Ontzie de boer, hij is al te lang onze boksbal. SUPER FIJN LEESVOER!Originele beschrijving

Waar laten we het allemaal in dit land? 17 miljoen mensen, die straks allemaal alleen willen wonen, in grote huizen en alleen in hun SUV willen zitten. 1,8 miljoen hectare aan landbouw en 100 miljoen kippen, 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien. 160 beschermde Natura2000 gebieden. Dit land is stamp- en stampvol.En het botst. De ammoniakuitstoot van het vee verzuurt en verarmt de natuurgebieden. De…

Deel dit topic Ontzie de boer, hij is al te lang onze boksbal (nrc.nl)

Waar laten we het allemaal in dit land? 17 miljoen mensen, die straks allemaal alleen willen wonen, in grote huizen en alleen in hun SUV willen zitten. 1,8 miljoen hectare aan landbouw en 100 miljoen kippen, 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien. 160 beschermde Natura2000 gebieden. Dit land is stamp- en stampvol.En het botst. De ammoniakuitstoot van het vee verzuurt en verarmt de natuurgebieden. De…

BoerBart

Laatste  |  

Reacties

+5
frank post
Prachtig stuk
+3
de Haas
Valt op dat "we" van links tot rechts, boer - burger, stadsmens plattelander, veel bijval krijgen. Ik denk niet dat het uitschot van Den Haag daar op had gerekend. Na dat waardeloos, voorgekauwd kladje van Remkes.
+4
dewittemotor
De feitelijke actie, is nog niet eens begonnen en dar FDF en agractie hebben al meer bereikt dan de LTO en andere belangenbehartigers de afgelopen 10 (maar ik denk wel 30) jaar. LTO heeft compleet de grip op de zaak verloren en staat een beetje zielig langs de zijlijn te kijken.
Ik wil de LTO niet weg hebben, maar ik hoop wel dat dat daar eens flink de bezem doorgaat en dat de piketpaaltjes van het beleid eens compleet anders worden geslagen
+2
Noorderling
Quote Reactie van @dewittemotor:
De feitelijke actie, is nog niet eens begonnen en dar FDF en agractie hebben al meer bereikt dan de LTO en andere belangenbehartigers de afgelopen 10

Dat moet ook allemaal nog, het is goed voor de saamhorigheid en een gezamenlijke vijand creëren doet het altijd goed. Maar er is nog door geen een plan oid een streep gezet.
+1
verbi
Mooi verhaal doet een mens goed. En dat in een landelijke krant. Overgens RFC heeft ook pagina grote advertenties geplaatst in grote dagbladen om ons een hart onder de riem te steken TOP gedaan hiermee bereik je een groot publiek.
+3
Frans1
Die mevrouw heeft al meerdere super columns geschreven.
Ze laat zich niet door emoties leiden maar schrijft neutraal vanuit feiten.
Super stuk weer dit 👍
+1
van Ittersum
Kern blijft en ik denk de bron: teveel mensen die meer verbruiken dan "er binnen komt" of mogelijk is. Je ziet het overal pensioenfondsen, tekorten bij onderwijs, zorg, uitvaartverzekeringen. Alles is gebaseerd op meer, meer , groter en groter. je zou het een pyramideconstructie kunnen noemen.

En daarom is het onterecht om het bij 1 groep weg te halen. Aan de andere kant, ze hebben geen keus want alles valt economisch in elkaar als we het overal zouden weghalen.
+6
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
r als we het overal zouden weghalen

Er hoeft helemaal niets weggehaald te worden; er is nl. geen probleem.
Twentsch Land
Dan toch maar hopen dat het pyramide kaartenhuis helemaal instort.....kunnen we het met fatsoen opbouwen met als leermeester de geschiedenis van hoe het niet moet.

1 kaart van het kaartenhuis maakt ook een wankelend totaal...dus geen oplossing.

@van Ittersum
+1
vrije boeren
@van Ittersum Ze hebben zeker een keus .Stoppen met meer en meer emigranten ,Nederland is vol
+3
buorman
@vrije boeren
Het word tijd dat Tinus het neerwaartse duimpje weer gaat invoeren
+1
Melkboer16
@vrije boeren ben ik helemaal met je eens! Scheelt over een paar jaar ook weer een bult ruimte in de gevangenissen!
+1
Erik!!1979
@Melkboer16 de emigranten criminelen zijn de kleine criminelen. De echte grote zijn Nederlanders.
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Aan de andere kant, ze hebben geen keus want alles valt economisch in elkaar als we het overal zouden weghalen.

Begin nu eens te zien dat ze enkel een probleem creëren om een doel te bereiken. Stikstof is geen probleem. Dat probleem wordt gemaakt met behulp van een aantal groene linkse ideologen c.q. ecologen die hier graag weer het landschap van pak hem beet 100 jaar geleden verafgoden. Zij hebben er geen enkel probleem mee om andere mensen te laten creperen om hun eigen verafgoding na te streven. De bankiers en de machtige politici ondersteunen hun om zo hun eigen doelen te verwezenlijken zonder straks zelf de kop van jut te zijn.
hans1980
Top artikel, al zijn niet alle columnisten bij nrc zo...
+1
buorman
Ik neem aan dat iedere prikker dit even deelt op de social media?
+1
Frans1
@buorman jazeker, en dit was niet de eerste
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden super , landbouw , varkens , koeien , kippen , vee , boer , natuurgebieden , ammoniakuitstoot , natura2000 , 4 en 1 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!