Romijn: ‘Aanpassing fosfaatregeling zorgt niet voor ontsnappingen’

Was dus achteraf gezien 100% zinloos paniek zaaien in de vleesveehouderij:

Ondanks de recente uitsluiting van niet-melkleverende bedrijven in de fosfaatreductieregeling ontstaan er geen ontsnappingsroutes. Dat voorziet Kees Romijn, vakgroepvoorzitter melkveehouderij bij LTO.

‘De aangepaste regeling zal weer met terugwerkende kracht, tot 12 april, worden ingevoerd, zodat er geen vee bij niet-melkleverende bedrijven kon of kan worden gestald’, geeft Romijn aan. ‘Er wordt op dit moment door het ministerie hard aan de nieuwe regeling geschreven en als sector denken we daarin mee.’

Aanpassingen geen verrassing
Deze week werd bekend dat niet-melkleverende bedrijven en zeldzame rundveerassen worden uitgesloten van de fosfaatreductieregeling.

Het kwam voor Kees Romijn, melkveevoorman bij LTO, niet als een verrassing. ‘De regeling is heel snel in elkaar getimmerd en dan moet je respecteren dat er bepaalde dingen toch beter anders kunnen. Maar aan het doel verandert helemaal niets en we hadden reserves in de maatregelen ingebouwd om tegenslagen op te vangen.’

Meer: veeteelt.nl/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+1
schoppenboer
Laat er maar eens een goede regeling komen voor melkveehouders die al jaren een vaste relatie hebben met een vaste jongveeopfokker.
arjankok
@schoppenboer ja die is nu om zeep geholpen !
bella
Dus toch weer een nieuwe peildatum.
klant
Goh weer een nieuwe datum nummer eeeeeh ben de tel kwijt
Pluto
Het gaat om de aanwas van deze zeldzame rassen en niet om de moeder dieren !!!!!
Dus als sceptische veehouder mag ik het kalf bij de slachterij ophalen??.
basbes
@Pluto klopt. Het is een zeer minimale tegemoetkoming.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , melkveehouderij , lto , vee , voerspoor en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0