Jaarlijks zeventien droge stof met monocultuur rode klaver

Jos Deckers van DSV zaden geeft uitleg over klaver. Rode klaver biedt volgens hem vooral bij maaiweides veel kansen. Daarnaast is bij monocultuur klaver zeventien droge stof opbrengst gemakkelijk haalbaar en komt klaver ook het bodemleven ten goede, zegt hij. In deze video licht hij verder toe waarop veehouders moeten letten bij de keuze voor klaver.

Deel dit topic

Reacties

+1
harke
Nog meer gras?
Oh nee
+2
cs-agrar
@harke nee, klaver. mooi brokje van persen
Farmer_
Rode klaver met stalvoedering kun je best van melken, koeien zijn er gek op.
+1
Grensboertje
Hier ook al jarenlang standaard klaver mee zaaien. Witte klaver op de weidepercelen en witte + rode op de maaipercelen. Bevalt heel goed, ook al overheerst de rode klaver op dit moment het gras wel aardig...
harke
Prima mensen maar waar moet je heen met al dat voer?
cornelissen
@harke Gewoon zorgen ,dat wij onze "geroofde" latente ruimte weer mogen gebruiken.
brabo
@cornelissen
tjonge jonge, weer slecht geslapen vannacht zeker
cornelissen
Quote Reactie van @brabo:
slecht geslapen

Valt wel mee, maar ik heb er nog steeds moeite mee dat ik in maart o.m. een koppel mooie hoogdrachtige pinken ( 7 en 8 maanden drachtig ) voor een rot prijs heb moeten opruimen door dit fosfaatreductieplan,terwijl je meer als voldoende latente ruimte heb en daar maak ik geen geheim van.
+1
van Ittersum
@cornelissen en toen moest je huilen?. Waarom geen kalveren of melkkoeien weggedaan indien je zo emotioneel aan die hoogdrachtige pinken gehecht was. Btw waarom hoogdrachtige pinken weg (ze waren op het eind van hun 0,7 gve loopbaan)waarom niet de jongste pinken?....beetje vreemd allemaal of zie ik het allemaal verkeerd ?
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
zie ik het allemaal verkeerd ?

Zie het eens als boer welke zat genoeg stal- en mestruimte heeft?
cornelissen
@van Ittersum Ook melkkoeien opgeruimd, geen jongere pinken,die komen nu eind het jaar aan het afkalven, en ja als je noodgedwongen hoogdrachtige pinken in je stal moet laten uitzoeken (ze wilden alles ook nog niet hebben) voor 850 euro ,dan heb ik daar moeite mee. De heffingen uitgerekend als je het niet doet,dan wordt je daar ook niet vrolijk van,dus je hebt weinig keus.
Wacht nu het hoger beroep af van de staatssecretaris voor wat betreft het buiten werking stellen van het fosfaatreductieplan,
Inmiddels wel de toch niet meer extreem hoge ingehouden heffingen terug ontvangen (het betreft maar enkele GVE) , maar met de opmerking "voorlopig" in afwachting van dus het hoger beroep.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
en toen moest je huilen?. Waarom geen kalveren of melkkoeien weggedaan indien je zo emotioneel aan die hoogdrachtige pinken gehecht was
Wat een belachelijke reactie! Het gaat om de onrechtvaardigheid. Je bent geen boer geworden om je beesten op te ruimen, en dan nog zonder enige reden ook.
+1
van Ittersum
@kanniewaarzijn de sector heeft zichzelf naar de ....geholpen. Ieder voor zich. Gevolg was dat externen hebben ingegrepen. Dat zij dat collectief hebben gedaan had je ook op kunnen wachten. En weet u, al deze maatregelen hebben wel tot gevolg dat 99% van alle boeren door kunnen boeren of "warm" kunnen/moeten stoppen. Maar nee, iedereen schreeuwt uit weelde maar weer moord en brand.

Leuke feit: er is totaal op bedrjijfsniveau juist meer gevoerd (bron mengvoerindustrie) en de overige koeien krijgen betere zorg en totaal geven ze meer melk. Massa was dus niet altijd kassa.
cs-agrar
Quote Reactie van @harke:
waar moet je heen met al dat voer

zorgen dat je (kracht)voer van eigen land benut, bestel je wat minder soya ofzo, wat er niet is kan ook niets verdringen. Dit zijn juist intressante teelten, je moet ze alleen zien te managen.maar dat is eigenlijk met alles zo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stof , zaden , veehouders , bodemleven , klaver , rode klaver en deckers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0