“Wuhan had in Nederland kunnen liggen”

Teun van de Keuken: “Wuhan had in Nederland kunnen liggen”
En het Politbureau ook..

Er gaan steeds meer stemmen op om de veestapel in Nederland te verkleinen, zodat de stikstofuitstoot wordt teruggedrongen. Teun van de Keuken deed gisteravond bij Jinek ook een duit in het zakje. Hij benadrukte dat de kans op nieuwe virusuitbraken groter wordt door de intensieve veehouderij..................

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Deel dit topic

Reacties

+1
J Andringa
Bizar
+2
weurding
Onwetendheid, Aboutaleb was beter op de hoogte
+1
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
Onwetendheid

Misschien dat die van de Keuken wel weet hoe een vleermuis smaakt???

Ik in ieder geval niet....
laatste strijder
Toch , als je ziet wat een impact een kwaadaardig-virus op een maatschappij kan hebben , merken we nu , misschien weegt dit nog wel zwaarder dan t stikstof-dossier , hoe moeilijk voor de veehouders ook .
+2
Realisme
@laatste strijder heb het virus die impact of de maatregelen? Ja het virus is wat zwaarder als een gewone griep. Maar men doet net of dat de wereld op dit moment tegen uitsterving behoed moet worden. En ja ik weet: het zal maar een bekende zijn enz enz.

Bij elke organisme word naarmate die populatie uit zijn voegen groeit natuurlijke selectie toegepast. En als er 1 te grote populatie is voor deze planeet is het wel de mens. 🤷🏼‍♂️
laatste strijder
@Realisme beide en wat wilt u ? Laten uitwoekeren en waarschijnlijk ook zelf goed aan de beurt .
@laatste strijderUit laten woekeren en iedereen naar buiten . Waarom , uit de nieuwste onderzoeken blijkt dat Lockdown , avondklokken helemaal niets helpt om dit te bedwingen . Door dat de mensen beperkt worden in hun doen en laten en juist in hun eigen omgeving juist opgesloten worden blijft het rond gaan .
Vroeger zei mijn moeder als ik ziek of een snotneus had en niet in bed lag , doe een jas aan en waai maar even lekker uit buiten dan kunnen de virussen lekker weg - uitwaaien . Nu doet men het omgekeerde .
laatste strijder
@Hans is Hobby boer Dát zou heel goed kunnen , ik ben geen viroloog , maar als je de maatregelen intrekt vallen er, mijns inziens , nog meer slachtoffers , vaccineren lijkt mij toch de juiste weg , daar een virus toch onvoorspelbaar is . Men is overigens puur aan t tijd-rekken om de ziekenhuis opnames 'te verdelen' en vaccins te reguleren .
bio boer
@Realisme alleen heeft de mens zieken zorg heb wel eens mijn familie stamboom zitten bekijken in 1700 tot 1800 haalden heel wat kinderen geen 5 jaar raakte een gezin zo 5 kinderen kwijt van de 10
Johannushoeve cv
@bio boer je hoeft niet zover terug te kijken mijn opa verloor drie kinderen van de zeven. En dan spreek ik eind jaren 30
+2
pieta
Quote Reactie van @bio boer:
eel wat kinderen geen 5 jaar raakte een gezin zo 5 kinderen kwijt van de 10

En toen waren alle boeren nog bio. 😁
Vdejong
@Realisme waar is trouwens de gewone griep gebleven?
+5
labella
@Vdejong die heeft een andere naam gekregen, iets van covid of zo.
Vdejong
@labella alles wordt onder de noemer corona geschoven. Er wordt gezegd griep is er niet omdat we afstand houden, waarom is er dan nog wel corona?
+1
Realisme
@Vdejong juist dat zeg je precies goed! Spreken zich eigen voortdurend tegen en alles is er op geënt om ons gedrag te veranderen. Lockdown werkt zoals @Hans is Hobby boer al zei de verspreiding alleen maar in de hand. Je jaagt iedereen naar binnen waar de enigste plek is waar je nauwelijks kan handhaven. De vaccins zijn de oplossing maar men weet niet of een gevaccineerd iemand andere mensen kan besmetten. Ze weten ze ten aanzien van het virus niet waar ze mee bezig zijn maar het land lijkt wel een politiestaat. Net China.
+1
Vdejong
@Realisme Iedereen met een snotneus denkt dat hij corona heeft, laat zich testen en kijk een nieuw geval van "corona".
de Tank
@Vdejong 10 % vd getesten heeft Corona, de rest dus een snotneus met andere oorzaak.
+1
Achso
@Vdejongomdat Covid een sterker virus is dan de griep. De ruimtes in de natuur zijn niet leeg. Onderdruk je de ene,wordt de plaats ingenomen door iets anders
marcsterreborn
@Realisme ja als je het zo beredeneert is een vermindering van het aantal boeren in Nederland helemaal niet onlogisch
Realisme
@marcsterreborn die mag je even uitleggen. Buiten dat ben ik niet tegen minder boeren alleen dan wel via het natuurlijk verloop wat al jarenlang aan de gang is. En als een overheid wat wil dat ze dan ook echt de portemonnee trekken en niet voor een habbekrats wat uit je handen grissen
+2
Nevergiveup
De intensive veehouderij word wereldwijd alleen maar meer , daar veranderd Nederland niets aan , sterker nog ze werken het in de hand in europa (bv. Oekraïne)

Uit onderzoek blijkt trouwens dat kinderen opgegroeid op een boerderij gemiddeld een beter afweer systeem hebben , dus beesten om je heen lijkt zelfs beter tegen een pandemie. De stadsmensen worden zwak zeg maar.
+3
de jonge
@Nevergiveup het gezegde ""smerige varkens groeien het best"" is op deze denk ik ook van toepassing. de mensen zijn te steriel geworden. tegenwoordig slaat men al haast in paniek als kinderen in een zandbak spelen
+2
doetmaarwat
@de jonge
Onlangs nog op een groot varkensbedrijf geweest?
doetmaarwat
@Nevergiveup
Dat is een beetje genuanceerder.
Dat geldt zeg maar voor de Ot en Sien bedrijven.
Hoe groter de bedrijven hoe minder effect en tot het punt dat het zelfs een negatief heeft.
+7
Thomas2000
Het is ontstaan in een stad waar heel veel mensen heel dicht op elkaar wonen. Dat kan in Nederland inderdaad ook, daar hebben de dieren niets mee te maken.
+2
bertusvds
@Thomas2000 juist ! de grootschalige mensenhouderij in Nederland wordt / is het volgende grote probleem, en bedreiging voor de mensheid. niet de veehouderij ! die reizen niet de hele wereld over. onze veehouderij zit tenslotte grotendeels altijd in quarantaine
@Thomas2000 Je zegt , het is ontstaan in een grote stad waar heel veel mensen op elkaar wonen , is dat werkelijk zo en of komt het toch uit een laboratorium aldaar in Wuhan .
Wat ik laatst gehoord heb is dat een Micro biologe uit Innsbruck een enzym of iets in die zin heeft gevonden in deze virus stam en dat is voor zeker 99.8% zeker is dat het alleen kan voorkomen vanuit een laboratorium en 0.2 % uit natuurlijke oorzaken , dit alles zijn tot nu door nog zeker 5 anderen over de wereld bevestigd onder andere uit Japan en Amerika .
Thomas2000
@Hans is Hobby boer
Dat kan natuurlijk, laboratorium ratten die die einde carriere zijn zijn mooie handel op de markt. Maar dat laat ik in het midden, en doet niet af aan het feit dat het dus niet uit de intensieve veehouderij komt.
+1
Melkweb
Opzich gek dat men fase 1 overslaat....tis zeer grof gezegd maar zeer kort gesteld zijn we met te veel mensen die (als je het puur genetisch stelt) doorgefokt zijn maar wel de verkeerde kant uit. Als wij mensen fokstieren waren was de helft via de achterdeur al verdwenen....

Maar we vinden dat iedereen het recht heeft om te leven en voor het nageslacht te zorgen. Dat is keuze maar niet voor iedereen is het ook verstandig. Kijk maar eens heel nuchter en eerlijk: ouders met bril, hun kinderen vaak ook. Ouders met bepaalde lichamelijke klachten hun kinderen op den duur ook. Ouders niet al te slim, hun kinderen worden echt geen proffessor.

Ik veroordeel het niet maar tis allemaal niet zo gek, maar we hebben keuzes daarin gemaakt en we beginnen de tol wel voor te betalen. Of in iedere geval er wordt gewezen om het andere maar te verzwijgen.
maisbult
@Melkweb tot dat er besloten wordt det jezelf niet mag voortplanten of je kinderen niet, dan is het een stukje minder leuk. En wie gaat dat bepalen: RIVM of Rutte een verstrooide professor? Mag je lekker vrijgezel rondlopen met een "ik mag niet voortplanten en natuurlijk een covid vaccinatie paspoort"... En dan blijkt 30 jr later dat er toch wat foutjes in de fokprogramma theorie zaten....(allemaal koehakkig of blokjes plakken). Of nog leuker, blijkt uit onderzoek dat buitenlanders met nl vrouwen kruisen de meeste genetische vooruitgang wordt geboekt...(kunnen we mooi van de zijlijn toekijken)
Melkweb
@maisbult ik leg denk de vinger op de zere plek en we moeten realistisch blijven. De keuze maak ik niet ik leg de gevolgen uit. Tis makkelijker om anderen de schuld te geven dan bij de kern te blijven. We zijn als mens niet in staat om ons aan te passen maar hebben hulpmiddelen nodig
Nevergiveup
@Melkweb Nederland vergrijst dus er zou hier een natuurlijk evenwicht kunnen ontstaan , en dan hadden er op termijn weer wat meer kinderwensen gekomen alleen al omdat het financieel al makkelijker had geweest (denk bv. Alleen al aan huizen).

Maar ja we laten ons land overspoelen door regering's beleid , de echte hulp asiel zoekers daargelaten.

De regering gaat voor intensieve mensen houderij , daar horen veel regels bij en ziekten en problemen en opstanden , veel ongelukkige Nederlanders van vrijheid berooft en noem maar op.
oubi
@Melkweb net als hitler gaan klone. Pfff.
De mensheid is gegroed door diversiteit. Iedereen mag met iedereen. Gelukkig.
Melkweb
@oubi idd, dus ook alles maar accepteren dat bepaalde mensen ons de schuld maar mogen geven zonder zichzelf een spiegel voor te houden. Mooi land toch?
weurding
@Melkweb tja, er was dik 80 jaar terug iemand die wilde graag alleen het sterke ras laten voortplanten, hoop niet dat je daar een voorbeeld aan wilt stellen
Melkweb
@weurding Staat er niet, dus suggereer het dan ook niet!!!! Feit is dat we harder groeien dan dat we (op natuurlijke wijze)weerbaarder worden voor ziekten ten gevolge van die groei. We mogen kennelijk wel wijzen en een bepaalde beroepsgroep de schuld geven, dat is wat er dus gebeurd. Ik kaats de bal terug i.p.v. maar constant de andere kant opkijken.
doetmaarwat
@Melkweb
Net als de melkveehouderij momenteel een driewegkruisling.
We krijgen al een multiculturele samenleving maar dat moet nog verder integreren zeg maar. 😉
+1
Thomas2000
@Melkweb De discussie over fokmateriaal is bij koeien al enorm. Ik denk dat dat bij mensen nog lastiger word. Ik kan zo wel wat sterke punten verzinnen maar niet iedereen is een borsten man.
Jannus
Quote Reactie van @Melkweb:
Ouders niet al te slim, hun kinderen worden echt geen proffessor.

Laat me raden,je bent het product van het heterosis effect ... 🤣🤣🤣
+1
Jan-T
Wat dan niet in het programma word vermeld.
Is dat de mens is die dit virus heeft verspreid over de wereld.
We kunnen van alles willen maar zolang de mens maximaal over de wereld reist.
Blijft dit gevaar aanwezig.

Heeft niks met dier aantallen te maken maar met verspreiding van het virus waar wij niet van weten dat we die meenemen.??
+1
doetmaarwat
@Jan-T
Dat versneld alleen maar.
De Spaanse griep ging ook wereldwijd duurde alleen wat langer voor het overal was.
+1
kaas
Klopt ben het 100 % eens met hem dat een uit braak in Nederland steeds groter met ziekten maar dan niet door de veehouderij,
maar door dat er steeds meer watergebieden komen en de dichtheid van de mens ook steeds groter word en daar moet maar eens paal en perk worden aangesteld
+1
Vdejong
Naar mijn mening probeert de wereld zichzelf te reguleren. Kijk naar HIV, kanker, corona, etc. Wij zijn zo slim tegenwoordig dat we overal een geneesmiddel voor vinden. Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb dierbaren verloren.
@Vdejong Dat er genoeg medicijnen zijn die kunnen helpen bestrijden van ziektes dat is een must , maar op het ogenblik zijn er al zeer oude medicijnen die helpen om iets te bestrijden en die worden verboden omdat ze te goedkoop zijn .
hans1980
Tinus
Ik deel 'm nog maar een keer, zo gaat het er in China in toe:

kanniewaarzijn
@Tinus Je zou spontaan lid worden van de Pv/dD.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0