Rutte overlegt verder met bouwers en boeren

DEN HAAG (ANP) - Op zoek naar oplossingen voor de stikstofcrisis praat premier Mark Rutte verder met gedupeerden. Dinsdag ontvangt hij bouwers in het Catshuis, zijn ambtswoning in Den Haag. Woensdag spreekt hij daar met "zeer bezorgde" boeren, een andere groep die geraakt wordt door de huidige problemen.

Rutte zei vrijdag dat het kabinet begin volgende week met een pakket maatregelen verwacht te komen. Zij moeten zo snel mogelijk ervoor zorgen dat de woningbouw, grond-, weg- en waterbouw verder kunnen. Het gaat erom schade te voorkomen en ruimte te scheppen, aldus de premier.

Volgens Rutte kan ongeveer de helft van alle projecten gewoon doorgaan en komen ze weer op gang. Maar ook de rest moet worden vlotgetrokken.

De premier benadrukt dat het wel per provincie kan verschillen. De provincies zijn cruciaal bij de aanpak van de stikstofcrisis, die hij “onnoemelijk complex en veelomvattend” noemt. Het pakket maatregelen was al eerder aangekondigd.

Deel dit topic

Reacties

+1
Farma_boerke
Het feit dat we gedupeerden worden genoemd beloofd nog niet veel goed, wie betaald het gelag?
kwarkje
Wie zit er namens de boeren bij Rutte
Ik weet nergens van
Twentsch Land
Heb jij dan geen uitnodiging gehad ?

@kwarkje
+2
kwarkje
@Twentsch Land nee
Heeft het hier mee te maken?

(klik om te vergroten)

sorry
@kwarkje is het mogelijk de link hier te plaatsen....hep ook wel zin in hapje en drankje....
+1
kwarkje
@sorry het is voor een zeer select gezelschap
Zorgvuldig geselecteerd om de lto oplossing voor de stikstofcrisis aan te horen
Dacht te weten dat ze net een bondje hebben gesloten om dat met alle partijen op te pakken
Ik zal het wel niet zo goed snappen
sorry
@kwarkje dacht dat het overleg opgeschort was door prins peperbus...
JohnDeere6serie
@kwarkje wat is dit voor bijeenkomst?? Calon speelt op weer op zijn 2 schaakborden? Of is dit wel een bijeenkomst waar Aalt Dijkhuizen de dagvoorzitter is? Had dan wel netjes geweest dat even te benoemen...
kwarkje
@JohnDeere6serie goede vraag
Vraag maar aan fdf
+3
JohnDeere6serie
@kwarkje iemand een idee? Ik bedoel het zou toch vervelend zijn als Rutte denkt dat hij met een vertegenwoordiging van de boeren praat maar dat hij feitelijk aan tafel zit met een melkfabriek en een club die een verlengstuk is van zijn eigen overheid
sorry
Wat kunnen de boeren er nu aandoen....we kunnen het toch ook niet helpen dat bouwend nederland niet opgelet heeft tijdens het aanwijzen van de natura 2000 gebieden....
Adaptief boeren
Rutte kan best thuis zitten te balen tegen die tijd, 73 burger doden jarenlang geheim houden is goede reden in dit apenland om te mogen vertrekken
Twentsch Land
Oorlog is oorlog.......er vallen altijd ( onschuldige ) slachtoffers.

Dit zijn gebeurtenissen die niet bekend hadden mogen worden, of in ieder geval niet welk land dit is overkomen....zullen er altijd wat zijn dit een reden te vinden voor wraakacties.

@Adaptief boeren
kwarkje
@Twentsch Land liegen mag ook?
Twentsch Land
Is dat dan gebeurd ?

@kwarkje
kwarkje
@Twentsch Land we zullen het wel zien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's den haag , ammoniakrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0