Rabobank wil boeren in de toekomst verplichten om duurzamer te produceren

Aldus deze rabo/d66-heks. 😞

Originele beschrijving

Zo wil de Rabobank ervoor zorgen dat de productieketen tussen boer en consument wordt verkort.

Deel dit topic

Reacties

+1
grös
Eerst boden ze een rentekorting, toen ..
Oh wacht, er zijn nog meer banken.
+6
Twentsch Land
Bij andere banken krijg je ook wel dat gezeur......beste is geen of weinig hypotheek ( hebben de banken ook niet zo’n zware stem in je bedrijf ) en als het toch door b v overname de hypotheek hoger is ... snel aflossen ... de mooie trekker moet maar even wachten.

@grös
+1
de Tank
@Twentsch Land sure, met steeds duurder wordende productiemidelen en kleinere marges. Gewoon geen andacht besteden aan dat soort mooipraterij van een bankdirecteur, zij gaat dat niet bepalen.
+5
Frans1
@Twentsch Land 🤣🤣 ff je overnamesom snel aflossen😏
+2
Erco
@Frans1 precies wat n onzinpraat. Ik los af in 30 jaar en we lossen al stevig af.
Twentsch Land
Dan ben je in een te diepe put gesprongen 😉

@Erco
Erco
@Twentsch Land neehoor ben al 13 jaar verder, nog geen 40 en belangrijker niks kado gekregen maar dat laatste noem jij in een te diepe put gesprongen 😄
Twentsch Land
Ja !

Stevig aflossen en 30 jaar ?

Bij stevig aflossen is het na 10 tot 15 jaar aan kant.

@Erco
+2
Frans1
@Twentsch Land dom lullen kunnen we zelf ook wel
+1
Twentsch Land
Dat wist ik al 🥴

@Frans1
dewittemotor
@Twentsch Land Dan betaal jij ook flink belastingen, want afschrijvingen heb jij nauwelijks.
En geen afschrijvingen en veel aflossen gaan moeilijk samen (uitzonderlijke situaties daargelaten)
matt
Wat een gelul met die grondcoach boeren die hun grond niet weten te bewerken bundelen al lang ergens onderaan
En betalen als dank meer rente.

Denk dat ik ook eens hoogleraar word.
Erco
@Twentsch Land dan heb je flink wat kado gekregen 😉 het is je gegund, die ouwe lui mischien wat minder. dan was t voor mn 40e aan kant 😉
verbi
@Erco Als je niet al te gek meer doet ben je met de 65 ongeveer schuldenvrij dat vindt ik netjes. Maar houdt dat wel in je achterhoofd zodat je niet met een grote restschuld zit met je 65.
+1
pieta
@verbi Hij is veel eerder vrij. Is al vroeg begonnen met zijn 30 jaar.
Erco
@pieta ik begon met 26 met bijna 3 euro schuld per liter melk (ruilverkavelingsschuld meegerekend)(met de tegenwoordige landprijzen reken maar uit wat je geschonken krijgt als je op drie euro zou zitten, volgens sommigen al veel te veel) en rente van 5,17 procent (nu gelukkig veel lager) wil je 3 euro aflossen in 15 jaar dan moet je 20 cent aflossen per liter melk. ik red het niet, de eerste jaren gingen er al meer dan 20 cent naar de bank voor aflossing EN rente. laat staan 20 cent voor alleen aflossing al 😉
Noorderling
@verbi
Wat maakt het uit als je nog een paar ton schuld hebt en flink eigen vermogen?

Al zou ik de boel verkopen met nog een miljoen schuld werd ik er niet warm of koud van. Als met dat geld de huiskavel 15-20ha vergroot is kan dat je hele bedrijf wel veel meer waard maken, of uberhaubt verkoopbaar. Gaat om het netto bedrag wat je over houdt en met vreemd vermogen zo weinig mogelijk in lucht, ijzer en beton investeren aan het eind van je carrière. Kavel en verkaveling maakt de prijs, de rest is maar bijzaak en relatief goedkoop te veranderen.
verbi
@Noorderling Daar heb je gelijk in maar mijn huiskavel kan ik niet vergroten en heb nu maar 13 ha huiskavel. En hoe je het ook wend of keerd de schuld zal toch afgelost moeten worden als je stopt dus hou je dan uiteindelijk minder over.lU bent denk ik veel jonger dan ik(55 jaar zonder opvolger) maar ik ben van mening dat je zoveel mogelijk schuldenvrij moet zijn voor je stopt.En wat de waarde van een bedrijf is is nog maar de vraag hoeveel melkveebedrijven (mooie) komen er niet vrij of nog erger staan al leeg die onverkoopbaar zijn omdat niemand meer in de sector verder wil uitzonderingen daar gelaten. Grond is nog geld waard productierechten wat dan ook hebben uiteindelijk ook nog waarde en de gebouwen is de waarde steenpuin zo denk ik erover en mijn stal is dan nog maar7 jaar oud.
Noorderling
Quote Reactie van @verbi:
maar ik ben van mening dat je zoveel mogelijk schuldenvrij moet zijn voor je stopt.

Zal wel een cultuur verschil zijn. In het zuiden is grond nooit te koop, maar bij stoppen dus ook niet te verkopen, al het geld wordt in lucht of beton gestopt en is het raar als je niets over houdt of zelfs onder water staat met melkvee.

Wat ik zie is dat grond enigszins in de buurt bijgekocht wordt, valt altijd wel weer te ruilen als er wat dichterbij te koop komt of tegen je kavel, of een kleiner net melkveebedrijf wordt als jongveebedrijf gekocht. Hoef je alleen maar met voer te slepen ipv voer en mest.
@Noorderling In het zuiden is grond nooit te koop,

Raar beeld van het zuiden heb je .
hans1980
@verbi dus je hebt met 48 jaar een nieuwe stal gebouwd wist je niet dat je kinderen niet wouden boeren (of heb je geen kinderen) of bewust nog mooi uitboeren tot 65 ?
Bedoel, zie velen die de keus maken van bouwen maar soms denk ik waarom?
+3
Frans1
@hans1980 met 48 is het nog een heel eind he, dan ben je toch nog niet met je pensioen bezig?
weurding
@Frans1 wil ze niet de kost geven die hun pensioen naar voren halen met opbrengsten van rechten e.d., zijn hier toch al heel wat van mijn leeftijd waar de koeien de klep op gegaan zijn, geen 48 maar toch.....
George
@Frans1
Nou ik vind dat je op die leeftijd toch wel mag gaan nadenken wat je jezelf op de hals gaat halen en of dat het wel verstandig is. Op die leeftijd hoor je eigenlijk een heel eind je schaapjes op het droge te hebben. De beste jaren heb je achter je wat gezondheid en arbeidsproductiviteit betreft.
In geval van opvolger heb je daar steun en hulp van maar als je die niet hebt is dat toch een reden om de juiste keuzes voor jezelf te maken.
Noorderling
Quote Reactie van @George:
De beste jaren heb je achter je wat gezondheid en arbeidsproductiviteit betreft.In geval van opvolger heb je daar steun en hulp van maar als je die niet hebt is dat toch een reden om de juiste keuzes voor jezelf te maken.

Als er jaren goed geld is verdient met de afgeschreven, vaak ook technisch, gebouwen is het misschien wel een goede reden om de te kleine melkstal vaarwel te zeggen en een efficiënte stal te bouwen.
Je maakt het jezelf makkelijk en hebt er plezier in of martelt door totdat je af bent bij je 60e, toch mooi als je met je hobby nog wat geld kunt verdienen. Hoe vaak lees je niet dat er een robot komt en minishovel als schouders pijn gaan doen, zou er liever voor aan zijn.
George
@Noorderling
Je kunt het jezelf nog makkelijker maken om helemaal niks meer te bouwen. Als je jaren goed verdiend hebt wat jij schrijft en dan geen kosten meer maken. Als je die keuze kunt maken op je 48 ste verkeer je wel in een goede positie financieel gezien.
Noorderling
@George
Bezit van de zaak is einde vermaak.
Moest er niet aan denken om nog 20jaar exact hetzelfde door te boeren als hoe het vandaag gaat. Dan stopte ik vandaag nog.
+2
Nevergiveup
@Noorderling Dan word je waarschijnlijk nooit tevreden
George
@Noorderling
Ik die sinds 2007 hetzelfde en dat bevalt me prima. Ik ben nu 52 en kan nog wel een jaartje of 10 zo prutsen maar kan ook eerder zijn dat ik er mee stop. Gelukkig ben ik nu in een positie dat ik zelf de keuze heb wat ik doe.
+1
Erco
@Frans1 er zijn er bij die beginnen dan pas 😉
+1
Melkboer16
@Twentsch Land niet overal is Saksisch erfrecht
Twentsch Land
Klopt .... is ook best al een oud woord he ...... zal het nog veel worden toegepast ? 😉

@Melkboer16
George
@Twentsch Land
Dat snel aflossen kun je in de agrarische sector wel vergeten. De opbrengsten zijn simpelweg veel te laag tegenover de kosten . Je krijgt een complete boerderij met veel grond in eigendom nu eenmaal nooit snel afgelost.
+3
Porky
@Erco sorry ,maar dat is geen onzin praat, je kan je zelf ook helemaal over de kop financieren hè, gewoon eens een keer je eigen kop volgen ,en je niet gek laten maken door een bank of een boekhouder die in je nek hijgt, en je "bang" maakt door je maar weer een investering laat doen ,omdat je anders belasting moet betalen, baas op eigen erf blijven is ook ondernemen
Erco
@Porky je eigen kop volgen heb ik gedaan en voor de waarde overgenomen. Nu met deze landprijzen zou dat al boven de 5 euro per liter melk gaan. Wat natuurlijk nu onrealistisch is.maar de helft bij overname is dat wel. zeker als er nog meer kinderen in t gezin zijn.
Twentsch Land
Zijn de genoeg die dat niet doen maar blinkend goud op het erf hebben.....ook prima ... maar niet zeuren dan.

@Frans1
Erco
@Twentsch Land je boert nog met je papa ofzo?🙈
Twentsch Land
Nee hoor ..... dit jaar is het al 15 jaar dat vader is overleden.

@Erco
+1
cjw73
@Twentsch Land dan doe ik iets verkeerd of je hebt het voor een prikje overgenomen.
+1
@Twentsch Land waarom zou je aflossen?. De euro geldperssen gaan op maximale capaciteit .Ik zeg maximaal bij lenen .
Porky
@Cowboys returns 00003 kun je doen , Rutte doet t ook, 92 miljard geleend, en kost m niks,bijna geld toe
+1
Porky
@Twentsch Land klopt als een bus, zorgen dat je niet "te zwaar "zit, zaten bij rabo tot 3 jr terug,hypotheek liep af, deden partij moeilijk, kijken, bellen , huisbezoek, na 9 weken nog niks geregeld, ABN/Amro gebeld, leg de parijen klaar ,we komen praten en de boel bekijken, geloof het of niet ,10 dagen later geregeld, ennnn 0.4 % lager als rabo, kregen dr lucht van , en toen kon" opeens" Alles ,helaas pindakaas, jullie staan te ver v d boer/ af . Wat hadden ze de schijt er in zeg,nee rabo heeft v velen boeren afgedaan
Nevergiveup
@Porky Het zijn bij de RABO inderdaad arrogante aso's
+3
BertK
Gemiddelde hap 30.000 km afgelegd voordat die op je bord ligt? 3/4 wereld rond? De andere kant van de wereld is 'maar' 20.000 km en dan is het een heel eind zwemmen naar de kant!
Blij dat ze mijn belastingaangifte niet doen!

Misschien kan de retail wat uitleggen, want het voer komt hier uit de polder.

Rijst kan je je nog wat bij voorstellen als dat rond Afrika vaart.
+1
Bekkink
@BertK 😏als je gras maait rij je ook veel km, maar je komt niet ver. Ik denk dat je het zo moet bekijken😜
+1
Herbert
@Bekkink laatst 160km gereden om 7.5 hectare maisland te bemesten😄
weurding
@Herbert das veel... smalle werkbreedte?... 750 lang 100 breed 7.5 ha bij 3 m werkbreedte rijd je nog geen 25 km
Herbert
@weurding inclusief transport. Perceel op ongeveer een kilometer afstand
weurding
@Herbert 130 km gedeeld door 2 zijn flink wat vrachten op 7.5 ha
Herbert
@weurding 45. 9 M3 vacuumtank dus niet helemaal vol. Ook nog een beetje rioolwater doorheen. Vorig jaar monstermais ondanks de droogte. 23 ton ds/hectare volgens blgg🙈 of dat dan helemaal klopt kun je over discussiëren maar de maisplaat zat goed vol iig.
Herbert
@weurding als je het graag precies wilt weten😝 1.3 kilometer vanaf de put tot de inrit ongeveer. Dus 120 km voor transport. 40 kilometer op het land.
+1
Христо
Joepie, een bodemcoach
Gaat helemaal de goede kant op
Boeren wordt het gezelligste beroep ter wereld
Net voor het ontbijt sochtends schuift er een dozijn coaches aan om je elke dag weer beter te maken
Wie coachen die coaches?
+2
Weidezicht
@Христо een wijze oude boer
+1
klant
@Христо bodemcoach, weidecoach,duurzaamheidscoach,kalversterftecoach,biodiversiteitscoach,stikstofcoach,kringloopwijzercoach,bemestingsplaninvulcoach,gecombineerdeopgaveinvulcoach,
dewittemotor
@klant Dar komt omdat wij schijnbaar nikskunners zijn
Христо
@Noorderling Dan word ik de hoehoudtjecoachesvanjefarmcoach
+1
Erco
BertK
Coach voor bodemkwaliteit als je meer kruiden en insecten wil? Lijkt mij meer over gewas diversiteit te gaan.
Христо
Engelse vertaling: I have a dream
Wil deze dame zich plaatsen in de geschiedenisboeken?
Ik heb ook een droom
Daar komt zij niet in voor

(klik om te vergroten)

+2
torrarica
Directeur van Rabo amsterdam .Daar zit geen boer ..Dus wat heeft zij daar over te zeggen?
+6
KOC1981
@torrarica Hopelijk niet te veel, maar is wel mijn grootste ergernis de laatste jaren.
Ik heb het gevoel dat alle erfbetreders hier vrolijk aan meedoen uit angst voor hun eigen baan.
Je merkt het gewoon bij alles:
iedere boer draagt een man of 4 z'n rug. en die 4 op je rug zijn angstig aan het rondkijken of je het wel volhoud de komende jaren. want ze zien ook dat veel boeren stilletjes door hun knieën aan het zakken zijn door het gewicht van die mannetjes op hun rug. dus moet er weer iets bij, waardoor ze bij de volgende met 5 op de rug kunnen als er weer een aantal boeren gestopt zijn.
dewittemotor
@KOC1981 idd, dat is de hele waarheid
diezel
Quote Reactie van @torrarica:
Directeur van Rabo amsterdam .Daar zit geen boer ..Dus wat heeft zij daar over te zeggen?

Tsja, wat heeft ze er over te zeggen? 😞

Zij zit in de verkiezingsprogrammacommissie van D66.
ibb.co/TWCKbCd/

Zowat alle belangrijke lijntjes lopen via D66...…..

130 BANKEN MET EEN VERMOGEN VAN 47 BILJOEN DOLLAR ZETTEN ZICH IN VOOR KLIMAATACTIE EN DUURZAAMHEID ( 22/09/2019)
unepfi.org/news/industries/…
producent
@diezel

Ze is bij het grote publiek bekent geworden door bij de DWDD regelmatig haar mening te verkondigen, dan weet je precies in welke hoek ze zit. Dat programma is gestopt misschien moet zij dat dan ook maar doen.
diezel
Quote Reactie van @producent:
dan weet je precies in welke hoek ze zit.

Voor mij is zij de spreekbuis van Rabo. De spreekbuis van CEO Draijer.
Zij Kroonlid SER, zij D66
Hij vm. voorzitter/Kroonlid SER, hij D66.

Niet de VVD, maar D66 is de partij in VNO/NCW. Zitten overal...……… zitten overal in belangrijke posities. 😞
+1
producent
@diezel
En het zal met de nieuwe voorzitter van VNO/NCW niet veel beter worden.
vno-ncw.nl/nieuws/…

Dan zie ik toch liever Jacco Vonhof van MKB Nederland.
Coen
@diezel , Rabo voert de complete Agrarisch politieke agenda van D66 uit 😞

hoe kun je je eigen afkomst zo verloochenen, diverse prominenten van Rabo zitten al in de gelederen van D66, de meest anti-boeren partij in NL.
+2
nieuwoord
@torrarica Hoho ik een brief van onze rabo afdeling dat alle agrarische activiteiten rond Amsterdam bij RABO Amsterdam Mainport onder gebracht zijn Zo werkt de moderne coop. Weet ook echt niet wie mijn tussen persoon nu is, maar dat is ook niet interessant want voor die voorgesteld is is er waarschijnlijk weer een ander. Wat mij betreft heeft de rabo al lang afgedaan.
+5
Saillant
Grappig dat een internationale bank dat zegt. Gaan ze zeker ook stoppen met buitenlandse financieringen. Ik heb toch echt het idee dat ze in de Oekraine een megabedrijf financieren dat de ingevroren kip naar Nederland exporteerd.
+1
Христо
Hier zie je het echte probleem wat wij als sector hebben
Enerzijds de discussie over de hoeveelheid ruimte die we mogen gebruiken
Kun je nog relativeren door te beseffen dat de meerderheid beslist
Veel erger is het keurslijf waar men de sector in wil stoppen
Dat wordt economisch gezien de grootste klap die uitgedeeld gaat worden
Iedereen heeft de focus op wel of niet uitkopen of andere bijzaken
Het belangrijkste is dat er voor heel weinig boeren een verdienmodel overblijft wanneer de periferie en ngo’s klaar zijn met ons
+1
mlkvhoudr
Wie wil er nou niet duurzaam produceren, je verplicht dan iets wat elke goede ondernemer zelf al nastreeft.

Ik zie t probleem niet
+2
labella
@mlkvhoudr je kunt het wel nastreven maar of de rabobank dat voldoende vind om je te blijven financieren is dan natuurlijk wel de vraag en dan is er wel een probleem denk ik.
mlkvhoudr
@labella duurzaamheid is volhoudbaarheid in t afrikaans, van welke grote denker was die uitspraak ook al weer 😉
+1
hans1980
@labella duurzaam en lage footprint is denk ik koeien opstallen dus mest optimaal benutten en iets van 30.000kg melk/ha produceren mooi efficiënt!
Op onrendabele grond kunnen dan bio boeren en zonneweides
+2
Porky
@mlkvhoudr het gaat erom of dat je G....R weer een verplichting opgelegd krijgt,en zoniet dat je op kan donderen.
+1
mlkvhoudr
@Porky ik verwacht dat het nivo van de nederlandse landbouw steeds verder omhoog gaat/moet.

Of ik dat in de toekomst nog bij kan houden vraag ik mij ook wel eens af.....

Neemt niet weg dat ik me steeds probeer te verbeteren, maar bij de top horen wij ook niet dus dan komt afvallen misschien tzt ook wel in beeld.... tot die tijd wil ik gewoon plezier in mijn werk hebben en dat lukt nog steeds
@mlkvhoudr ja maar wat is de top ?
mlkvhoudr
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl voor mij zijn dat de collega s die technisch zo goed draaien dat ze de steeds hoger wordende financieringen goed kunnen betalen en ook daadwerkelijk wat opschieten met groei
BertK
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl een (berg) keten kent meerdere toppen!
+1
Porky
@mlkvhoudr klopt wat je zegt,maar gelukkig ben je nog blij ,en heb je plezier in wat je doet, en dat is heeel belangrijk.
+6
Frans1
De Rabobank is compleet vervreemd van haar oorsprong, gewoon omdat er steeds meer mensen werken die te ver van de sector afstaan en daardoor inzichten inbrengen vanuit zakelijk en onderbuikgevoel, maar zonder werkelijk besef hoe het er werkelijk aan toe gaat.
+1
diezel
Quote Reactie van @Frans1:
De Rabobank is compleet vervreemd van haar oorsprong,

Wat te denken van die eigen, veelal oudere leden die destijds als een soort van geste LC mochten kopen. Zo werd het tenminste gebracht.... 😞

Vertrouwen in Rabobank krijgt knauw door schrappen vergoeding certificaathouders
bnnvara.nl/kassa/artikelen/…
+1
Porky
@Frans1 klopt, vroeger gingen we hier op het dorp naar de bank, nu gaat je aanvraag naar Utrecht toe, die sturen het na inzage weer naar Eindhoven toe, ja dat werkt lekker hoor, Nee rabo is gn boeren bank meer, maar wel door hun groot gemaakt, en nu maken ze je af .
Deutzboerke
En zo wordt de vrijheid van boeren nog verder ingeperkt.. en neemt het aantal 'coaches' (Lees: theoretische kantooronbenullen) weer toe in het land. Bah, Bah.
+1
demelkboer
Je hoeft geen geld te lenen bij de rabo
Porky
@demelkboer klopt ,maar je kan wel als "mens" handelen. Maar dat is bij rabo steeds zeldzamer
+1
weurding
Krijg je net als bij bb een hogere rente aan je broek als je niet voldoet aan dat schijtwoord duurzaamheid of geldt het als wel of niet verlenen van een nieuwe financiering?
+4
dijkstra uit w
Rabo man Wiebe Draayer is ook een D66 er.
dat hele duurzaamheid verhaal en label is een verkooptruck voor de hypotheek die weer op de internationale geld mart wordt verkocht. puur winst belang is dat. verder maak je er er een leuk verdien model van om de boer te kunnen blijven uitmelken in tijden van gratis geld. Het totale systeem is er op gericht om de schulden wereldwijd elk jaar op te laten lopen. Als een soort piramide spel.
Hoog tijd voor een nieuwe bank, een die geen nieuw geld,( =lenen bij ecb) in omloop brengt. maar financiers (particulier met geld en pensioenfonds= ook particulier geld in gezamenlijk beheer) en de hypotheek nemer, in dit geval de boer. weer bij elkaar brengt.
+2
Frans1
@dijkstra uit w back to basic, zoals het bankwezen bedoeld was👍
+1
Als de boeren morgen 80 % van het vrije onderpand op eisen . Dan is de rabo er geweest boekhoudkundig . Laat je niet als wijs maken .
Bij veel boeren zijn de toeleveranciers zo heilig als wat . Klaag dan ook niet dat je van als in je schoenen geschoven krijgt . Als je het met de bank niet eens bent en je wild wel graag die grond kopen . Dan moet je het niet doen en laat de buurmannen het dan maar doen en blijf eigen baas.
Dat is het probleem in de landbouw volgens mij
Achso
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nlwelnee, het probleem van de Nederlandse landbouw is dat de periferie een waarschuwings dogma heeft om het eigen beperkte know-how te verbloemen. Een accountant: oei je voerkosten (kijkt niet naar opbrengsten, bank hobbelt achter accountant aan, veevoerboys; oei, pensverzuring of oei hoge productie. En als dan Oekraine MHP geld nodig heeft, wordt Rabobank netjes uitgelegd hoe een bedrijf werkt en dat de bank misschien wel tot een bod wordt uitgenodigd!
@Achso je zegt het zelfde maar op een andere mannier
koeiboer
Baarsman en schouten squirten er vrolijk op los!! Past bij de hele graaicultuur
+2
jan.1
Wat zal ze bedoelen met bodem kwaliteit,weet iemand dat?
Ik lees die term wel vaker,bedoelen ze daar het opbrengend vermogen mee of aantal wormen of draagkracht,beetje vaag allemaal bij die banken.

Maar morgen gaat er in ieder geval een dikke protest mail naar de rabo bank.
Ze schofferen de boeren gewoon met deze eisen,iedereen denkt tegenwoordig het recht te hebben om zonder verstand van zaken,,want dat heeft deze vrouw niet,,' de boel naar eigen hand te zetten.
Христо
@jan.1 Dat zal oom Tjeerd haar precies gaan uitleggen
Een goede bodem bemest je met rijpe mest ipv rotte mest.
grös
@Христо "Ome tjeerd"
Die wil zeker dat we weer naar een soort grupstal teruggaan, eventjes.
Hallo er zijn meerdere wegen naar Rome, daar gaan "innovatiepredikers" zoals Wageningen ons niet mee helpen, het kan gewoon met een (ouwe) ligboxenstal, kijk maar eens bij VBBM.NU , die hebben dat decennia terug uitgedacht, beetje eenvoudiger voeren, evt. nog wat koolstof er bij, maar zal wel te simpel zijn.
Христо
@grös Tjeerd wil graag rijpe mest
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan.1:
Wat zal ze bedoelen met bodem kwaliteit,weet iemand dat?

Bodemkwaliteit holt achteruit door de mestwet. Akkerbouw en extensieve bedrijven worden (wettelijk) gedwongen hun grond uit te mergelen. Eerst maar eens wetenschappelijk onderbouwen die mestwet en daarna eisen gaan stellen!
+6
Kringloper
RABO bank, ooit begonnen als Boerenleenbank! Vroeger was niet alles beter, maar een heleboel dingen wel.
Porky
@Kringloper klopt ,toen was een woord een woord, nu draaien ze je lachend je nek om, of laten je doodbloeden ,enig mededogen of mede menselijkheid is ze vreemd.
+2
demelkboer
Zo lang de rabo nog in de Oekraïnse land bouw sector investeer zo ik het duurzaam verhaal van d ee rabo maar met een korreltje zout nemen. Pegels daar draait het om
+1
Melkboer16
Die poes komt net kijken en wil ons dan verrekenen wat we doen moeten! Dat soort idealisme werkt morgen ergens anders en gaat mij niet vertellen wat ik doen moet.
Melkveehouder.
Als de vos passie preekt, boer pas op je kippen!
hans1980
De rente is intussen al aardig gestegen, opslag
+2
Maakt niet uit bij wat voor Bank je zit ,ze zijn allemaal hetzelfde,WITTEBOORD CRIMINELEN, idemdito verzekerings maatschappijen,wat betreft Rabo ,dat is geen cooperatie meer ,op papier misschien wel!!Lid zijn is maar bijzaak en voor de buhne..
diekman
Krijg je met pp melk dan 1% rentekorting?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
108
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
0