Hoe ver gaat leverplicht aan melkfabriek? - Opinie Te Biesebeek Advocaten

Melkveehouders hebben een relatie of een rechtsverhouding met hun zuivelfabriek; de zuivelverwerkende organisatie die de door de melkveehouderij geproduceerde melk afneemt, verwerkt en vermarkt. Hoe ver gaat de relatie en leverplicht aan de melkfabriek?

Als de zuivelfabriek een (besloten) vennootschap is (een particuliere fabriek), dan ligt de relatie besloten in een samenwerkings- of leveranciersovereenkomst. Is de zuivelverwerkende organisatie een coöperatieve vereniging, dan ligt de relatie in de kern besloten in de lidmaatschapsverhouding tussen de melkveehouder en de fabriek.

Exclusieve leverplicht
Normaal gesproken is in de relatie tussen melkveehouder en fabriek bepaald dat de melkveehouder verplicht is alle door zijn bedrijf geproduceerde melk te leveren aan de fabriek (behalve dat wat nodig is voor eigen, huishoudelijke gebruik). Maar, daartegenover staat dan wel dat deze melk ook daadwerkelijk wordt afgenomen door de fabriek.

Deel dit topic

Reacties

christo
Mooie constructie. Dat brengt weer wat mogelijkheden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0