Minder vee zet zoden aan de dijk

Las net een belachelijke colum in de boerderij ..dat dit blad een podium is voor zulk soort mensen

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Twentsch Land
Ik vindt het niet belachelijk .... dat betekent niet gelijk dat ik het eens of oneens ben...... het is belangrijk dat elke mening zichtbaar moet zijn wil men een goede kijk krijgen over wat zich in de samenleving speelt.
+3
diezel
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ik vindt het niet belachelijk ....

Verbaas me er steeds meer over hoe diep een agrarisch blad als Boerderij kan zakken door dit soort activisten een platform te geven.
Milieudefensie werkte in het verleden bij de radicale dierenbevrijdingsacties o.a. samen met Vereniging Milieu Offensief van Folkert van de Graaf.
Is er dan helemaal geen historisch besef meer. 😞
Twentsch Land
@diezel

Historisch besef zal er vast wel zijn maar om nu alleen maar artikelen te plaatsen die eenzijdig zijn maakt een vervormd beeld.

Nogmaals veel artikelen in krant, tijdschriften hebben niet mijn gedachte .... toch lees ik ze graag om dat het onder bepaalde mensen toch leeft.

Door bepaalde artikelen niet te plaatsen neem je niet de gedachten weg van bepaalde mensen of groepen.
Groen1
Dat hij het woord "terminale patient" gebruikt vindt ik schandalig!
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Groen1:
terminale patient

Wat is daar nu zo raar aan dan uit de mond van een boerenhater? Zo gezond is de sector nu ook weer niet, veel maatschappelijk draagvlak heeft de intensieve veehouderij niet, hobbelen van de ene rel naar de andere waarbij ook de schuldenberg van de boeren nog steeds groeit. Vrij ernstige patiënt toch op z'n minst.
+1
jan w
@jan is hobbyboer
Ze kunnen het allemaal wel zeggen, maar ze hebben de land en tuinbouw nu en straks nodig. Er is altijd een ding wat er wordt vergeten, en dat is dat de zogenaamde intensieve veehouderij wel het overgrote deel van de overblijfselen van de humane voedselketen, war daar als afval wordt omschreven wordt omgezet in een stuk kwaliteits voedingsmiddel.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @jan w:
kwaliteits voedingsmiddel

Voedsel is overal op de wereld te koop voor een rijk land als Nederland. Dat idee van honger is echt een fabeltje. Wij zijn zo rijk dat we altijd voedsel kunnen kopen,, of we het hier nu zelf verbouwen of niet, who cares. Je zag toch aan de VVD in Brabant hoe belangrijk voedselproductie is voor NL. De marges in de industrie zijn gewoon veel hoger, met veel minder politiek gezeik, geen wonder toch dat groot deel van de politiek tabak heeft van de landbouw. In de VNO en MKB bedrijfjes is het gewoon veel makkelijker scoren. Ik zie aan m'n eigen hobby welk verschil in marge er is tussen de landbouw en de bewoonde wereld. Hoeveelheid gezeik is omgekeerd evenredig.

En dat afval gooien we waarschijnlijk gewoon in zo'n vergister. Iedereen blij.
+1
pieta
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Wij zijn zo rijk dat we altijd voedsel kunnen kopen,, of we het hier nu zelf verbouwen of niet, who cares.

Zolang beter te duur als niet te koop maar op blijft gaan. Nu hebben we een probleem als ze de grens dicht gooien. Maar als je zelf het voedsel niet hebt dan heb je pas een echt probleem als ze de grens sluiten.
pietjepuk
@pieta

In het buitenland moet het er ook wel zijn. Vraag en aanbod ligt heel dicht bij elkaar. Kan me niet voorstellen dat in het buitenland voedsel voor een 17 miljoen mensen over is.
+3
m uut m
@jan is hobbyboer
Daar vergis je je in als de landbouw per 1 augustus verdween uit Nederland dan was Nederland voor de kerst failliet.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @m uut m:
Daar vergis je je in als de landbouw per 1 augustus verdween uit Nederland dan was Nederland voor de kerst faillie

Rijke landen gaan niet zo makkelijk failliet.
+1
robbies
@jan is hobbyboer Het kan wel snel gaan. Enkele weken geleden gingen er al 4000 koeien naar Qatar toen de Saudi's hun grens sloten. Ze hebben nog 340 miljard in kas zitten en dat is volgens de sjeik voldoende om in voedsel te blijven voorzien. Feit is wel dat er flink gehamsterd is in de afgelopen weken.

Overigens is het wel beter dat Nederland zelfvoorzienend blijft.

ftm.nl/artikelen/…
+1
jorisdriepinter
@jan is hobbyboer Ik snap boeren die vvd stemmen ook niet.
Dat door het gedoe in brabant nu een hele groep doorheeft hoe het werkt bij die club zegt veel over de mate van navelstaren in de sektor.
En het wordt zeker niet minder op dat vlak. Wat je de laatste weken n.a.v. Het brabantse debat niet aan argumenten langs ziet komen is tenenkrommend.
NL kan best toe met een stuk minder landbouw. Bij de brabantse vvd hebben ze dat goed in het snotje. Boeren zijn leuk zolang je de ruimte niet nodig hebt voor iets wat meer opbrengt. Dat is toch echt de realiteit als je economie en geld verdienen als leidraad hebt voor de inrichting van de maatschappij.
Wat dat aangaat kan de landbouw beter wat meer naar links kijken.
Wiebren snapt dat prima!
BoerBart
@jorisdriepinter Christen-Unie? Winst maken door het klimaat akkoord middels CO2 binding op te lossen.
+1
Coen
@jan w , maar daar zijn niet zoveel stuks vee voor nodig als er nu in NL zitten 😄
weideboer
Woordkeuze was niet echt professioneel , maar de gedachte erachter klopt wel als je vanuit een bepaalde doelstelling bekijkt. Maar deze persoon vergeet dat dit in alle sectoren gebeurt, niet alleen de landbouw

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0