Johan Vollenbroek: 'Boerenprotest in Nijmegen was geen intimidatie'

€De rechtbank wast eigenlijk de oren van minister Schouten", is de reactie van Johan Vollenbroek, voorzitter van milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB), nadat de rechter zijn organisatie gelijk gaf in de zaak rondom de PAS-melders.

Deel dit topic

Reacties

+1
cs-agrar
Robbie, en natúúrlijk Jesse niet te vergeten, waren er als de kippen bij om te framen:

Rob Jetten van D66 noemde het optreden van de boeren via Twitter ‘onacceptabele intimidatie’. Heeft u dat ook zo ervaren?

„Nee hoor, ik heb dat niet als intimidatie ervaren. Ik kom zelf ook uit de Achterhoek en ik begrijp de zorgen.

@JanCees als ik het goed begrepen had, waren de PAS-melders toch al mee gerekend? :

De minister werkt ondertussen aan de legalisering van de PAS-melders. Vindt u dat een oplossing?

„Ik zie daar niks in. Er is nooit genoeg stikstofruimte om aan die boeren een vergunning af te geven. Dan zal er eerst meer stikstofruimte moeten komen door bijvoorbeeld het sluiten van bestaande biomassacentrales of het niet openen van nieuw te bouwen centrales. We hebben nu al 150 zaken lopen. ”
+2
Lepus
@cs-agrar Robbie en Jesse zijn metromannetjes, die lossen dingen op een bitch manier op. Van Vollenbroek kun je alles vinden maar hij stond er wel! Zelfs de blauwen stonden gisteren met gezichtsbedekking de held uit te hangen.
+1
MTSTAMMINGA
@Lepus Johan Vollenbroek regelt meer op de fiets dan een boer op de trekker !! Daar kunnen wij als hard werkende boeren een voorbleed aan nemen

past me alleen niet
JanCees
@cs-agrar De dieraantallen van de Pasmelders zitten gewoon in de berekeningen
Jaap40
Mag ik even somberen?

Met de PAS komt het niet meer goed lijkt Vollenbroek tussen de regels door te zeggen.
+1
demelkboer
Ik heb meer respect voor Johan dan voor die 150 Kamerleden en het kabinet bij elkaar. Johan strijdt met open vizier die Hagenezen niet
+1
Bartlehiemboer
Ben ik heel erg als ik zeg dat ik Vollenbroek eerlijker/realistischer vind dan het zooitje in Den Haag? Oke, wat Vollenbroek presteert komt de meeste boeren niet ten goede maar hij staat er wel hij geeft toe, hij geeft advies hij kijkt verder. Al deze zaken had ik van een minister van Landbouw verwacht (en de rest in het kabinet)
+2
Twentsch Land
Ieder zijn mening .... mijn mening ! Goed uitkijken voor deze gluiper......het is er een die een zachte warme scheet laat met een enorm hoog gehalte stikstof en fosfaat en vervolgens heel onschuldig in de lucht kijkt.

@Bartlehiemboer
+4
Wolswinkel
@Twentsch Land Johan schijnt zo plantaardig te zijn dat er zelfs madeliefjes op zijn remspoor groeien op hetzelfde moment dat deze ontstaat..
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
een zachte warme scheet laat met een enorm hoog gehalte stikstof en fosfaat en vervolgens heel onschuldig in de lucht kijkt.

En daar krijgt hij waarschijnlijk nog voor betaald ook 😁
+1
Weidezicht
@Bartlehiemboer inderdaad. Hij staat voor wat hij zegt en kruipt niet weg. Helaas helpt hij nederland om zeep, maar die schuld ligt terug in het verleden toen de groene natuurrakkers voet aan de grond kregen. Eerlijk gezegd kruipt volkert vd graaf ook niet echt weg, en voor hem voel ik alleen minachting. Heeft ook nederland om zeep geholpen.
Bartlehiemboer
@Weidezicht sorry, duimpje was wat sneller dan de gedachte.... Maar de enige die Nederland om zeep helpt is dit kabinet. Je geeft Vollenbroek hierbij de status alsof hij de wetten/maatregelen voorschrijft. Vollenbroek is alleen maar bezig met zaken waar hij voldoening uit haalt. Maar wij hebben met een minister Landbouw te maken die zou voor ons op moeten komen maar geeft al een aantal jaar niet thuis. Hiervan kan ik niet een ander de schuld geven omdat die dwars is.
Albert Altena
@Bartlehiemboer Zou Vollenbroek van tevoren geweten hebben dat zijn vasthoudende houding tov. de veehouderij ook zo'n impact zou krijgen voor de andere stikstof uitstoters.
Twentsch Land
Nee !!!

Sinds kort schopt hij ook tegen andere ondernemingen......boeren zijn ze al druk mee te bestoken voordat Volkert pim heeft vermoord.

En van de week heeft hij niks nieuws verteld dus om hem nu als een held te zien omdat hij in gesprek ging ..... goede tactiek, hij krijgt van sommige al respect.

@Albert Altena
+1
Weidezicht
@Twentsch Land en dat hij pim heeft vermoord, dat zie ik ook als nederland om zeep helpen. Het bestuur in nederland had er anders uitgezien als hij er nog was geweest.
achterhoeker2
@Bartlehiemboer Die Vollenbroek is wel die rechtzaken begonnen.
Waardoor duizenden PAS melders NLnu in ongewis zitten.
Dat is de schuld van Vollenbroek en zijn MOB.
Dit kabinet en daarmee minister Schouten voert alleen de wet uit .
+1
de jonge
@achterhoeker2 een wet die de politiek als ze willen zo kunnen veranderen, de spoedwetjes van de laatste 3 jaar zijn daar een voorbeeld van. dit kabinet en schouten hebben daar blijkbaar alleen totaal geen behoefte aan......
Twentsch Land
Nee !

Het probleem is stikstof op natura 2000 en dat is Europese regel waar Nederland niet zomaar zelfstandig iets aan kan veranderen ... Ned moet naar Brussel en kijken of daar iets te regelen is.

@de jonge
de jonge
@Twentsch Land en daar hebben ze blijkbaar ook geen behoefte aan...
Johannushoeve cv
@Twentsch Land de neerslag normen zijn door de regering vastgesteld en dat doet ieder land zelf en is niet door Brussel opgelegd
+1
achterhoeker2
@de jonge De overheid moet zich neerleggen bij het vonnis van de rechter, dit vonnis is de uitkomst van een rechtszaak tegen de staat ( de overheid) aangespannen door de MOB onder leiding van Vollenbroek.
Om dan Vollenbroek een goeie vent te noemen vind ik vreemd.
de jonge
@achterhoeker2 hoho je hebt van mij niet kunnen lezen dat ik vollenbroek een goede vent vind.
Bartlehiemboer
@achterhoeker2 Verdraai de woorden niet. Ik hoor niemand hier zeggen dat hij een goede vent is.
Weidezicht
@Bartlehiemboer nou, ik geef toch ook aan dat de schuld, of de oorzaak in het verleden ligt, voornamelijk ten tijde van het aanwijzen van n2000 gebieden en het vaststellen van de normen. Ik zet die vollebroek echt niet op een voetstuk. Hij heeft de riek gepakt die hem is aangereikt.
+3
puntertje
Johan meldt even dat het geen intimidatie is en windt vele boeren meteen om z'n pink. Kijk, de wetgeving is gebaseerd op idiote normen en dit in combinatie met de aanwijzing van een absurde lappendeken Natura2000 gebieden is desastreus. Johan vindt dit een prachtig breekijzer om hier juridisch misbruik te maken. En kan ook nog eens mooi weer spelen door de politiek de zwarte Piet toe te schuiven. De politiek, die natuurlijk hebben zitten slapen, durft niet te zeggen dat de wetgeving niet deugt immers, de rechter heeft uitspraak gedaan en als je dan aan wetgeving gaat rammelen krijg je door fanatici meteen het stempel ondemocratisch. En dat is dus politieke zelfmoord. En zo worden we gegijzeld door lafbekken en fanatici.
Stel je voor dat Covid dusdanig om zich heen zou grijpen dat er een wet zou komen dat iedereen huisarrest zou krijgen. De rechter veroordeeld iemand die op straat voetbalt dus er is ook nog jurisprudentie. Dan ga je na verloop van tijd als mensen thuis verhongeren toch ook niet zeggen: tja de wet hè, en ook nog de rechter dus jammer maar ja... Nee, dan zeg je dat dit toch ook dat de wetgeving niet op die manier geïnterpreteerd moet worden. Maar nu roepen de mensen die er geen last van hebben, zeg maar de groep met een volle koelkast, 'nee, handhaven want het is de wet en dat komt ons nu even goed uit'.
Probeer het eens uit te leggen aan een complete outsider. Maakt niet uit of die links of rechts, activistisch of behoudend is, ze zullen je meewarig aanstaren. Is
+2
Madelief
Heel politiek Den Haag staat lullig in hun birthday suit wanneer Johan zegt dat het geen intimidatie was👌👌👌
diekman
@Madelief Dat het geen intimidatie was moet ook groot in het nieuws of bij beau en npo 1 terechtkomen.
weurding
@Madelief ik las net ergens dat jij opgegroeid bent in de unterhose van vollenbroek..... 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0