Weidesleep funktioneert onvoldoende, zijn er betere methodes??

We hebben vorige week de eerste weides gesleept na het bemesten. Er stond dit jaar al wat gras en vooral daardoor kreeg je de gedroogde streepjes mest niet meer uit elkaar en helpt het slepen dus ook niks. We hebben twee soorten; een vaste sleep (dus zonder bewegende delen) en een sleep met een kettingmat. Het resultaat is lood om oud ijzer. ook nog een oude bandensleep geprobeerd; het is niks en het wordt niks.
Onze buurman heeft een wiedeg en heeft toen een groot stuk gedaan door niet evenwijdig maar zo haaks mogelijk op de bemestingrichting te eggen. Het resultaat is vele malen beter dan met de weidesleep en het is een optie om alles te doen bij ons.
Maar zijn er TF-fans die wel goede resultaten hebben met een type weidesleep??
powerhenkie

Wilt u fosfaatrechten verkopen?

Of wilt u Fosfaatrechten kopen? Bel Pieter Schuit: 06 489 551 37 Ook buiten kantooruren

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
barteltie
Wij doen hier ook alles met de wiedeg tegenwoordig, de weidesleep gebruiken we alleen nog voor het vlakslepen van molshopen.
+1
Grensboertje
Weidesleep hier verkocht. Heb een bredere wiedeg met molshoop vlakkers voor op. Wil niet anders meer, haalt de slechte grassen er veel beter uit. De wiedeg doet ook echt wat, de sleep zorgt voornamelijk voor minder liters diesel in de tank...
+1
casev
Weidesleep gebruik ik 'n enkele keer per jaar in de beweide percelen wanneer ze veel regen opgeven, en de mestflatten wat beter te benutten. Molshopen zijn door de sleepslang al weggeschoffeld.
walker1
Houd er rekening mee dat een kettingkast ook slijt en de werking ervan dan minder wordt. Met een wiedeg geen ervaring, maar hoor er wel positieve verhalen over
DualPower
Volgens mij is een weidesleep ook ontworpen om na het weiden de mestflatten uit te smeren en het dode gras naar boven te trekken, iets wat die van ons prima doet. Die van ons is een Jako van 6m breed en de mat is van stalen ringen en die gietijzeren 'sterren'.

We gebruiken de sleep meestal na het weiden, maar soms ook de bloter als het erg ongelijk is afgevreten.
MulderDeutz1
Wij hebben ook altijd een weidesleep gehad, maar huren nu sinds 2 jaar de wiedeg van een collega. We zijn erg te spreken over de wiedeg, deze krabt het dode gras veel meer los en zorgt voor een mooiere en betere grasmat. Kan het alleen maar aanraden.
Fast Eddy
Een Joskin sleep werkt ook mooier dan een gewone weidesleep met mat.
Dre van Helmond
@Fast Eddy Wij zijn tevreden over een Joskin weide sleep .We hebben er ook nog een zaaimachine opzitten en zaaien ermee bij als het nodig is .
+4
friesboertje
Gewoon niet weideslepen, bevalt me al jaren prima!
dwers
Ik heb een mezo terrabuster van Meinderts ideaal voor mestflatten en molshopen, voorop de sleep zitten 21 verende platen zodat hij zich goed aan de bodem aanpast.
En de meeste slepen hebben als frame hoekstaal willen gewasresten/mest nogal eens ophopen deze weidesleep heeft frame in "wokkel"vorm en daardoor trekken gewasresten er ook gedeeltelijk onderdoor hij raakt het beter kwijt.
cs-agrar
Wiedeg werkt goed, zou alleen wel schuin over gaan ipv haaks, wel net zo comfortabel
+2
Frits1
Waarom moeten die ´´gedroogde streepjes`´uit elkaar? Wat een werkverschaffing, wat wil je er mee bereiken?
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Frits1:
wat wil je er mee bereiken?

Wat dacht je van mest op land laten ipv met inkuilen weer naar huis rijden
Frits1
@cs-agrar ik kan mijn niet voorstellen dat dat onder deze (natte) omstandigheden een rol speelt.
+3
brabo
Quote Reactie van @Frits1:
´´gedroogde streepjes`

ik snap die gedroogde strepen sowieso niet.
Ik heb altijd begrepen dat je mest in de grond moet brengen ipv er boven op te leggen.
DaanLek
@brabo Dat is toch niet overal het geval? Hier op het veen mag het er namelijk nog gewoon bovenop
+1
cb6520
Wij hebben dit jaar een wiedeg gekocht. Haalt meer slecht gras eruit als de weidesleep. Voordeel van deze is dat het een zelfde frame heeft als de kettingsleep waardoor molshopen ook goed uitgevlakt worden

(klik om te vergroten)

Rondhus
Oude lely wiedeg voorop van 6 meter van 750 euro. Weidesleep van 6 meter achterop van 1000 euro. Voor dat geld kan je tegenwoordig geen hippe nieuwe dingen kopen. Wiedeg breekt de meststrepen, trekt oud gras los en de wiedesleep maakt de molshopen vlak
weideboer
@Rondhus verschil is niet zo groot hoor met nieuw, verschil op rente en aflossing zetten, heb ik toch liever nieuw zonderlandmachinehandel.nl/grondbewerking/…

verschil 1600 euro, 20 jaar levensduur rente 4% = 144 euro verschil/jaar . doe mij maar (sws) nieuw!!!!
komelker 2
De nieuwe hark van Krone laat de mestresten liggen bij het harken.
cs-agrar
@komelker 2 Knap hoor, als ze met maaien en schudden al door gras geslagen zijn
+3
de hoef
@cs-agrar mest ligt bij ons dieper dan da wij maaien
+1
cs-agrar
@de hoef bij jou staat ook minder gras, zitten geulen in land getrokken om de 15cm
jippe
Dan zou je gelijk achter de bemester aan moeten met de sleep zodat je het al uitsmeert terwijl het nog nat is
valmet 605
Joskin scariflex! voor de rest is het gesleep en gesmeer met sleepen enzo.
+1
oldhuus
Weidesleep is hier al lang met oudijzer mee gegaan, huur wel eens een wiedeg, maar vorig jaar was het steeds te nat, nou en zonder slepen groeit het gras ook wel. Misschien mooi om de molshopen even vlak te strijken, en die komen later ook wel weer, of je moet echt extreem veel hebben, maar kun je beter in molleklemmen of een goede mollevanger investeren.
+1
Bemester wat dieper zetten,hoef je volgende keer niet weer
En anders kun je met de schudder de streepjes wel los schudden, buitje erover en klaar..
Baltus_steyr
Ben toch wel steeds meer benieuwd naar een wiedeg voor in het voorjaar ff het dooie gras er uit te trekken. lucht het mooi en kan het sterke gras weer goed groeien!!
tok achterhoek
Wiedeg werkt prima, maar doe het nooit weer. Alle stenen komen weer boven
Grensboertje
@tok achterhoek Hoe heb je hem afgesteld staan dan, standje ploegen??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , oud , bemesten , gras , slepen , Stuk , Weidesleep , malen , eggen en type geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!