Steun van DOC


Demonstratie 1 oktober

Geachte mevrouw, meneer,

Zoals u ongetwijfeld al heeft meegekregen wordt er op 1 oktober a.s. in Den Haag een grote demonstratie gehouden door boeren en andere betrokkenen in de agrarische sector om te protesteren tegen de alsmaar toenemende druk op de sector. De verwachting is dat er veel mensen naar Den Haag gaan om van zich te laten horen. Ook veel leden van DOC Kaas hebben aangegeven aan de demonstratie deel te willen nemen. Als bestuur van DOC Kaas begrijpen wij de gevoelens en willen we onze leden daarbij ondersteunen. Tegelijkertijd vinden we het van belang dat de demonstratie ordentelijk en veilig verloopt.

Om die reden is er besloten om leden die op 1 oktober met bussen naar Den Haag willen gaan deels tegemoet te komen in de kosten. Dus als u besluit om met een groep leden van DOC Kaas met een touringcar naar Den Haag te gaan om op 1 oktober te demonstreren, kunt u voor een financiële bijdrage contact opnemen met uw rayonadviseur.

Wij rekenen op een goed en ordentelijk verloop van de demonstatie en hopen dat u van het aanbod gebruik maakt.

Vriendelijke groet,

Arjan Schimmel

Bestuursvoorzitter coöperatie DOC Kaas B.A.

Deel dit topic

Reacties

KuikenenKoe
Ben dan wel nu benieuwd hoe RFC er in staat ?
+4
Sjaakiee
@KuikenenKoe minder minder
+2
hookwood
@KuikenenKoe wordt aan gewerkt
+1
familie pelle
@hookwoodis er al iets meer bekend hoe fc erin staat? Of wachten ze tot na dinsdag?
hookwood
Noordoost
@KuikenenKoe Oh je wist het nog niet, maar de demonstratie is ook tegen rfc gericht met hun bemoeizuchtig gedrag
+1
van Ittersum
@Noordoost sprak de ex.....toch niet nodig als je zo gelukkig met je “nieuwe vriendin” bent?
+1
Noordoost
@van Ittersum ben hartstikke gelukkig , maar je kunt niet ontkennen dat RFC behoorlijke bemoeizucht vertoont
van Ittersum
@Noordoost eerlijk gezegd ervaar ik het niet zo. Maar heb geen relevante vergelijkingsmateriaal dus die ervaring die u nu heeft neem ik maar voor kennisgeving aan.
Ik mag weiden en mocht in de VLOG pro weiland. Vrijwillige keuze en daardoor de actievoorwaarden automatisch geaccepteerd
cowboys
@van Ittersum en daarvoor wordt je ruim beloond door RFC?
van Ittersum
@cowboys deze zomer is het schrapen maar dat ligt meer aan de kostenkant(droogte en muizen) dan aan de opbrengstkant qua melkprijs. Maar meer is welkom
+7
de jonge
Netjes,de doc is er dus wel voor de boeren....
+16
John Spithoven
Dank je, Arjan voor de steun vanuit het DOC bestuur. Goed voorbeeld doet volgen ....
+6
JappieJo
Keurig van DOC
+1
jan.1
Bij Vreugdenhil is het nog stil...
+3
arjankok
Beste leden,

De boerenstand maakt zich op voor de grote actie van 1 oktober a.s. Ook als bestuur en directie hebben we hierover gesproken. Wij begrijpen dat u bezorgd bent en uw ongenoegens wilt uiten. We staan positief tegenover de aanstaande actie, het is belangrijk dat de landbouwsector juist nu er zo veel op het spel staat, van zich laat horen. Uiteraard gaan we er daarbij van uit dat we met zijn allen in staat zijn om de actie waardig te laten verlopen, laten we elkaar daarop blijven aanspreken.

We hebben ook gekeken hoe we de actie positief zouden kunnen ondersteunen. We proberen nog voor 1 oktober a.s. een tekst op onze RMOs te krijgen waarmee we de trots op onze boeren uitspreken. Mochten er onder de leden plannen zijn om (als publieksvriendelijke actie) kaas uit te delen, dan kan er contact opgenomen worden om te kijken wat we hierin kunnen betekenen.

Wij wensen onze landbouwsector een mooie actiedag toe, waarin op een goede manier een heldere boodschap overgebracht wordt.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en directie
Zuivelcoöperatie Deltamilk B.A. | Zuivelfabriek De Graafstroom

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0