Illustratie van: dikketrekker

Schouten wil melkveehouders geen valse hoop geven

Landbouwminister Schouten wil melkveehouders ‘geen valse hoop geven in het fosfaatrechtendossier’.

Deel dit topic

Reacties

KOC1981
In het verleden hebben hier wel eens mensen van de SGP gereageerd, ik lees nu in het artikel dat ze zich willen inzetten voor de inovatieve groeiers. en brussel zegt dat we binnen de kaders van het fosfaatplafond moeten blijven.
Graag zou ik van hen horen hoe zij dit gaan realiseren zonder een rondje extra korting voor iedereen, want ik mag toch hopen dat ze dat ook niet wenselijk achten?
+4
hans1980
@KOC1981 precies met hun moderne hi-tech stallen soms met melk en voer robots 100en koeien willen ten koste van niet of amper groeiende collega's

Kan het ook niet helpen dat hoofdschurk lto het melkquotum heeft afgeschaft maar wens er en met mij vele klungel boeren niet nog meer genaaid te worden
+1
overstekend wild
@hans1980 varkens en geiten fosfaat genoeg. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn
labella
@overstekend wild Das dus wel valse hoop geven.
jg
@labella niet aan de orde : Mariska vermaas twitter
weurding
@overstekend wild en wild? En ovp dieren?
grondlozeboer
@overstekend wild geitenfosfaat? Die kon k nog nie
overstekend wild
@grondlozeboer 64000 geiten, 12% meer dan vorig jaar. Daar kun je op wachten natuurlijk
grondlozeboer
@overstekend wild o dan moet k snel geiten gaan melken 😎
Subsidievreter
@grondlozeboer valt niet mee, hoorde ik laatst van een geitenmelker, geen melk interventie, geen nuka opkoop regeling, geen eu-subsidie’s, geen robots enz, enz, dus daarom geen zekerheid voor de bank, dus hogere rente. En heeft frieslandcampina de krenten uit de pap gehaald, door zonder rede de melkprijs met 15ct te laten zakken. De coöperatieve leden (veel exkoeboeren uit t oosten) nemen dat voor lief en waar aan. Kortom je bent denk ik te laat.
grondlozeboer
@Subsidievreter was t eigenlijk niet van plan 😉
Subsidievreter
@grondlozeboer te veel werk zeker?
grondlozeboer
@Subsidievreter nee dat niet.
Maar mag op deze locatie niet.
+7
KuikenenKoe
Humor hebben ze gelukkig nog wel die innovatieve boeren
De dekstier die ze hadden meegenomen met de tekst op het dek van : de politiek naait meer boeren dan ik tochtige koeien .
Daar moest ik toch wel even smakelijk om lachen en leuk bedacht en zo waar ook
sorry
@KuikenenKoe is ome leen dan ook genaaid..?
slagroomvla
@sorry Nee, die naait de boel op!
+5
slagroomvla
Die "bezorgde kamerleden" en minister die iedereen zouden willen helpen uit de grond van hun hart...... Wat een stel toneelspelende ratten zijn het ook! Wees dan flink en zeg gewoon nee, we kunnen niks voor jullie doen!!
+1
cornelissen
Quote Reactie van @slagroomvla:
zeg gewoon nee, we kunnen niks voor jullie doen!!

Als dat echt zo is,zou dat ook lto en nmv sieren ,maar dan offer je wel een gedeelte van je leden op. Maar eerlijkheid en oprechtheid zijn nou niet de gebruikte dingen in dit dossier.
m uut m
@slagroomvla
Daar win je geen kiezers mee.
+4
slagroomvla
@m uut m Nee, het gaat nu ook om aaibare koeien en bekende tv boeren, hoe hebben ze de kippenboeren met fipronil niet laten stikken? Met je inzetten voor intensieve veehouderij win je zeker geen stemmen, kortom laat ze maar mooi verrekken......
nederlandse boer
Quote Reactie van @slagroomvla:
Wees dan flink en zeg gewoon nee, we kunnen niks voor jullie doen!!

Dat is toch in principe het antwoord wat je steeds van Carola krijgt? Wat een 'flinke' meid zeg.....
Heinsdrich
@slagroomvla
Ik heb het debat gevolgd via twitter en de de minister was heel duidelijk:

1. Ze zei dat er geen ruimte is binnen de staatssteun beschikking om over overheveling tussen de sectoren te spreken.
2. Ze ziet geen ruimte in Brussel. Ze wil best gaan maar verwacht geen andere uitkomst.
3. Ze ziet geen mogelijkheid om knelgevallen extra te compenseren zonder extra generieke kortingen. Daar is geen draagvlak voor. Dus geen oplossingen voor boeren in de knel.
4. Voorlopig gaat ze zich inzetten voor behoud en verlenging derogatie en pas daarna gaat ze zich weer bezighouden met stelselherziening mestbeleid. Nu zijn wijzigingen niet gewenst en dus niet aan de orde.

Let op . Dit zijn letterlijk haar woorden.
slagroomvla
@Heinsdrich Stelselherziening mestbeleid?? afschrijvingstermijn van de fosfaatrechten is al op 10 jaar gesteld, dan is Carola al minimaal 6 jaar lang ergens burgemeester! Ook dat is dus weer gewoon praat voor de buhne.....
+1
de jonge
@slagroomvla niet nee,we kunnen niks voor jullie doen....nee,we willen niks voor jullie doen,als ze willen kunnen ze heel veel hoor en dan zou dit allemaal binnen 5 minuten gepiept zijn. ze willen niet dat is heel iets anders
+4
Grensboertje
@de jonge Is eigenlijk toch ook terecht? Al die grote groeiers hebben deze puinzooi gecreëerd en nu zit ook de niet groeier en grondgebonden boer aan die klote fosfaatrechten. Zou het waardeloos vinden als hun enige vorm van compensatie kregen.

Laat ze eerst maar eens de echte knelgeval in orde maken. Zit nog steeds te wachten op de beoordeling ivm ziekte en overlijden van m'n pa. Daar werd vorig jaar bij het FRP beweerd, ondanks een kruiwagen vol medische dossiers, dat hij niet ziek was. Kan mij daar zo boos om maken over al dat gezeik wat dit veroorzaakt heeft.

Had het maar lekker melkquotum gehouden mocht toen nog meer melken dan volgend jaar bij het RFC fabrieksquotum.....
+1
hans1980
@Grensboertje idem , maar klagers met hi-tech stallen gebruiken Facebook likes om zieltjes te vinden die het ook allemaal zo zielig vinden dat boer niet van bv. 150 naar 200 koeien kan zonder portomonee te trekken
Flinstone
@hans1980 waaronder boerin Agnes! Maar ik loop wat langer mee en heb de superheffing nog meegemaakt toen ie ingevoerd werd!
Niemand in Nederland had ooit van knelgevallen gehoord maar toen won Evert v Benthem de Elfstedentocht, daardoor zijn heel veel knelgevallen overeind gebleven!
+1
jpls
@Grensboertje en zo heeft bijna iedereen wat, ben ook ruim 8% gekort, 4 jaar geleden nog een robot gekocht met de intentie om nog wat te groeien, maar zou nu met 43 koeien die robot moeten terugverdienen. gaat niet gebeuren, dus mijn rechten komen ook te koop, is ook een vorm van ondernemen.
Flinstone
@jpls stop je ermee dan?
jpls
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jpls:
maar zou nu met 43 koeien die robot moeten terugverdienen. gaat niet gebeuren,
Had dat met 47 koeien wel gelukt dan?
+1
jpls
@kanniewaarzijn ik schreef ook dat ik nog wou groeien. had begin vorig jaar 63 koeien met 51 stuks jongvee, stal mooi vol, en ik ben nu 62 dus had nog mooi tot mijn pensioen uit kunnen zingen, maar het ziet er naar uit dat ik nu met vervroegd pensioen ga dankzij de P-rechten.
pieta
@jpls Dat is het rare eraan. Je kunt niet door vanwege de fosfaatrechten maar je kunt wel (makkelijk) stoppen dankzij de fosfaatrechten.
+2
jpls
@pieta het enige wat mij stoort is dan ook dat ik moet inleveren voor de grote groeiers, en misschien word het ook wel meer als 8.3%, maar dan wacht ik nog maar iets langer met verkopen, blijft de uiteindelijke opbrengst toch hetzelfde.
grondlozeboer
@jpls en bedrijven zoals jou zijn er meer.
Maardie hoor je gemiddeld niet.
Alleen de grote innovatieve klagers die gratis rechten willen......
cornelissen
@grondlozeboer Laten we voorop stellen ,dat 7.5% van de korting is door het "management " van K.Romijn van LTO met zijn early warning systeem , waarvan ik mij afvraag of lto die wel had. Maar uiteraard zal een lto lid wel inzicht hebben gehad van dit systeem.
Eind 2014 was het fosfaatquotum al vol ,maar volgens K.Romijn was er niets aan de hand 15 maart 2015.ww.lto.nl/actueel/nieuws/10859353/LTO-verwacht-groei-van-Nederlandse-melkveehouderij. Leg mij dat maar uit
+1
grondlozeboer
@cornelissen ik ben geen lto lid. Maar ik wil niet weer gekort worden voor grote groeiers na 2 -7.

Das t enigste wat ik zeg
jpls
@grondlozeboer klagen is ook een vorm van ondernemen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jpls:
had begin vorig jaar 63 koeien
En nu 43, maar dat is toch veel meer dan 8% verschil?
grondlozeboer
@kanniewaarzijn begin vorig jaar. Das nie 2-7 toch?
Twentsch Land
@kanniewaarzijn

8,3 procent van het aantal op 2-7-15
jpls
@Twentsch Land klopt, we hadden 4 jaar terug de robot op de ene helft van het voerpad gezet met de bedoeling er nog een naast te plaatsen, en dan geen jongvee meer aanhouden, konden we ruim 90 koeien melken, en de vergunning had ik al in orde, maar ik heb vorig jaar de tweede robot afgezegd.
robbies
Quote Reactie van @jpls:
klopt, we hadden 4 jaar terug de robot op de ene helft van het voerpad gezet met de bedoeling er nog een naast te plaatsen, en dan geen jongvee meer aanhouden, konden we ruim 90 koeien melken, en de vergunning had ik al in orde, maar ik heb vorig jaar de tweede robot afgezegd.

als je met 43 koeien al 8,3% moet inleveren, dan was je met deze plannen toch gewoon knetterintensief geworden?
jpls
@robbies toen ik de robot aanschafte heb ik mijn varkens op moeten ruimen, omdat ik er toen niets in zag om 2 luchtwassers aan te schaffen want die zou ik voor mijn pensioen niet meer terug kunnen verdienen, als je bijna 500 mestvarkens omzet naar rundvee kan je veel koeien houden. ( een adviesbureau heeft dit overigens voor mij in orde gemaakt, achteraf zonde van die investering )
robbies
@jpls is het dan niet vreemd dat je grote groeiers veroordeeld, maar zelf ook de ambitie had om te verdubbelen?
pieta
@robbies Dat mocht gewoon.
robbies
@pieta zie je het mij veroordelen? Ik vraag het me gewoon af. JPLS is simpelweg te laat begonnen met zijn verdubbelingsstrategie, net als zovelen
pieta
@robbies Het is net wat je er uit lezen wil natuurlijk. Maar benoemen dat ie met (ik dacht 47 koeien) al 8% moest inleveren geeft wel het idee van een "mening" daarover. 😁
+1
jpls
@robbies nou, ik had aan mijn varkens een goede boterham, op voergeld dus een vast inkomen, en als ik zo verder mocht ging ik echt niet meer koeien houden, maar ik heb de varkens op moeten ruimen door de constante aanscherping van de regels, en zonder de opbrengst van de varkens zou ik geen inkomen meer hebben om alle lasten te betalen. verder zie je nergens dat ik de grote groeiers veroordeel, van mij mogen ze, het steekt me alleen dat ik daar rechten voor moet inleveren
MTSTAMMINGA
@jpls
Misschien kunnen we straks ook wel ruilen Fosfaatrechten tegen liters de[grasland] ha @JanCees Zijn plan
Gebeurd bij vleesvee ook fosfaatrechten weg geven ,en vleesvee mogen houden zonder fosfaatrechten
KuikenenKoe
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:


Gebeurd bij vleesvee ook fosfaatrechten verkopen ,en vleesvee verkopen aan familielid die dan vleesvee mag houden zonder fosfaatrechten

Dit ligt dan misschien meer voor de hand.

Slechte gedachte van mij natuurlijk omdat mensen zo niet zijn .
Het is zeer waarschijnlijk zo dat men uit uit nobelheid en solidariteit en omdat het een principe kwestie is dat men bijvoorbeeld dat klein miljoentje aan geld laat liggen.
MTSTAMMINGA
@KuikenenKoe
Die probleem gevallen willen toch melken ?
Dus die hebben tocht niets aan een miljoen aan fosfaat rechten ?

De keuze is dan aan hun zelf als ze zich nog knelgeval noemen of niet
KuikenenKoe
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
De keuze is dan aan hun zelf als ze zich nog knelgeval noemen of niet

Is dan inderdaad een duivels dilemma voor sommige knelgevallen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN