Illustratie van: dikketrekker

Gevolg fraude: Pilot Kringloopwijzer van de baan

Minister Schouten geeft geen uitvoering aan een pilot met de Kringloopwijzer die in eerste instantie had toegezegd.

Als gevolg van de fraude in de registratie van runderen, die aan het licht is gekomen acht Schouten een pilot niet verantwoord. „Ik moet constateren dat de sector de eigen verantwoordelijkheid die nodig is voor het verantwoord toepassen van een dergelijk instrument nu niet kan waarmaken. Ik zal dus geen uitvoering geven aan een pilot Kringloopwijzer”, zo schrijft ze in een kamerbrief.

Deel dit topic

Reacties

robbies
Dat is hier allang bekend. Je kunt niets aan de sector zelf overlaten, want dat loopt altijd uit op een drama. Jammer voor de goedwillende KLW-adepten, maar dit moet voor hen niet als een verrassing komen. Dat het systeem frauduleus is hebben ze hier tot vervelens toe kunnen lezen.
+5
Hans van Bergen
@robbies Jij moet net als Carola Schouten eerst weten wat er precies speelt hoe groot de fraude is in cijfers. en daarna je moel opentrekken. En tot die tijd die netjes dichthouden. Ook Schouten loopt hier behoorlijk het risico zichzelf voor paal te zetten als het om een beperkt aantal kg p per een beperktaan bedrijven is.
+13
robbies
@Hans van Bergen jij vindt een beetje fraude dus niet erg? Overigens bepaal ik zelf wanneer ik mijn smoel opentrek of hem "netjes" dichthoudt
arjankok
@Hans van Bergen klopt hans vooral het sector reductie plan is hiermee befraudeerd , daarom hoop ik wel dat de rotste appels nu veel pijn gaan lijden , de minister heeft vast een voorbeeldig leven en daarom is haar gemoed wat aangedaan , maar dan wordt ze nu wakker, boeren , vissers , chauffeurs , aannemers , ambtenaren , artsen , specialisten ,[ denk aan het declaratie gedrag in allerlei lagen van de bevolking] en ga zo maar door , iedereen heeft wel regels of wetten die uitnodigen om naar de hand te zetten voor geldelijk gewin en dat wordt door weinigen niet gedaan
robbies
Quote Reactie van @arjankok:
de minister heeft vast een voorbeeldig leven en daarom is haar gemoed wat aangedaan , maar dan wordt ze nu wakker, boeren , vissers , chauffeurs , aannemers , ambtenaren , artsen , specialisten ,[ denk aan het declaratie gedrag in allerlei lagen van de bevolking] en ga zo maar door , iedereen heeft wel regels of wetten die uitnodigen om naar de hand te zetten voor geldelijk gewin en dat wordt door weinigen niet gedaan

tjongejonge, dat je zoiets neergetypt krijgt. Omdat een ander het ook niet zo nauw neem, moet Schouten ook maar wat door de vingers zien. Wat een prachtige samenleving krijgen we dan. Jouw fiets mag ongestraft gejat worden, want er zijn ook nog autodieven.
arjankok
@robbies nee hoor schouten doet maar wat ze denkt te moeten of mogen doen,
vindt ik allemaal best , maar erg heftig is de fraude niet en vreemd ook niet, boeren hebben met plezier deze fraude gedaan denkende slim te zijn , welnu schouten moet net zo laconiek en beslist met plezier de rotte appels naar de mesthoop verbannen
sorry
@arjankok wat denk je wat ze van krantenkoppen vinden in brussel, en dat net voor een nieuwe derogatie..wat hebben het toch getroffen met deze minister..
+2
robbies
Quote Reactie van @sorry:
.wat hebben het toch getroffen met deze minister..

Wat hebben we het getroffen met onze collega's
pietjepuk
Quote Reactie van @sorry:
wat denk je wat ze van krantenkoppen vinden in brussel, en dat net voor een nieuwe derogatie..wat hebben het toch getroffen met deze minister..

Dus nu ligt het aan de minister?
+1
Magdeburg
@Hans van Bergen ook als het om een bedrijf gaat is het al te veel, de sector komt door die bedrijven slecht in de media, nu al weer op het journaal!
En jij vraagt je af waarom er altijd negatief over de sector gepraat word?
Een ieder die probeert dit goed te praten heeft het niet begrepen
+3
Herbert
2.5 gve per hectare is weer een stukje dichterbij 😄
+2
paul1
@Herbert zonder derogatie wordt het 1,5 gve/ha
Hans van Bergen
@Herbert kweenie of je het door hebt maar tis meer 1.5 gve per ha nu.
Herbert
@Hans van Bergen met 2 gve per hectare heb ik nog geen probleem. Als ik terug zou moeten naar 1.5 heb ik een mooi aantal voor 1 robot dus dat zou mij dan ook wel passen. Geen stressss
sil
Ik vind het jammer dat het niet doorgaat, maar moet eerlijk zijn dat ik het ook terecht vind dat de minister nu pas op de plaats maakt met de kringloopwijzer. Ik geloof overigens niet dat 2000 bedrijven zo creatief geboerd hebben. Dat zijn er wel heel veel. Maar is volgens mij wel makkelijk na te trekken als de dieren er nu nog staan en de gegevens uit het I en R system te halen.
+2
mlkvhoudr
@sil wij zijn jaren druk geweest nadat 1 tweeling zich melde. Dus wij melden in ieder geval niet vrijwillig meerdere tweelingen 😉
dwers
Het zullen wel weer het meest de grote boeren zijn, want met 40 koetjes loont het niet.
basbes
@dwers het zijn de boeren met een mestoverschot die voordeel denken te halen met meerling- en code 120-fraude.
Erco
Ik heb per ongeluk een eenling als tweeling aangemeld. Fraudeer ik nu ook? 😱
friesboertje
@Erco
Kun je gewoon aanpassen via veemanager.
+1
Jawis
@Erco ja je hebt gelogen dus fraude....
cs-agrar
Weet niet hoe jullie het hebben maar had zelf ook bovengemiddeld veel tweelingen aan einde vant jaar, wel alles geregistreerd trouwens. En hoor dit van heel wat meer boeren. Zou het ook niet ergens met natuur te maken hebben dat het echte frauduleuze uiteindelijk nog wel eens mee kan vallen?
+3
KOC1981
@cs-agrar is ook helemaal niet belangrijk, zelfs al had je dit jaar echt meer dan 10% tweelingen, als bij controle blijkt dat ook alle vaarzen die boven de 2 jaar zijn geen melk geven is er niks aan het handje en drink je een bak koffie met de beste man/vrouw/x van de nVWA. indien je zo hoog zit, dan weet je wel dat je de komende weken de controleur kan verwachten dus kan je ook zorgen dat alle verloren oornummers netjes zijn bijgewerkt,...

Als je gefraudeerd hebt, dan ben je volgens mij/hopelijk flink de pineut, ik zou niet weten hoe je dit met terugwerkende kracht moet rechtbreien, maar ja ik ben dan ook niet zo creatief geweest.
van Ittersum
Suggestief dit, maar zouden er ook boeren zijn die geen tweelingen opgaven maar die kalveren zijn gewoon verdwenen. Als dat met bewijslast boven tafel zou komen...dan kunnen we met zijn allen de tas wel pakken.
Van vroeger herinnerde ik ook zoiets maar dan met vissers, de vooravond van een enorme sanering onder vissersvloot waar wij als argeloze burgers op den duur ook dachten, wat een baggersector

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN