Mario van der Hulst verkoopt de mest van zijn koeien

De familie Van der Hulst houdt in de Amerikaanse staat Michigan zo’n 1.600 melkkoeien. Mest is er schaars. Van der Hulst heeft geen grond, maar heeft geen problemen bij de mestafzet: „De naburige akkerbouwers kopen de mest graag, want ze zien dat dat extra opbrengst van het land oplevert.”

Deel dit topic

Reacties

+1
Gerritjan
Dan zullen die naburige akkerbouwers ook wel een goede prijs krijgen voor de voergewassen die ze telen voor deze grondloze veeboer. Dan klopt het plaatje daar. Maar zolang die intensieve veeboeren hier voor aangekochte voergewassen voor een habbekrats willen hebben, vind ik het terecht dat de boer met plaatsingsruimte daar een goede vergoeding voor krijgt.
+1
MARTIJN G
Dit heet marktwerking.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , familie , kopen , koeien , melkvee , melkkoeien en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0