Groen licht voor kunstmestvrije Achterhoek

Recent hebben de provinciale staten van Gelderland ingestemd met het initiatief Kunstmestvrije Achterhoek. Een regiegroep wil de invoer van kunstmest terugdringen, minder mest afvoeren en meer duurzame energie uit mest winnen. Eén van de initiatieven die binnen dit project past, is Groen Fosfaat. Dit onderwerp zal ook aan bod komen tijden het landelijke Topmaisevenement in Werkhoven (UT) op vrijdag 1 september.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Hier is overduidelijk sprake van initiatief nemers met alleen euro tekens in hun ogen ,,,,,Hallo mest is geen afval en door het uit elkaar te trekken of te kraken !! creëer je op bedrijf niveau allen maar gevaarlijke stoffen waar niemand op zit te wachten !!. Groenfosfaat , struviet , luchtwasinstallaties , mineralenconcentraat ???????. Wanneer mest in normale vorm wordt aangewend is dit in overeenstemming met de natuur wanneer ze je echter deze -gemaakte vormen gaat aanwenden is elke balans zoek met als gevolg een extreem gevaarlijke milieu belasting waar niemand de gevolgen van kan overzien. Bedrijven en of organisaties die hier hun voordeel uit willen halen zijn elke vorm van realiteit en verantwoording naar de maatschappij kwijt !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mest afvoeren , energie , groen , fosfaat , kunstmest , invoer en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0