Is Corona virus de genadeklap voor de prijs van fosfaatrechten?

Danone geeft al een winstwaarschuwing af. Stel dat de zuivelwaardes verder zakken, dan kopen veel ondernemers als eerste geen P rechten meer.

Deel dit topic

groeier

Laatste  |  

Reacties

+3
weurding
Diegene die meer koeien wil melken en de stal er naar bouwt zal P rechten moeten hebben. Zal hem goed uitkomen als de prijs zakt. Daar zit meer winst in dan een jaar een paar cent minder voor de melk
Erco
@weurding je zal jezelf maar groeier noemen... de wens is de vader van de gedachte? 😉
boer.
@Erco groeier heeft een grote co curent en dat is de overheid
Nico96
@weurding dat waag ik te betwijfelen..
Jaap40
@weurding....de stal er naar bouwt.... wordt er nog gebouwd dan😨... fosfaat en koeprijzen gaan zakken
weurding
@Jaap40 zo links en rechts zie je nog wel een enkeling uitbreiden
+1
Jaap40
@weurding is ook een keus, er zijn komen gewoon erg veel stoppers
weurding
@Jaap40 meest oudere bedrijven diegene die verder wil en opschaalt zal moeten bouwen
Zwaagdijk
@weurding kan het uit? Heb zelf ook een stal en land. Staat nu jongvee in. Als het echt rendeert dan ook maar beginnen met melken.
weurding
@Zwaagdijk ik weet niet wat rendabel is moet iedereen voor zichzelf uitmaken.
+1
Bartlehiemboer
@Zwaagdijk Persoonlijk vind ik al de kosten wat er bij komt wanneer je begint te melken of al melkt bijna niet meer afweegt tegen de opbrengst. Denk ook aan al die eisen die er tegenwoordig zijn. Van controles tot een scheurtje in een leiding of wat ook maar. Als nuchtere fries zou ik zeggen begin er niet aan. Maar ja, als er echt een boer in je zit weegt de voldoening in goed vee, goede melk ook mee.
groeier
@Bartlehiemboer
En goed voer niet te vergeten..
Elvis
@weurding 😂😂😂waar dan?
weurding
@Elvis mag geen namen noemen 😉
+9
labella
De zuivelindustrie heeft iedere keer weer een ander smoesje om minder uit te betalen. Die paar extra slachtoffers zal de wereldbevolking niet doen inkrimpen.
jg
@labella Transport naar de plek van consumptie is wel een probleem .
+1
Noorderling
@labella
Maar de hele wereldhandel ligt wel stil. Er komen geen containers naar Europa om wat terug te kunnen zenden. Wat is dan uw optie om onze producten daar verkocht te krijgen?
de Haas
@Noorderling Op zich niet nodig, het virus is alleen overdraagbaar rechtstreeks door de mens. Niet door middel van een product.
+1
Noorderling
@de Haas
Je moet wel wat te verzenden hebben. Die producten in China maakt toch iemand, wat momenteel stil ligt omdat fabrieken gesloten zijn om besmettingen te voorkomen. Transport ligt stil omdat er niets te versturen is, daarmee blijven containerschepen aan wal liggen en komt er voor NL geen container beschikbaar om terug te sturen. Schepen zijn een aantal weken onderweg, tot dusver was alles nog onderweg voordat Corona uitbrak. De gevolgen gaan we vanaf nu en nog minimaal een half jaar lang voelen, zon complex maar toch ook kwetsbaar geheel is de wereldhandel.

Als we niet oppassen ook wereldgezondheid. Veel (half)fabrikaten voor medicijnen komen ook uit China, met diergeneesmiddelen is het soms al het geval dat ze (tijdelijk) uit de markt zijn vanwege geen beschikbaarheid van 1 grondstof dat door 1 bedrijf gemaakt wordt. Gevolg is dat iedereen gaat hamsteren naar een alternatief en dat zo op is. Hoe loopt dat af?
+1
labella
@Noorderling Dat transportprobleem val wel mee dat wordt door de importeurs misbruikt om de prijzen van artikelen te verhogen.
Bartlehiemboer
@labella Nee, ze willen niet met halve vrachtboten varen. Geloof dat het in China wel vol komt in de buurlanden lossen ze de helft en nemen ze andere produckten mee maar hier stagneert het waardoor het te duur gaat zijn om naar bijvoorbeeld Nederland te komen.
achterhoeker2
@Noorderling Ook dat , maar ook verzekeraars , kredietverstrekkers rekenen hogere vergoedingen.
Het is niet alleen een kwestie van productie&transport .
+1
Sjaakiee
@labella zag gisteravond op tv dat er al 16 bedrijven werktijdverkorting aangevraagd hebben in nederland. Vanwege tekort aanvoer van produkten uit china
+2
labella
@Sjaakiee Je moet niet alles geloven wat de media meldt.
+1
Sjaakiee
@labella mn broer heeft een bedrijf die veel zaken doet met China maar het ligt daar aardig op zn gat hoor.
jg
Floating Farm er naar toe slepen ......
van Ittersum
Dus je wilt p rechten kopen? Morgen maar de link regen en p rechten leggen
+5
hans1980
@van Ittersum denk dat dat de insteek is.
Maar voor goede orde , kunnen fosfaatrechten niet duur genoeg zijn , waarom? Nou dan is melkprijs ook goed en conjunctuur prima
Noorderling
@hans1980 anticyclisch investeren past me beter dan kopen op de top en de kosten hebben bij dalende opbrengsten.
+1
tok achterhoek
@hans1980 Zo denkt de boer altijd, hoe kan ik het snelst zoveel mogelijk geld uitgeven. In het bedrijfsleven doen ze dat niet zo masaal, zonder amper rendement
Noorderling
@tok achterhoek
Of je snapt niet hoe het belastingstelsel werkt voor zelfstandigen.
Is een investering nog zonder rendement als de belastingdienst 50% mee betaald?
+1
matt
@Noorderling 50% van je verlies
tok achterhoek
@Noorderling Of jij snapt niet hoe je een bedrijf in mekaar moet zetten om niet in die schijf te vallen. Maar dat even terzijde, ik ben nog van de oude stempel, geld niet over de balk gooien als het ook goedkoper kan.Het is toch niet gezond om zoveel geld in lucht te kopen, doe er soms zelf ook aan mee, dat wel.
Noorderling
Quote Reactie van @tok achterhoek:
Het is toch niet gezond om zoveel geld in lucht te kopen, doe er soms zelf ook aan mee, dat wel.

Wat valt er nog af te schrijven? Als iets zo betaald wordt, wil ik het ook zo snel mogelijk afschrijven om inderdaad niet in de 4e schijf te komen. Als er nog een financiering op grond zit kom je wel aan belasting betalen toe.

Wat ik hier zie in de veehouderij gebieden is dat het fosfaatgeld van de grond af is gegaan. Is al zeker 10.000 gedaald, komt overeen met 100kg fosfaat/ha. Als het verdwijnt zal de grond wel weer onbelast stijgen, kunt er mooi op afschrijven en als het verdwijnt zal de grond wel weer in prijs stijgen verwacht ik. Voor 125euro vind ik het nog niet zo risicovol.
tok achterhoek
@Noorderling Betaal al 20 jaar amper belasting, dus daar doe ik het niet voor. Maar ik had dat geld liever in grond gestoken. Lijkt me een betere investering
Bietenbrug
@tok achterhoek lucht heb je veel meer aan. Grond kun je niet eten, lucht wel inademen.
weurding
@Bietenbrug met beide voeten op de grond staan lukt beter dan in de lucht 🙈
achterhoeker2
@Noorderling Een goed waar men snel op afschrijft neemt ook snel in waarde af, bovendien is investeren om de afschrijving nooit verstandig het is hooguit mooi meegenomen.
Jaap40
@achterhoeker2 wat is een verstandige investering?😏 in landbouw investeren lijkt meer op beleggen, geen investering dus. Rendabel is het iig bijna niet.

Bij een investering ga je uit van rendement, in een andere sector investeren zal waarschijnlijk meer rendement opleveren.
weurding
@Jaap40 de investeringen die je doet zonder te lenen zouden wel eens de beste kunnen zijn. Al is de rente nog zo laag
Noorderling
@achterhoeker2
Kilveren, draineren, verkavelen, het komt altijd naar je toe en is direct als kosten te boeken. Terwijl het eigenlijk een investering is. Als je goed investeert ga je op termijn meer winst maken en belasting betalen, misschien is het dan maar beter om niets te doen 😁
+1
achterhoeker2
@Noorderling Daar heb je gelijk in, maar bedrijven die fosfaatrechten kopen hebben groeiplannen en bedrijven met groeiplannen halen niet de hoogste (fiscale) winsten en betalen dus al weinig tot geen belasting.
Investeren in groei doet men niet om meer te verdienen, maar om in de toekomst het zelfde te verdienen.
Melkboer16
Lijkt me eerder dat de prijs zakt als de 20% afroming weer naar 10% gaat! Maar @Duntelaar kan misschien wel een analyse geven😂😂
+3
weurding
@Melkboer16 leeft die nog?
Bartlehiemboer
@weurding Oei hoop niet dat we die uitspraak straks vaker doen met komende vooruitzichten
Albert Altena
De fosfaatrechten zijn wel een molensteen bij bedrijfsovernames en ook landbouwmachine verkopers zien handelsgeld erin verdwijnen.
weurding
@Albert Altena die moeten ook leven. Overigens niet vreemd. Je kunt de belasting meestal alleen drukken met investeringen in snel afschrijfbare middelen
Melkboer16
@Albert Altena ze staan voor nul op de balans toch! En ze kosten ook geen drol meer en mocht het zo zijn dat de familie mee wil delen dan zet maar snel een bordje in de tuin! Straks wordt de NB vergunning ook nog geld waard
groeier
@Albert Altena
Als een machine echt rendabel of nodig is worden ze wel gekocht.
labella
@groeier quotum.nu geeft het antwoord al, de prijzen hebben ondertussen de weg omhoog gevonden.
+1
Melkboer16
@labella is gewoon een fictieve stijging ivm de meevallende prestatie toeslag en de hier en daar uitbetaalde obligaties. Dat weten die handelaren oo de dag nauwkeurig
+1
groeier
@Melkboer16
Klopt is puur verkooptactiek.
Bietenbrug
@groeier als ik hier in de buurt zie hoeveel melkvee er de laatste paar maanden is aangevoerd dan stijgen de fosfaat rechten veel verder door! Gister zelfs nog bij een buurman een vrachtwagen vol!!!
groeier
@labella
Maar voor hoe lang, wat doen prijzen mestafzet, voerprijzen, melkprijs? En welke schade gaat Corona virus aanrichten op de export van zuivelproducten en wat doet dat met de economie of beurzen??
labella
@groeier De mensen zullen toch moeten eten en wat is er dan beter dan gezonde zuivel en een lekker biefstukje.
groeier
@labella
Dat is waar, maar de producten met toegevoegde waarde maken de melkprijs, zie bv export speciaal kazen enzv. De complete chaos op de beurzen, ook vandaag weer een schok erbij, Turkije zet de grenzen open voor vluchtelingen naar Europa, dat kan enkel fout aflopen zo.
cornelissen
Quote Reactie van @groeier:
maar de producten met toegevoegde waarde maken de melkprijs

Klopt, maar ze willen het naar hun zeggen verlies latente deel toch niet graag missen, aldus een ledenraadslid. Met als redenatie: Als jij iedere keer de laatste koe die in ,de melkstal komt opruimt, blijft er op het laatst geen koe meer over.
Dus het verlieslatende deel zal de vaste kosten wel opbrengen
Koeien boertje
@labella een dikke borrel zal beter helpen 👌
+1
diekman
Vorig jaar 8 procent onder fosfaat plafond en er zijn nog teveel rechten. Eind van het jaar gaat Carola misschien nog wat uitdelen.
+2
grondlozeboer
Geweldig dit, elke keer als er wat is dan klapt de prijs helemaal in, en elke keer dezelfde discussie over fosfaatrechten 🤭
weurding
@grondlozeboer dit keer is het tevens de oorzaak voor een lagere melkprijs🤔
grondlozeboer
@weurding dr blijft altijd wat
groeier
@grondlozeboer
Is ongelooflijk dat sommige dan toch nog in de praatjes trappen van zo'n makelaar .
+2
hans1980
Lijkt er niet op nu al €140,-
de Haas
@hans1980 vragen staat vrij....
+4
Jaap40
@hans1980 prima moment om te verkopen nu.
labella
@hans1980 fosfaatprijs klapt omhoog.
Jaap40
+3
diekman
Aldi gaat al 5 cent van de melkprijs afdwingen ivm corona virus. De kosten stijgen en de opbrengst prijzen zakken. Succes ermee.
Noorderling
Nog even een trucje proberen voordat alles in elkaar klapt bij het niet verlenen van de derogatie van 2020. Juli zitten we onder de 100euro.
Melkboer16
@Noorderling idd gewoon een trucje van de handelaren meer niet!
Laatst was er nog een noordelijk accountantskantoor dat sprak over het verkopen van fosfaatrechten wegens de stapel onbetaalde rekeningen!
Tel daarbij op het aantal stoppers her en der!
Grasbaal
@Noorderling De reacties zijn bij een stijgende vraagprijs altijd hetzelfde 😄, ik weet uit betrouwbare bron dat er echt transacties worden gedaan deze dagen.
Noorderling
Quote Reactie van @Grasbaal:
gprijs altijd hetzelfde , ik weet uit betrouwbare bron dat er echt transacties worden gedaan deze dagen.

Er zal altijd een groep zich laten aangrijpen door dergelijke acties. Alleen welk signaal uit de markt zou een reden moeten zijn tot deze paniek? GDT daalt 3x achter elkaar, derogatie is een groot vraagteken.
Melkboer16
@Grasbaal natuurlijk worden er transacties gedaan. Dat weten wij ook wel. Degene die stopt die wil het ook kwijt en die mag van mij een goede prijs beuren.
Om me heen kijkende zie ik nogal wat bedrijven die er de brui aan geven en het aantal kopers wordt steeds kleiner.
+1
Elvis
@Noorderling worden 10 partijtjes aangeboden voor 140, is hooguit 2000 kg totaal, en dan denken dat 140 de prijs is
+1
groeier
@Melkboer16
De melkprijs kan ook nog naar 20ct nu de beurzen in elkaar zakken, net als de brandstofprijzen. De hele wereldeconomie gaat onderuit, trekt alles mee, lijkt die kant wel op te gaan!!
+1
Jaap40
@groeier tja kan ook naar 15 cent zakken.... of naar 10.....
mensen moeten wel eten😉 dus dat zal nog juist weleens meevallen.
+1
groeier
@Jaap40
Zeg helemaal niet naar 10 of 15ct zakken, maar je wil niet weten hoeveel negatieve impact Corona virus gaat hebben op de economie in zijn geheel.
+1
weurding
@Jaap40 als het zover komt laat het maar in de mestkelder lopen, dan helpt afleveren ook niet meer 😉
+1
grondlozeboer
@Noorderling hj zou al op nul moeten zitten volgens sommigen
ted9
@Noorderling Toen nabetaling fc bekend werd kon je natuurlijk een zo genaamde verhoging verwachten doen ze als toeslagrechten worden uitbetaald ook altijd.
+1
Noorderling
@ted9
Dat zet wel zoden aan de dijk, moet al redelijk melk leveren wil je er 1koe bij melken.😄
Melkboer16
@Noorderling gaat om het psychologische effect ervan!
Men weet op de dag nauwkeurig wanneer de melkveehouders geld krijgen.
Wanneer de obligaties vrijgemaakt worden wanneer de oprotpremies betaald worden je kunt het aan de vraagprijs zien.
+2
arie.j
Als de Corona alleen op de fosfaatrechten invloed zou je misschien blij (of niet blij bij een verkoper) met een daling kunnen zijn.
Maar het effect van Corona gaat veel verder en we zijn er voorlopig nog niet vanaf.
intussen vreet oud-RIVM inspecteur Renoud Bon zich bijna op van ergernis als hij het huidige hoofd infectie bestrijding van het RIVM bezig ziet en hoort.
trouw.nl/binnenland/…
Skroefkelos
@arie.j nou dat jij dit plaatst Arie , paar dagen geleden kregen we nog flink kritiek van je als we iets over de aanpak van RIVM melden. Maar goed , het lijkt me beter als al die eenvoudige dingen zoals hand geven even in de ban wordt gedaan , baat het niet dan schaad het niet. Ontsmetten van openbaar vervoer en openbare ruimten zou denk ook wenselijk zijn , nu nog wel , als de besmettings gevallen veel groter wordt is het eigenlijk te laat en zullen we even moeten wachten tot de zomer zon het de kop indrukt (althans dat is de verwachting , maar nog niet zeker).
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
nou dat jij dit plaatst Arie , paar dagen geleden kregen we nog flink kritiek van je als we iets over de aanpak van RIVM melden

Achteraf weet straks iedereen hoe het had gemoeten, en wie fout zat met zijn adviezen.
+1
Jaap40
@arie.j voorlopig lijkt het erop dat we momenteel erg gemakzuchtig omgaan met het corona.
Grasbaal
@arie.j Wie het weet mag het zeggen: Elon Musk, baas en oprichter van elektrische autobouwer Tesla noemt op Twitter de paniek die is ontstaan na het uitbreken van het nieuwe coronavirus 'stompzinnig': evfan.nl/topic/210838/
+3
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Elon Musk, baas en oprichter van elektrische autobouwer Tesla noemt op Twitter de paniek die is ontstaan na het uitbreken van het nieuwe coronavirus 'stompzinnig':

Tja hoeveel waarde we aan die man moeten hechten weet ik ook niet. Maar dat zijn aandeel Tesla hard onderuit gaat door Corona zal ie waarschijnlijk niet leuk vinden.
+1
arie.j
Quote Reactie van @George:
Tja hoeveel waarde we aan die man moeten hechten weet ik ook niet. Maar dat zijn aandeel Tesla hard onderuit gaat door Corona zal ie waarschijnlijk niet leuk vinden.

Niet zo veel meer dan andere aandelen .
Ter vergelijking de AEX index (met de grootste Nederlandse beursfondsen)
daalde tussen 17 februari op haar hoogste stand van 632 naar 531 gisteren 6 maart .
Dat dus een gemiddelde daling van 16% in niet meer dan 18 dagen
En verder heeft hij over de koers van Tesla het laatste jaar niets te klagen, integendeel, die is omhoog gespoten.
Zal voor de aardigheid eens een plaatje met het koersverloop over de laatste 6 maanden van zowel Tesla als BMW hieronder zetten

(klik om te vergroten)

koers Tesla en BMW over de laatste 6 maanden
George
Quote Reactie van @arie.j:
al voor de aardigheid eens een plaatje met het koersverloop over de laatste 6 maanden van zowel Tesla als BMW hieronder zetten

Tja wat je hiermee wilt bewijzen is me niet duidelijk?
hans1980
@George dat jij het verkeerde merk rijdt 😅
arie.j
Quote Reactie van @George:
Tja wat je hiermee wilt bewijzen is me niet duidelijk?

Dat jammerklachten van de Tesla aandeelhouders maar erg relatief zijn.
Want Tesla doet het veel beter dan alle andere autofabrikanten.
En waarom BMW? Dat had net zo goed Volkswagen of Daimler Benz kunnen zijn, die doen het wat betreft koers nog wat minder. Maar ik weet dat jij graag BMW ziet -😃
Overigens, vanmorgen gaat alles door het putje.
Aandelen BMW en Daimler ieder ruim 7% lager en aandelen Volkswagen zelfs ruim 10%
+2
George
@arie.j
Ik heb nog steeds meer vertrouwen in de merken BMW en Benz dan heel dat Tesla gebeuren.
Grasbaal
@George Tesla is een heel bijzonder bedrijf geleid door een nog bijzondere man. Naast haar eigen auto's verkoopt Tesla trouwens ook elektrische aandrijfsystemen aan Daimler voor de Smart EV, Mercedes B-Class Electric Drive en Mercedes A Class en aan Toyota voor de RAV4 EV. Musk kon beide bedrijven binnenhalen als lange-termijn investeerders in Tesla: nl.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk/ , als je de kans krijgt moet je er toch een keer een proefrit mee maken, het rijden in een Tesla is een belevenis..
George
@Grasbaal
Ik blijf toch nog gewoon een poos fan van de Bayerische Motoren Werke na het lezen van dit bericht:

ad.nl/auto/…
arie.j
Quote Reactie van @Grasbaal:
esla is een heel bijzonder bedrijf geleid door een nog bijzondere man. Naast haar eigen auto's verkoopt Tesla trouwens ook elektrische aandrijfsystemen aan Daimler voor de Smart EV, Mercedes B-Class Electric Drive en Mercedes A Class en aan Toyota voor de RAV4 EV. Musk kon beide bedrijven binnenhalen als lange-termijn investeerders in Tesla: nl.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk/ , als je de kans krijgt moet je er toch een keer een proefrit mee maken, het rijden in een Tesla is een belevenis..

Zal best, maar als belegger moet je niet kijken of het product wat ze maken mooi is maar of ze er winst mee maken en en de toekomst.
Waarbij de prijs natuurlijk belangrijk is, want ook goud kun je veel te duur betalen
-
Blijft natuurlijk dat die Elon Musk een heel bijzonder persoon is.
De koers van Tesla gaat vandaag overigens net zo hard omlaag als van de rest van de aandelen, van (even kijken)703 slot vrijdag naar nu 629.
Trump had het weer eens over Fake News dat de beurzen onderuit haalde.
Op dit prikbord zijn overigens ook zulk soort prikkers, complottheorieën heeft men het dan over -😁
+4
diezel
Quote Reactie van @Grasbaal:
Elon Musk, baas en oprichter van elektrische autobouwer Tesla noemt op Twitter de paniek die is ontstaan na het uitbreken van het nieuwe coronavirus 'stompzinnig':

Had je van hem iets anders verwacht?
In plaats van "lijkt op weg" wordt het "een lijk op zijn weg". Rien ne va plus.... 😄

55 miljard aan opties: Elon Musk lijkt op weg om bestbetaalde ceo ooit te worden
ad.nl/auto/…
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Had je van hem iets anders verwacht?In plaats van "lijkt op weg" wordt het "een lijk op zijn weg". Rien ne va plus..

Klets, de man was voor de koers stijging van 200 naar 900 dollar voor een aandeel Tesla dit laatste halfjaar al zeer vele malen miljardair (in 2019 al goed voor 45 miljard) .
Zijn levensloop was bepaalde niet van een doorsnee Amerikaan
nl.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk/
Maar hij wil plankgas door met zijn onderneming en dat wordt wat afgeremd.
+1
Skroefkelos
@arie.j Dat is inderdaad zo maar hier melden sommigen nu wel maatregelen aan het begin / vooraf . Tevens kan Overheid / RIVM / GGD als voorbeeld ook andere aanpak (buitenland) monitoren.

Maar het kan ook door mijn genen / management komen dat ik zover mogelijk graag controle op de zaak houd , of dat het nu corona is of het telen van gewassen , ben ik voor het proactief management.
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
@arie.j Dat is inderdaad zo maar hier melden sommigen nu wel maatregelen aan het begin / vooraf . Tevens kan Overheid / RIVM / GGD als voorbeeld ook andere aanpak (buitenland) monitoren.Maar het kan ook door mijn genen / management komen dat ik zover mogelijk graag controle op de zaak houd , of dat het nu corona is of het telen van gewassen , ben ik voor het proactief managem

Ben ik in principe met je eens.
Het dilemma zal wel zijn de enorme economische schade als je zowat al het reizen van mensen in een gebied stil zet.
Maar zover het nu is verbreidt in vele landen is remmen tot er een soort vaccin is meer de realiteit dan het totaal kunnen stoppen.
+1
George
Dat iemand nog drukte kan maken over de prijs van Fosfaatrechten.
pietjepuk
@George heb jij ze al verkocht dan?
George
@pietjepuk
Nee waarom zou ik ze verkopen? Wij fokken graag nog wat jongvee op zolang het geen grote investeringen vraagt.
bio boer
@pietjepuk george moet wel wat omhanden hebben anders wordt doe zo verveld voor zijn vrouw
diekman
@George nu de pasmelding niet zeker is wel.
+2
arie.j
Meer dan duizend nieuwe gevallen op één dag erbij, in zowel Italië als in Iran.
Dat duidt er op dat het héél erg besmettelijk is, én dat we er in nog geen maanden vanaf zijn.
groeier
@arie.j
Heb al eerder aangegeven, binnen anderhalf jaar heeft ieder mens in welke stad dan ook ergens op deze wereld dat virus aan zijn schoenen hangen. En dat veel landen de zomer ingaan is ook niet gunstig.
arie.j
Quote Reactie van @groeier:
Heb al eerder aangegeven, binnen anderhalf jaar heeft ieder mens in welke stad dan ook ergens op deze wereld dat virus aan zijn schoenen hangen. En dat veel landen de zomer ingaan is ook niet gunstig.

Met een halfjaar een vaccin zou toch moeten kunnen , maar we zullen het zien.
somerled-delremos
De prijs van olie is al gedaald, maar gaat binnenkort helemaal door het putje: bloomberg.com/amp/news/…

De Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco lanceert de grootste prijsverlaging in 20 jaar.

Aramco verlaagt in april de officiële verkoopprijs van zijn belangrijkste oliesoort Arab Light met 6 dollar voor Aziatische klanten, met 7 dollar voor Amerikaanse klanten en met 6 tot 8 dollar voor klanten uit Noordwest-Europa. Dat staat in een document dat het persbureau Bloomberg heeft kunnen inkijken. Analisten hadden een prijsverlaging met 1,9 dollar voorspeld.
diezel
@somerled-delremos
Benieuwd of Kroonprinsje Theedoek zelf april nog mee gaat maken...… 😞
somerled-delremos
@diezel Ben ik ook wel benieuwd naar. In ieder geval prinsen genoeg daar.
diezel
Quote Reactie van @somerled-delremos:
De prijs van olie is al gedaald, maar gaat binnenkort helemaal door het putje:

Ze beurzen luisteren goed naar de 👳
Olie $ 28 ===> 💣
+3
weurding
@diezel wordt brandstof een keer goedkoop krijg je een reisverbod🙈🙈
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!