Bomen

De een plant bomen voor de CO2. Provincie NB gaat bomen kappen om stikstof.

Bron

Privacy settings
bndestem.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
diezel
Hier idem.
Een informatie-bordje van SBB erbij over een enge bomenziekte en stoken maar in de Amer. 😄
pietjepuk
@diezel Bij sbb is het gewoon een centen kwestie.
kanniewaarzijn
Lees de alinea onder het kopje "Bomen kappen"; dit geldt dan toch ook voor de veehouderij? Of zie ik dat verkeerd!
pietjepuk
@kanniewaarzijn Het is weer gewoon een reken modelletje. Om stikstof uit de natuur te halen worden er bomen gekapt en sloten uitgebaggerd. Waar ze dan met dat spul blijven maakt schijnbaar niet uit. Volgens mij komt die stikstof altijd weer vrij of zouden ze het naar de maan schieten.

Als veehouder zou je het zelfde kunnen aandragen. Grasland afplaggen. Zo haal je stikstof uit de natuur. Waar je er dan mee blijft maakt niet uit.
kanniewaarzijn
@pietjepuk Ja, maar ik bedoel dat deze lieden hun activiteiten goedpraten met het argument dat er op termijn door de algemene en landelijke aanpak de stikstofneerslag binnen aanvaardbare normen blijft, dus dit zien zij als een compensatie. Dan kan de landbouw ditzelfde argument toch ook gebruiken?
j h p
@kanniewaarzijn Ik vraag me wel eens af, hebben ze voor al die activiteiten en projecten in natuurgebieden wel een NB vergunning?
kanniewaarzijn
@j h p Geven ze wel een slinger aan.
cs-agrar
Ik hoor steeds reclame van Shell, kan je klimaat neutraal tanken, voor paar ct meer uiteraard, en planten zij een boom of onderhouden een bos (zal dan wel kappen zijn?) voor je, en dan is je tankje brandstof weer weggepoetst. Dan denk ik twwe dingen, dat shell is zo groot, dat de wereld binnen de korste keren vol bomen staat, en, waarom kunnen wij dat niet? Voor 10-20ct/ltr melk mag je gebruik maken van het fotosynthesevermogen van onze gewassen.
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @cs-agrar:
klimaat neutraal tanken,

Pure aflaathandel is dat . Opslag van co2 in bomen is tijdelijk .
bio boer
@KuikenenKoe ja tot de boom dood gaat op gaan ze hem dan 3 meter onder de grond stoppen
+3
J.v.G
@cs-agrar oplichterij! In samenwerking met staats bos wan beheer. Als bos eigenaar hoor je na kap weer aan te planten, lijkt me logisch.

Waarom ons dat niet lukt. Omdat we geen of verkeerde marketing hebben. Neem bijvoorbeeld water. We laten ons wijs maken duizenden liters te verspillen, je kunt het ook anders en ook nog eens dichter bij de waarheid brengen.
Op een ha valt 700 mm regen. Stel( ik zeg maar wat) 200mm trekt in de onder grond.
Is 2000kuub dus 2 miljoen liiter grondwater gezuiverd.
Ik melk 20.000 liter per ha.
2 miljoen gedeeld door 20.000 is 100liter.
Als ik elke dag in bad wil kan ik dat compenseren door 4 glazen melk te drinken.
kwarkje
@J.v.G ik zeg maar wat
Klinkt overtuigend
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @J.v.G:
Als ik elke dag in bad wil kan ik dat compenseren door 4 glazen melk te drinken.

Die houden we erin! 😂
Pluto
De meeste bomen worden nog steeds gekapt in opdracht van de overheid !. Bio massa centrales kunnen blijkbaar niet draaien op inlands hout . Bij de gemeente gaan ze er prat op dat de burger minder rest afval in de container stopt ,,, O wat zijn we toch goed voor het milieu ????. De giertank kachels branden 4 dagen per week en ze snappen het nog niet !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , bomen en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN