Corona : Verzoek tot sluiting van alle scholen

Hoorde zojuist een oproep van leiding gevende van scholen voor de radio om alle scholen In Nederland te sluiten vanwege het Corona virus
Zal vanmiddag wel verder in het nieuws komen
Mijn vraag daarbij is waarom begint men niet bij de kwetsbare groepen zoals ouderen, zieken enz.
Om die zoveel mogelijk af te schermen.
**""Wij vinden dat alle Nederlandse scholen gesloten moeten worden". Dat zegt voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) tegen de NOS. "Het is ondenkbaar dat er nu nog scholen open zijn. Kijk naar Italië. Zowel in het basis- als voortgezet onderwijs moeten we verspreiding van het virus voorkomen.''.

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Hadden ze al eerder moeten doen, nu het uit de hand dreigt te lopen begint Ned als mosterd naar de maaltijd....las net nog op Tubantia een artikel dat er al een plan ligt om indien het uit de hand loopt 80+ en jonger geboren dan 24 weken als eersten ruimte op I C moeten maken.
+3
Bietenbrug
@Twentsch Land zo gaat Tjeerd de Groot de halvering van de stikstof uitstoot ook halen......
JohnDeere6serie
Mijn inschatting is dat scholen nog 1,5 week open blijven. Spanje en Frankrijk zitten niet ver meer van een Lockdown af gezien de stijging in gevallen.
Grasbaal
1 Corona patiënt besmet 3 andere: 3-9-18-54-162-482 enz enz, is het tegen te houden?
+2
J.v.G
@Grasbaal ze hadden het waarschijnlijk tegen kunnen houden, nu niet meer denk ik.
Alle landen met ook maar 1 besmetting hadden per direct volledig op slot gemoeten.
Iedereen die er geweest was in carantaine! Denk dat het dan amper buiten China was gekomen!
+1
arie.j
Quote Reactie van @J.v.G:
@Grasbaal ze hadden het waarschijnlijk tegen kunnen houden, nu niet meer denk ik.Alle landen met ook maar 1 besmetting hadden per direct volledig op slot gemoeten.Iedereen die er geweest was in carantaine! Denk dat het dan amper buiten China was gekomen!

Denk nuchter na, er is geen strijd zo zwaar of er zijn overlevenden, dat gaat zeker voor een virus op dat steeds muteert.
Alles in het hele land maanden stil leggen en als je het dan vrij geeft naderhand moeten constateren dat het weer op diverse plaatsen begint?
J.v.G
@arie.j ik denk nuchter! Snap jou opmerking niet zo op wat ik zeg!
Stel bijv Italie was direct op slot gegaan en alle Nederlanders daar of net weer thuis in carantaine, en dan niet halfbakken natuurlijk! Dan waren er een paar besmettingen uit gekomen plus misschien nog gezinsleden. Dan was dit alles over 2 weken voorbij geweest!
+2
Skroefkelos
@J.v.G Arie geeft je nooit eens gelijk , en kan geen sorry zeggen. Wen er maar aan. Of reageer maar niet meer.

Had het 10 min. Terug over scholen dat die binnen een aantal dagen klaar zou zijn , halve klas en / of geen leraar(res). En zie hier ....

Dat kun je van te voren toch wel zien aankomen pfff. Prutsers
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Alles in het hele land maanden stil leggen en als je het dan vrij geeft naderhand moeten constateren dat het weer op diverse plaatsen begint?

Heb je op zich gelijk in, dan maar kort en heftig, ben je dr maar vanaf. Maar is een addertje onder het gras, tijdens die piek hebben ziekenhuizen een veel te lage capaciteit voor aantal (ic)patienten, door het te laten sudderen kunnen ze dit, zegt men dan, wel aan. Zie het ook een beetje als myxomatose bij konijnen, even de bezem dr door, stikstof en weet ik wat voor problemen ook weer tijdje in de ijskast, begon daarom ook in china 🤔
Skroefkelos
@cs-agrar op zichzelf kan het nog steeds zo zijn als de zomer aanbreekt dat de natuur het zelf oplost , en dat er een vaccin voor de volgende golf (begin 2021) kan zijn , in dat geval had totale directe aanpak het beste geweest , ook voor de economie. Nu is het te laat daarvoor en moeten we het met zijn allen uitzieken tot .... Denk juni. We zullen zien.
+2
arie.j
Quote Reactie van @cs-agrar:
Heb je op zich gelijk in, dan maar kort en heftig, ben je dr maar vanaf. Maar is een addertje onder het gras, tijdens die piek hebben ziekenhuizen een veel te lage capaciteit voor aantal (ic)patienten, door het te laten sudderen kunnen ze dit, zegt men dan, wel aan. Zie het ook een beetje als myxomatose bij konijnen, even de bezem dr door, stikstof en weet ik wat voor problemen ook weer tijdje in de ijskast, begon daarom ook in china

Wie een klein beetje tussen de regels kon luisteren hoorde dat ook vanmiddag als argument.
Remmen zodat het behapbaar blijft, maar dat is iets anders dan de hele economie op slot met giga schade omdat je denkt (en ik ben van mening dat het is"zo vreselijk naief wilt zijn '') het uit te roeien.
Kom nou toch, het huidige virus muteert zo snel dat ze in die persconferentie vertelden te kunnen zien of de besmetting uit Italië of Duitsland kwam, of nog weer elders vandaan.
Een virus uitroeien dat zo besmettelijk is, zo snel muteert en in zoveel landen voorkomt lijkt me onhaalbaar.
Koeien boertje
@arie.j nu is het wel zo dat als iedereen het tegelijkertijd krijgt en 5 procent in het ziekenhuis komt, er geen plaats meer is.
Misschien heb je wel geluk als je bij de eerste 1000 zit ipv de laatste miljoen
arie.j
Quote Reactie van @Koeien boertje:
@arie.j nu is het wel zo dat als iedereen het tegelijkertijd krijgt en 5 procent in het ziekenhuis komt, er geen plaats meer is.Misschien heb je wel geluk als je bij de eerste 1000 zit ipv de laatste miljoen

Remmen wat remmen kan zonder ongelukken lijkt me.
beste kun je het helemaal niet krijgen.
Maar er zijn al diverse virologen die denken dat het een blijvertje is voor elke winter, en dan zal alleen een vaccin uitkomst kunnen bieden.
Noorderling
Quote Reactie van @arie.j:
en dan zal alleen een vaccin uitkomst kunnen bieden.

Tot op zekere hoogte, een virus muteert constant, je kunt alleen maar productiecapaciteit reserveren.
+1
de haasen
@Grasbaal als het RIVM er na gehandeld had denk dat er veel ellende voorkomen was . maar ja dat was niet nodig vindt het RIVM
ze hadden per direct een reisverbod moeten instellen
verbi
Dit krijg je dus van al het reizen en mobiel zijn.Het moet gewoon uitzieken en ja daar zitten helaas slachtoffers bij. Denk dat het op het platteland meevalt . Maar als je ooit in Amsterdam geweest bent dan vindt k het vreemd dat dit niet eerder gebeurt is , lijkt daar wel een mierenhoop , gewoon verschrikkelijk. Het is de wet van de natuur de sterkste overleven dat is al decennia zo. Zo gaat het bij dierziektes ook.
+1
weurding
Schijnt dat van de 600 besmette gevallen ruim 100 werkzaam zijn in de zorg. En zorg kunnen velen minder zonder dan een paar week educatie
+2
Bietenbrug
@weurding daarom snap ik niet dat de scholen niet gesloten worden.
+12
frank post
@weurding onze zoons roepen al dagen dat ze het onverantwoord vinden om naar school te moeten
+2
arie.j
Quote Reactie van @frank post:
onze zoons roepen al dagen dat ze het onverantwoord vinden om naar school te moeten

Tja, maar of die nou onpartijdig zijn?
Een uitbraak in een verzorgingstehuis zou vele malen erger zijn dan op een school.
BertK
@arie.j De ouders moeten werken dus opa en oma passen op de kleinkinderen? Ff niet lijkt me.
+1
labella
@BertK die ouders moeten thuis werken dus kunnen ook wel een oogje op de kinderen houden.
BertK
@labella lang niet allemaal
+3
weurding
@frank post riep ik zonder carona al🙈
+2
casev
Al met al een hoop maatschappelijke kosten voor een griepje wat anders vooral oude mensen en chronisch zieken gekost zou hebben. Ijskoude constatering, maar wel de feiten...
labella
@casev we zullen het meemaken, hier is in ieder geval niet meer tegen te houden.
+11
cs-agrar
Qlip afbellen, milieucontrole afbellen, koekompasdatamonitoralert afbellen.. pff krijg het nog druk
hookwood
Koeien boertje
@cs-agrar denk dat die lui als eerste bij het eerste snottertje thuis blijven
+1
Henry1
Niet te paniekerig mensen. We kunnen nu wel gaan roepen dat we allang een lock down hadden moeten hebben maar wat als je zelf op vakantie was? Heel veel moet gewoon door, dus voor de zekerheid alles op slot gooien kan in mijn ogen niet. Mensen zullen toch naar de winkel, huisarts, werk (is natuurlijk afhankelijk van het soort werk) etc moeten als het nodig is. Volgens mij is alles op slot gooien pas een echte noodmaatregel.
+1
Huppel
@Henry1 Wuhan is op 22 januari in lockdown gegaan met op dat moment een minder aantal officieel bekende corona gevallen dan we nu in NL hebben
+1
Skroefkelos
@Huppel en je kunt zeggen wat je wil , maar het is knap dat ze het hebben gered. Vandaag nog maar 18 officiële besmettingen in een miljoenen stad / steden.
Huppel
@Skroefkelos zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Geluiden uit China zijn nu een stuk positiever. Heeft daar ongeveer een maand of drie geduurd; dus tel maar uit.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Huppel:
minder aantal officieel bekende corona gevallen dan we nu in NL hebben

tja, en wat daar dan van waar is.. Schijnt in Nederland zo te zijn dat RIVM alleen het eerste besmette geval binnen een gezin telt, is het gezin van bijv 5personen dan geheel geinfecteerd, is er nog steeds maar 1geval geteld.
+2
diezel
@cs-agrar
Wat zeggen aantallen als er niet meer getest wordt?

Ziekenhuizen testen medewerkers niet langer op besmetting coronavirus
omroepbrabant.nl/nieuws/3170918/…

p.s. had 11 dagen geleden al zo'n vermoeden dat ze veel te weinig medisch materiaal voorradig hadden toen huisartsenposten bij de "plaatselijke" mengvoerfabriek massaal mondkapjes kwamen schooien. 😞
+1
Huppel
Quote Reactie van @diezel:
@cs-agrar

Een maand geleden hoorden we dergelijke geluiden uit China met enig ongeloof aan
+1
milkman1
Er zijn al lagere scholen die sluiten.....

(klik om te vergroten)

ted9
@milkman1 vrijdag en maandag. Lekker lang weekend voor mevrouw.
casev
@milkman1 hier in het dorp ook een lagere school dicht. 8 van de 9 leraren zijn ziek volgens de officiele berichten..... waarschijnlijk lopen die 8 vandaag in een tuincentrum, ikea of bouwmarkt....
Koeien boertje
@casev hier zijn 1/3e van de kinderen naar huis gestuurd omdat die een snottebel of hoestte.
Heb al gekheid gehad met de kinderen als je zegt dat je ziek bent mag je naar huis.
Snap niet dat ze nog op school zijn, ik was vroeger allang thuis geweest 😋🤫
Erco
@casev dan zijn die 8 ook ECHT ziek! 🙈😉
+4
diezel
Nederland dreigt de strijd tegen het coronavirus te verliezen

Ik zie mijzelf gedwongen om terug te komen op mijn twee vorige columns over de noodtoestand in Italië door toedoen van het virus en ik moet mij verontschuldigen. Ik had de situatie verkeerd ingeschat.
hpdetijd.nl/columns/…
+1
Huppel
@diezel Daar wordt je niet echt vrolijk van. In het FD een artikel van gelijke strekking: fd.nl/economie-politiek/1337824/…
+1
Skroefkelos
@diezel inderdaad zorgelijk. We missen echte leiders in de Haag 😟
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Ik zie mijzelf gedwongen om terug te komen op mijn twee vorige columns over de noodtoestand in Italië door toedoen van het virus en ik moet mij verontschuldigen. Ik had de situatie verkeerd ingesch

Daar wordt je inderdaad niet vrolijk van, voorzichtig gezegd.
En ik kan niet indenken dat zulke kennis niet in het medisch wetenschappelijke wereldje massaal wordt gedeeld.
Als het zo erg is, waarom trekken dan hier doktoren, specialisten en ziekenhuispersoneel niet massaal aan de bel?
En waarom gaat er dan geen golf van afschuw door Duitsland als Merkel roept er van overtuigd te zijn dat verreweg de meeste Duitsers Corona zal krijgen?
Duitsland staat toch op medisch gebied vooraan?
+1
Skroefkelos
Zag net op het nieuws een zeer bedroefde huilende verpleegster 😢 (uit Italie)

Bij binnenkomst eerste hulp werd er gekozen ... Jij gaat dood , die naast jou gaan we proberen te redden ....

Denk dat er veel traumatisch leven aan overhouden , gewoon verschrikkelijk !
+3
Wat ik me afvraag in is hoe het kan dat chinezen in een paar dagen massale noodziekenhuizen uit de grond stampen en gebruiksklaar hebben?
Wij komen niet verder dan het aantal plekken te vermelden die er nu zijn
Ligt dit ook aan de stikstofcrisis?
Haal dat spul op uit China en lig niet te zeuren over mogelijke tekorten aan capaciteit
Tijd voor ons nutteloze kabinet om eens de handen uit de mouwen te steken
+5
jpls
@Christo3.0extendedversion vorig jaar hebben ze toch 3 ziekenhuizen falliet laten gaan, die zijn toch nog niet gesloopt?, die zou je toch weer op kunnen starten, gaat vast vlugger dan nieuwe bouwen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Christo3.0extendedversion:
Tijd voor ons nutteloze kabinet om eens de handen uit de mouwen te steken

Die zin is bijna het toppunt van tegenstrijdigheid
diezel
Toch raar als grensgeval. 😞

België sluit ALLES....
tijd.be/politiek-economie/belgie/…
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Toch raar als grensgeval

Kun je je wel afvragen waarom, maar verder zal er wel verschil blijven, landen mogen zelfstandig maatregelen nemen
+3
de haasen
RIVM loop weer achter de feiten aan
+1
pieter p
Frankrijk maandag alle scholen dicht tot onbepaalde tijd, van crech tot universiteit
JohnDeere6serie
@pieter p gister dacht ik nog 1,5 week school in Nl, vandaag denk ik dat ze vanavond op de staatsomroep bekend maken vanaf maandag ook alles dicht
Groen1
Briefje van Jan Aan de premier
briefjevanjan.nl/aan-de-weglachpremier/
+2
Jannus
@Groen1 Weglachpremier ,hele goede,typische naamgeving voor een premier die nooit de verantwoordelijkheid heeft gehad voor eigen kinderen ,laat staan voor mensenlevens in ons land als het om een pandemie gaat
Skroefkelos
Advies RIVM onder de voet gelopen door medisch specialisten , scholen moeten acuut dicht.
milkman1
@Skroefkelos Tuurlijk gelijk dicht. Kinderen kunnen er dan wel minder ziek van worden, ze nemen het virus wel mee naar huis waar ze de huisgenoten weer gaan besmetten.
+1
Jowi
@Skroefkelos RIVM had hier naar de varkens sector moeten kijken ze weten de varkenpest al minimaal 2 jaar uit de stallen te houden terwijl het net buiten de deur heerst (bij de wilde zwijnen en in de oostblok landen)
+1
Skroefkelos
@Jowi Ja dat had veel beter geweest , heb het ook niet begrepen dat ze zo soft hebben gereageerd , temeer omdat je verschillende landen op de wereld zag waar het heen ging.

Ik vind het wel verstandig dat ze het nu ipv. 2 naar 3 weken verlengd hebben. Het is misschien nog te kort , echter na drie weken zouden er naar verwachting merkbaar veel minder besmettingen bij horen te komen.

Dan kunnen hopelijk de ziekenhuizen het voorblijven en kunnen ze kijken hoe na drie weken hierop te anticiperen.
+3
de Tank
@Skroefkelos ik verwacht dat we hier nog wel een aantal maanden gevolgen van ondervinden. Ik kan mij niet voorstellen dat ze nu nog het virus kunnen isoleren zodat het met een beperkt aantal besmettingen blijft. En ik heb er de ballen verstand van, maar over 3 weken overgaan tot de orde vd dag zie ik nu niet.
Zwaagdijk
@de Tank 3 maanden🙈🙈🙈
mlkvhoudr
@de Tank gecontroleerd laten uitbranden lijkt mij t beste, entstof is er niet mogelijk wel redelijk snel verlichtende medicijnen, dus is het beste nu als we in een relatief laag tempo de corana weerstand opbouwen
+2
@mlkvhoudr kijk even in de geschiedenisboeken naar de Spaanse griep
Niemand die nu weet wat ons nog te wachten staat
50% kans dat het meevalt
mlkvhoudr
@Christo3.0extendedversion ik zeg meestal 😉 niet zo maar wat maar op basis van wat ik er over gelezen heb.

Bijvoorbeeld dit artikel met infografics

washingtonpost.com/graphics/2020/…
Groen1
BNR Coronavirus Liveblog
bnr.nl/nieuws/gezondheid/…
+1
Skroefkelos
GGD verwacht dat er ca. 6000 besmettingen zijn in Nederland.
Vanaf morgen gaat RIVM / GGD anders tellen.

Daar zijn ze ongetwijfeld heel goed in.

Tja ...

telegraaf.nl/nieuws/494686608/…
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Skroefkelos:
anders tellen

Lijkt het ledenaantal van de LTO wel 😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0