Akkoord met ‘Mercosur-landen’ funest voor Europese rundvleessector

De Europese Commissie stelt voor om jaarlijks 70.000 ton Zuid-Amerikaans rundvlees zonder importheffingen te importeren. Dit is een onderdeel van een op handen zijnd handelsakkoord met de zogenoemde Mercosur-landen De Franse president Emmanuel Macron keert zich tegen het plan. Dit zou namelijk fors nadelig zijn voor de Europese rundvleessector.

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Mocht dit plan goedkeuring krijgen hoop ik toch wel dat in het akkoord is opgenomen dat het vlees afkomstig is van dieren die onder de zelfde gezondheidseisen en welzijn eisen is geproduceerd als waar wij aan moeten voldoen.
+1
diezel
@Twentsch Land
Laat dat soort peanuts maar aan die Luxenburgse zatlap over. 😄
+1
oldhuus
@Twentsch Land
Beetje antibiotica en groeihormoon kan toch geen kwaad, het ligt al jaren bij de AH in de schappen, naast de bedorven Chinese konijn.
+1
labella
Die rotzooi uit de Zuid-Amerikaanse landen moet je hier helemaal niet willen hebben. Je kunt dan wachten op het volgende voedselschandaal.
Wilbert
En op welke worden grond deze runderen gehouden?
Inderdaad, (illegaal) gekapt regenwoud.
George
Quote Reactie van @Wilbert:
Inderdaad, (illegaal) gekapt regenwoud.

Daar hebben jullie eerst de soja van opgevoerd . 😄
oldhuus
@Wilbert
Gekapt is onzin, ze zijn gewoon spontaan afgebrand.
+1
Pluto
@Wilbert Niks illegaal ,,,, De EU heeft nog geen 6 jaar geleden afgesproken dat 60 % van het regenwoud in zuid Amerika en zuid oost Azië gekapt zou worden ten behoeve van de soja verbouw. Om de houtmarkt en FSC sertificaten niet in verlegenheid te brengen is het predikaat gemengt fsc hout op de markt gebracht en is besloten om het te veel geproduceerde hout te versnipperen en zo als duurzaam te verbranden in Europese [lees Nederlandse ]energie centrales.
Het toelaten van vlees uit Argentinië en Brazilië had in de jaren 80 een link met een vrij handels verdrag waarbij Unilever AH en Philips de regie voerden !!. Het nu voorgestelde verdrag met MERCUSOR moet ook nu gezien worden als ruilhandel waarbij de partijen die hier echt achter zitten er alles aan zullen doen om buiten de radar te blijven !!!!!!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , rundvlees en europese commissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0