'Gescheurd grasland geeft mais genoeg stikstof'

Scheurgrond levert zoveel stikstof dat er geen bemesting met stikstof nodig is bij mais op gescheurd grasland. Dat blijkt uit resultaten op KTC De Marke in Hengelo. Een vergelijking over het jaar 2017 laat zien dat scheurgrond in geen geval dierlijke mest nodig heeft. Er komt voldoende stikstof vrij voor een goede gewasopbrengst.

Deel dit topic

Reacties

+5
christo
Dus wat doe je op fosfaatarmere grond? Kali kopen en de mais paars zien worden. Hier werkt dat plaatje iig niet. Gaat gewoon goede drijfmestgift op gescheurd grasland. Er moet wel wat te oogsten zijn. Dat de Marke op gronden boert die vroeg fosfaat kunnen leveren is mazzel. Hier in de koude leemgrond werkt het net ff anders.
labella
Vorig jaar hier in de buurt ook een perceel mais op scheurland zonder drijfmest, de mais stond ook het hele voorjaar paars te verpieteren en maar weinig opbrengst.
+2
dijkstra uit w
Mest genoeg hier, dan sla ik lier de kunstmest in de rij over op gescheurd grasland
+1
spotmelker
Ik daag de onderzoekers van de Marke uit om op dezelfde manier maïs op de o zo vruchtbare polderklei te verbouwen....
Duntelaar
Vaak wordt eerst nog een snede gras gemaaid alvorens de mais erin te knallen. Dat achterwege laten zal de mais wel helpen. De grasopbrengst valt ook vaak tegen, te vroeg.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , Mais , grasland , stikstof en bemesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0