Forse stijging waterschapslasten dreigt

Het is toch wat met de stijgende kosten. Ambtenaren eten zo graag mee uit de boerenruif. Hier ook een waterschap dat leeft als god in Frankrijk en de boeren maar dokken.
Ik was vorig jaar een keer bij een Fendt dealer. Hij had een Fendt helemaal uit elkaar liggen om blauw gespoten te worden. Het waterschap Rijn en IJsel vindt het mooi om Fendt te rijden. Maar niet in de kleur groen, het moet blauw zijn.
De procedure is volgens de dealer als volgt;
het waterschap bestelt een trekker
ding wordt geheel uit elkaar gehaald, geschuurd, blauw gespoten en weer opgebouwd en rijden maar.

De inruil die ook blauw is mag niet verkocht worden in de kleur blauw. De procedure is hetzelfde als hierboven maar dan omgekeerd. Eindresultaat: een groene Fendt die weer doorverkocht mag worden.

De dealer nam uitgebreid de tijd om dit te vertellen. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij het werk graag deed. Heel graag zelfs.

En wij als boeren? De volgende waterschapsverhoging wordt er weer doorgedrukt. De boeren mogen weer meer gaan betalen.

 Forse stijging waterschapslasten dreigt (nieuweoogst.nu)

De Unie van Waterschappen werkt aan een nieuwe manier om de waterschapsbelasting vast te stellen. Deze nieuwe methode kan voor de land- en tuinbouw een kostentoename van 10 tot 100 procent betekenen. LTO Nederland noemt de door haar verwachte verhoging onacceptabel en vindt de manier waarop de lasten worden berekend niet transparant.

christo

Laatste  |  

Reacties

+1
van Ittersum
Tijd dat we een vergoeding krijgen voor wateropslag en/of buffer bij noodweer
Wolswinkel
@van Ittersum Dat kan ook! Even krabbeltje zetten en klaar ben je..!

Wat daaruit voortvloeit wanneer je problemen krijgt met vee/vlees/melkkwaliteit na bijv opening riooloverstort en onderlopen van jouw land?? Ach omgekeerd bewijslast aanvoeren, blijven de agri-advocaten mooi werk houden..
RSIB
@van Ittersum en een vergoeding voor het zuiveren van rioolwater uit de overstorten wat door onze boere sloten gezuiverd word.
+6
pieta
Het is met jou ook nog niet zo erg gesteld als je nog bij de Fendt-dealer aan tafel zit. 😁
+2
christo
@pieta Ik kreeg een heerlijk broodje hamburger, mocht in een 1050 zitten en lekker gescheurd met een paar demo's. Toen gewoon weer met de oude caddy naar huis. Altijd leuk zo'n demotour.
+1
cjw73
@christo dan ziet hij je vast wel als potentiële koper want daar krijg ik nooit een uitnodiging voor. 😜😜🤔
christo
@cjw73 Wie is dat niet?
cjw73
@christo bij de fendt dealer ik niet in ieder geval en daarom zal ik ook wel geen uitnodiging voor dat soort dingen krijgen.
robbies
@pieta en onderwijl de medewerker en het juridische team maar werken
hoest
Hier anders van de zomer ook een uitnodiging gehad voor de demotour terwijl ik daar regelmatig meld dat ik never nooit niet een Fendt zal kopen. Maar ze verkopen ook andere machines he
labella
@hoest overgespoten fella's
hoest
@labella
die troep hoef ik ook niet. Maar ze zijn ook dealer van oa bvl en pottinger oprapers en die vind ik dan weer wel leuk
+5
christo
Het is verschrikkelijk goed om te zien wel accent jullie leggen in de bijdrage's. Ik had geen andere keuze dan vermelden dat het om een Fendt dealer gaat omdat daar het peperdure kunstje gedaan wordt.
De bedoeling was eigenlijk om discussie op gang te brengen over de mogelijke enorme verhogingen van de waterschapslasten. Schijnbaar is er geld zat bij mijn collega's. Met zijn allen naar de Fendt dealer is mijn advies. Neem een kleurenwaaier mee en maak er iets moois van.
+1
pieta
@christo Jij doet net alsof je nieuws brengt. Maar dit werkt volgens mij al jaren zo. Waterschap wil een herkenbare kleur trekker. En rijden hier volgens mij ook een ander merk in diezelfde vaalblauwe kleur. En ja, die mogen niet doorverkocht worden in die kleur.
Koeien boertje
@pieta bij ons rijden ze in Fendt en mf en is niks overgespoten.
Maar dat doen alle transport bedrijven toch ook.
Het leger spuit alles groen maar wordt niet terug gespoten in originele kleur.
Wat doen ze dan met kippers en kranen, ook allemaal in kleur?
pietjepuk
@Koeien boertje Tegenwoordig plakken ze gewoon 1 grotte sticker op de trekker. Is goedkoper en bij verkoop trek je het er af.
pieta
@Koeien boertje kraan wel iig
+1
christo
@pieta Ik breng niets nieuws. Ik zie die blauwe dingen hier al meer dan 20 jaar rondrijden en ze komen niet blauw uit de fabriek. Het punt wat schijnbaar niet duidelijk is dat ik het niet normaal vind dat ambtenaren het geld over de balk gooien. En dat van de trekkers is maar 1 van de vele voorbeelden die ik er uit pik omdat het zichtbaar en herkenbaar is.
De nieuwe wordt: de vervuiler en de partijen die het meeste profijt hebben van het werk van het waterschap gaan het betalen. In de praktijk vertaald: onze dure hobby's gaan betaald worden door de groep die het makkelijkst te pakken is. DAt jij dan denkt; daar veranderen we niks aan is jammer. Ik hoop dat er naast mij nog meer mensen zijn die hett vermogen hebben om te beseffen dat het niet normaal is om proefballonnetjes op te laten over stijgingen van wel 100!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! procent. Jongens stuur die rekening maar naar Piet. Die heeft schijnbaar doekoes zat.
pieta
@christo Ik ben geen voorstander van lastenverzwaring. En er mag best door een goede belangenbehartiger op ingestoken worden. Daar ben ik het volledig mee eens. Maar de kleur vd machines dat is al jaren zo. Dat is wat ik maar stal. Daar komt de lastenverzwaring niet vandaan. Daar kunnen ze wel wat besparen.
+1
christo
@pieta Zouden ze in een groene Fendt het werk ook kunnen doen?
pieta
@christo Makkelijk.
cjw73
@christo je hebt volkomen gelijk alleen daar veranderen we echt niks aan. Boeren hebben weinig meer in te brengen in die besturen en die linkse maffia en die doelloze ambtenaren interesseert het geen reet wat het kost. Is toch andermans geld.
Piet1960
Hier besteden ze 't meeste werk uit, zie je alle kleuren aan het werk.
J.v.G
Zouden we ipv een heffing geen vergoeding moeten ontvangen? Hoeveel regenwater zetten we met onze grond wel niet om in schoon drinkwater? Hier trouwens ook niks met waterschap te maken alleen droge gemeente sloten, en dan nog weet ik hoeveel waterschapsbelasting betalen helemaal voor niks!
Harry K
Waterschap Friesland heeft eens bedacht om alle grond binnen haar gebied (behalve aan de zeekant van de zeekering) als bemalen aan te rekenen. Alle boeren in de hoge staffel. Dat er regio's binnen vallen welke er nix van merken als er helemaal niet bemalen zou worden is een niet zwaar genoeg argument. Weet niet of de trekkers van hun overgespoten moeten worden, maar dergelijke argumenten wegen natuurlijk veeeel zwaarder..
cornelissen
@Harry K Inderdaad, vrij afstromend zat op 60 % van het tarief, maar daar heeft nu het " lage midden" natuurlijk voordeel van ,daar er geen korting meer wordt verleent voor vrij afstromend en de "kosten" nu voor 100% over het gehele oppervlak rust. Of het een juiste toedeling van de kosten is , is natuurlijk de vraag,want voor vrij afstromend naar de boezem heb je natuurlijk geen gemalen nodig
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fendt , frankrijk , kleur , groen , boeren , waterschap , eten , werk , rijden , mooi en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!