? Dat u alle drie toevallig bent vergeten wat een week geleden is besproken?' Ook SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen noemt de verklaring van Ollongren 'ongeloofwaardig'.
21.33 | 'Kamer is onjuist geïnformeerd'
Ollongren erkent dat zij en Jorritsma de Kamer in een eerdere brief 'onjuist hebben geïnformeerd'.
----------------
Hier laat ik het bij anders krijg ik van het FD nog een nijdige reactie ik geen toestemming van hun heb gevraagd
zie fd.nl/economie-politiek/1379021/…
Albert Altena
@arie.j Wordt vervolgd.
+3
weurding
Zo mooi, kun je 2 kanten mee op..😆

(klik om te vergroten)

HansBa
@weurding grote vraag is dan wel, herinnert hij het de volgende dag nog?
+1
laatste strijder
@HansBa of was t thee ?
+5
mlkvhoudr
De gevolgen van een vergeetachtige MP 😉

(klik om te vergroten)

+1
Realisme
@mlkvhoudr die is absoluut origineel😂
+1
laatste strijder
@laatste strijder Conclusie : oprutte .
+2
Albert Altena
@laatste strijder Zonder Rutte was de lijst nog veel langer geweest
laatste strijder
@Albert Altena Zal de nieuwe leider m dan nóg korter kunnen houden , scheelt een boel negatieve energie .
Nevergiveup
@laatste strijder
Toeslag affaire
Ruttedoctrine
diezel
nporadio1.nl/politiek/…

"Rita Verdonk: 'Ook ik kreeg net als Pieter Omtzigt een functie elders aangeboden' "
Albert Altena
@diezel Zal die ambtenaar daar wel aan gedacht hebben.
adriaan33
@Albert Altena ben geen fan van youp van t hek maar zijn colum in NRC van 27 maart staat nog steeds
Albert Altena
@adriaan33 Wat is de strekking dan.
Ik lees het NRC niet.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!