Koeiendans met minister in de miezerregen

Arme koeien....

Rond 13.00 uur opende de minister de de staldeuren van de familie Brouwer de Koning, op het landgoed Ter Coulster in Heiloo bij Alkmaar. LTO Melkvee hoofdbestuurslid Wilco Brouwer de Koning had haar gevraagd om op deze manier aandacht te geven aan het initiatief Slimme Vogels van Duurzame Zuivelketen. Ondanks de regen was er veel publiek op het landgoed en de boerderij, die zoals gebruikelijk deze Tweede Paasdag, bezichtigd konden worden.

Deel dit topic

Reacties

Groen1

Minister Carola Schouten van Landbouw heeft vandaag in Heiloo het weideseizoen geopend. De dag waarop de koeien na een lange winter eindelijk vrolijk in de wei kunnen dartelen. En dat zijn tegenwoordige hele evenementen waar veel nieuwsgierigen op af komen.
+3
cs-agrar
@Groen1 weide blijft onder zulke omstandigheden niet zo lang groen..
+1
pietjepuk
@cs-agrar het is goed dat er momenteel geen scheurverbod geldt. 😅
+11
Koeien boertje
Domme vertoning, als hier de minister als sensatie zoeker achter gaat staan.
Morgen blijven de koeien weer binnen.
Mijn melk wordt ook al verwerkt tot weidemelk.
Hou lekker de deuren dicht en laat de burger een kijkje in de stal nemen.
Vinden ze net zo interessant, en hebben ze ook een halve dag vertier.
Daar gaat het ze toch om, ze weten van narigheid niet meer wat ze met de vrijetijd moeten doen
sorry
Tis bovendien nog levensgevaarlijk ook
+3
Wilbert
Weer het typische gemekker hier. Tegenwoordig wordt alles weken vooruit volgepland, maar het weer kun je niet bepalen. Die koeien hadden het prima naar de zin, blije koeien op het journaal en een tevreden minister met blije burgers 😄
+6
Grasbaal
@Wilbert als je ondanks de zeikregen het grote aantal mensen aan de kant ziet staan dan is dit zelfs met slecht weer een groot succes!.
+2
Frans1
Waarom staat er in hemelsnaam arme koeien boven? Koeien kunnen echt wel tegen regen hoor,combinatie wind en regen hebben ze wel een hekel aan,dan gaan ze allemaal met de kont in de wind tegen het draad aan staan.Maar het zijn ook gewoontedieren,dus steeds de deur weer dicht houden als het weer niet helemaal meezit geeft ook alleen maar onrust,maar dat is mijn ervaring hier.
Deuren blijven hier nog wel even dicht,kan hier alleen nog maar naar het land kijken,put zit nokkievol,hogere stukken zijn bemest,de rest lukt gewoon niet,veel te nat.Hopen dat de voorspelling de komende 14 dagen uitkomt,dan kan het vlot veranderen
pietjepuk
Quote Reactie van @Frans1:
voorspelling de komende 14 dagen uitkomt

weet niet waar jij naar het weer kijk maar ik zie zondag maandag en dinsdag regen staan.
+1
kees t
Het nieuws van RTL4 laat mooi zien hoe de koeien door Carola de wei in worden gestuurd.,maar het erop volgende bericht gaat gelijk weer over varkens in nood ,dat die het binnen toch wel erg slecht hebben.Waarom moet na ieder positief bericht over landbouw ,altijd iets negatiefs volgen op TV.Wat kunnen we daar aan doen!!!
Groen1
Speciaal voor Tweede Paasdag gaat Tijs van den Brink op stap met minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten voor een uitgebreid gesprek. Over het boerenleven en het leven van een minister en vice-premier. Dit is de Dag is vandaag op locatie op boerderij Ter Coulster in Heiloo, waar minister Schouten de speciale gast is om een bijzonder moment in te luiden: de koeiendans!
nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , lto , koeien , melkvee , vogels , boerderij , regen , zuivelketen en koeiendans geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0