Agrifirm en WUR ontwikkelen emissie-reducerende stal

Agrifirm, Wageningen UR en andere partners werken samen aan een stalconcept waarbij ze de uitstoot van ammoniak vergaand willen reduceren.

Het project is gestart in 2015 in het kader van een publiek-private samenwerking (PPS). Het is de eerste keer dat de initiatiefnemers ermee naar buiten treden. Hoe het stalconcept er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Begin volgend jaar volgt een meer gedetailleerde uitwerking van het nieuwe concept.

 Agrifirm en WUR ontwikkelen emissie-reducerende stal (melkvee.nl)

Agrifirm, Wageningen UR en andere partners werken samen aan een stalconcept waarbij ze de uitstoot van ammoniak vergaand willen reduceren.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
m uut m
De goedkoopste optie voor minimale ammoniak emissie is maximaal weiden.
Erik 1979
@m uut m onze buurman waar ik het eerder over geschreven heb is een groene. Hij vind koeien in de wei een probleem wegens de slechte verdeling van de mest. Hij vind injecteren wat wij doen super vanwege de stank en de verdeling. Volgens hem kunnen de koeien dus beter in de stal blijven voor het milieu maar voor dierwelzijn wil hij ze buiten hebben.
robbies
Quote Reactie van @Erik 1979:
onze buurman waar ik het eerder over geschreven heb is een groene. Hij vind koeien in de wei een probleem wegens de slechte verdeling van de mest. Hij vind injecteren wat wij doen super vanwege de stank en de verdeling. Volgens hem kunnen de koeien dus beter in de stal blijven voor het milieu maar voor dierwelzijn wil hij ze buiten hebben.

Dat is natuurlijk onzin. Ammoniak ontstaat als mest en urine mengen. De kans dat dat in de wei gebeurt is minimaal
m uut m
@Erik 1979
Als de koeien weiden stinkt de mest helemaal niet .
Bij kort weiden heb je trouwens ook nog de laagste methaan emissie.
Elke mest vlaai is een broedplaats voor insecten en wormen.
Bij mest injectie vernietig je het bodemleven.
Erik 1979
@m uut m Hier ga ik niet over discussiëren. Is niet mijn mening maar van een milieu man. Beetje niveau groen links. Het is naar mijn mening interessant om van meerdere tegenstanders van de intensieve landbouw de argumenten te horen. Mijn conclusie daaruit is dat die net zo verdeeld zijn als de Nederlandse melkveehouderij!
de hoef
@Erik 1979 laat hem in nederland gaan wonen
George
Samen met Willy van Bakel?
BoerBart
@George
Inderdaad. Volgens mij betreft het een rubber vloer, en gaat WUR samenwerken met Willy.
Gewoon, een zakelijke deal.
Ik vertrouw het niet.
Over een paar jaar bepaalt de WUR, welke boer aan welke supermarkt mag leveren.
Willy wil centen en macht. WUR heeft macht, maar geen centen.
Drie keer raden, wie de centjes mag betalen....
Oppassen boertjes!
+1
Bekkink
@BoerBart de brokken van agrifirm zullen dan ook wel de minste uitstoot hebben volgens WUR😉
BoerBart
@Bekkink
Die Agrifirm wil graag voorop lopen in de duurzaamheidsrace. Eigen belang?
+1
puntertje
Tja, het beluchtingsysteem heeft al aangetoond dat verregaande reductie mogelijk is, maar omdat men bij de WUR niet kan beredeneren hoe dat komt wordt het niet erkent. En zoeken ze weer een volgende geldschieter om hun onderzoekjes te doen.
Pluto
Als het mesdagfonds al zoveel moeite moet doen om NIET de besjoemelde cijfers boven water te krijgen zou ik als partner van dit onderzoek maar flink oppassen . straks mogen bedrijven die geassocieerd worden met sjoemelcijfers niet meer meedoen in de voedselketen !.Ook wij proberen bedrijven die met dubieuze contacten uit te sluiten van het leveren van goederen en diensten . Dit lukt overigens niet altijd !. Je moet vertegenwoordigers eens beduusd zien kijken als je ze verteld dat het bedrijf waar zij voor lopen niet op de lijst staat van toegestane leveranciers !.
robbies
Agrifirm maakt toch alleen brok? Of komen er nu ook spanten en roosters uit de fabriek gerold??
CorP
Quote Reactie van @robbies:
en roosters uit de fabriek gerold??

liksteen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden stal , agrifirm , wur , ammoniak en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!