Nieuwe pel datum

1 feb als nieuwe pel datum
en niet verhandelbare fosfaatrechten

Deel dit topic

Reacties

+3
Twentsch Land
Wat wil je gepeld hebben op 1 feb ?
vaak
@Twentsch Land Direkt de bron vermelden anders deze topic direct verwijderen.
De psychische druk zou wel eens te groot kunnen worden voor een aantal mensen.
Twentsch Land
@vaak

Bovenaan beginnen met lezen, ziet u gelijk dat deze topic niet door mij is geopend. 😉
sil
Komt je dat goed uit dan....................
Twentsch Land
Beter is 10 feb .... Ga ik nu snel nog een vrachtwagen vol melkoeien laten komen voor 10 feb 😉
cjw73
@Twentsch Land maar 1 vrachtje? Groot denken he
+2
Koeienpraat
Bron? Ik ga er maar van uit dat dit een voorstel is en geen gerucht. Anders breekt wel de pleuris uit onder de RFC leden die braaf koeien hebben geruimd voor de stand still en de hierop volgende reductiemaatregelen..
+2
cs-agrar
@Koeienpraat juist daarom. Moeten komende tijd ook wat voer voor prikkebord hebben
+2
brabo
@Koeienpraat
mooi toch,
als 80% van de veehouders al aan het ruimen is geweest, dan hoeven die andere 20% toch zeker niet meer mee te doen? 😄
pukie
Jha snel duitse koeien kopen haha
en komt me niet goed uit
weideboer
Beter is om de komende tijd dit forum te mijden als je al niet standvastig bent. Niemand weet het, totdat het besluit is genomen..klaar!!
Jos Vreman
Ja maak de chaos nog groter
pukie
@Jos Vreman nee dit lost een hoop op
geen waarde aan de fosfaatrechten dus geen staatssteun
en niet kosten verhogend voor de boer
en een nieuwe pel datum lost het probleem voor veel knelgevalen op
+1
Twentsch Land
@pukie

Dan ga je heel veel nieuwe knelgevallen maken voor de genen die zich al hebben voorbereid op de huidige plannen.
+2
pukie
@Twentsch Land er is nog geen plan op papier
alles wat boeren nu doen (gve) opruimen
is nergens op gebazeerd
friesboertje
@pukie
Ik doe het tegenovergestelde.
+3
pukie
@friesboertje zit je in de lto ?
Want dan gaa ik ook snel vee aan voeren
Wiebren
@pukie het meeste is digitaal, dus wat dat betreft heb je toch een beetje gelijk
Jos Vreman
@Wiebren wanneer komt er duidelijkheid of de melkgeldregeling doorgaat?
Wiebren
@Jos Vreman zodra Van Dam een brief aan de kamer stuurt. Ik ga daar vooraf niks over zeggen
Jack Rijlaarsdam
@Wiebren Ligt er een plan C klaar voor het geval Karmenu Vella wat bedenkingen bij het plan heeft? Of is het dan 'game over'?
+1
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
plan C klaar voor

Is dat het plan na Coen zijn plan B ?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @George:
plan B

Plan A was 1-1-2017 fosfaatrechten invoeren, plan B is privaat melk en/of gve reduceren. Hogan gaat over Landbouw en heeft eigenlijk niets in te brengen. Karmenu Vella gaat over milieu en zal akkoord moeten geven. Dan komt pas de grootste hobbel. Vestager gaat over mededinging en gezien de inzet van het plan zal zij daar ook een plasje over moeten doen. Gelukkig is Van Dam met Romijn in het kielzog al maanden aan het overleggen, dus het zal wel een inkoppertje zijn ondertussen. De beslissing wordt alleen uitgesteld om de spanning nog wat op te bouwen. Een alternatief plan achter de hand is zóóóó 2016.
Wiebren
@Jack Rijlaarsdam 'wat bedenkingen'? Er is al maanden overleg met de Commissie over inhoud en uitvoering. Het is geen kwestie van briefje inleveren en hopen dat het in de smaak valt
pukie
@Wiebren als dit allemaal door gaat hoe zit het met de knelgevalen 1 maart
moeten die dan eerst hun vee gaan ruimen en volgend jaar weer aan koopen
robbies
@Wiebren je begrijpt toch wel dat wanneer het hele plan niet doorgaat, jij en je LTO never nooit meer serieus genomen kan worden
+1
Wiebren
@robbies Begrijp jij wel Robbie dat dat niet alleen geldt voor LTO maar juist ook voor alle melkveehouders in Nederland? Falen in 2017 is dan meteen een groter keerpunt dan de introductie van melkquotering in 84
+3
robbies
@Wiebren waarom wordt de melkveehouderij niet meer serieus genomen als het plan niet doorgaat? Ik refereer naar je reactie op Jack''s vraag of er een plan C is. Jij zegt dat het geen kwestie is van een briefje inleveren en hopen dat het in de smaak valt. Daarmee insinueer je dat het eigenlijk al rond is, terwijl je verderop weer aangeeft dat het pas definitief is als v Dam een brief stuurt. Daarmee maak je weer een voorbehoud. Leuk voor de spanningsopbouw maar als dat voorbehoud terecht is, dan ben je wel enorm ongeloofwaardig als het briefje niet in de smaak blijkt te vallen.
Coen
@robbies , als het goed is ziet dat briefje vandaag voor iedereen het licht, maar dan zijn we er nog (lang) niet.
+1
robbies
@Coen ik denk dat inderdaad pas het begin is. Maar wie is nu de schuldige wanneer het klapt? Niet de sector zelf. Zij heeft alleen gedaan wat hen beloofd is; groeien om de wereld te voeden.
Twentsch Land
@robbies

Als je wilt kun je altijd een schuldige aanwijzen, om alleen lto als oorzaak te benoemen is te kort door de bocht.....ik schrik ervan als ik op dit moment zie en hoor hoeveel melkveehouders nog roepen ..... gas er op. Kortom als er een boodschap is die minder leuk is heb je een groep die het inzien en begrijpen en een groep die de oogkappen er op blijven houden.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Twentsch Land:
ik schrik ervan als ik op dit moment zie en hoor hoeveel melkveehouders nog roepen ..... gas er op

Hier in de niet al te intensieve regio is de stemming ook zeer afwachtend. Er wordt maar mondjesmaat vee afgevoerd en volgens de rmo-chauffeurs stijgt de melkaanvoer op vrijwel elk adres. De weerstand om te krimpen ten gunste van intensieve collega's en extreme groeiers is enorm. Ook de RFC melkreductie zet kwaad bloed, omdat de Cono-buurman niet beperkt wordt in de melkaanvoer. Het is wachten op de reductieregeling, zodat het zeker is dat het geld gaat kosten. Dat zal de doorslag moeten geven.
Wiebren
@robbies je redeneert zelf leuk naar je eigen gelijk toe. Dat je daarbij allerlei conclusies moet trekken die nergens op gebaseerd zijn hindert niet natuurlijk.
Er is door mensen met andere plannen alleen geroepen in de krant, in de Kamer, in Brussel. Denken dat je met een PowerPoint van een paar sheets, wat A4tjes tekst, en herhalen van dezelfde boodschap derogatie kunt behouden is al even naïef als hopeloos. Waarom denk je dat er maandenlang overleg is. Niet omdat het in 5 minuten kan. In 5 minuten heb je een mening klaar. Daarna begint het pas
+4
robbies
@Wiebren heb je al eens nagedacht over dat de "mensen met andere plannen" misschien ook een belang te verdedigen hebben? Dat deze mensen een achterban vertegenwoordigen die vinden dat hun belang niet door LTO en NZO is meegenomen in de planvorming?
Met je woordkeuze wek je de suggestie dat "deze mensen" de boel vertraagd hebben, maar ik hoop dat ik je woorden verkeerd lees. Want als het jouw uitleg is dat deze partijen de boel vertragen, dan ben je niet zo slim als ik je had ingeschat. Het sectorplan wordt lang niet zo breed gedragen en dat weten ze in Brussel ook. De kritische partijen zijn echter niet de schuldige als derogatie klapt. Zij hebben gedaan wat LTO ook doet: belangen behartigd, maar met waarschijnlijk een betere lobby
+1
cornelissen
Quote Reactie van @robbies:
hebben gedaan wat LTO ook doet: belangen behartigd,

Of brengen LTO/NZO weer op het pad van hun visie eind 2013
+1
Coen
@cornelissen , dat zou wat zijn 😄

overgangstermijn van 10 jaar en iedereen aan de strakke grondgebonden met een derogatie van 300N op alleen grasland.
Wiebren
@robbies Dat er een belang vertegenwoordigd wordt snap ik heel goed, er is echter geen sprake van een alternatief. Want dat moet je niet alleen kunnen omschrijven, je moet ook wat te bieden hebben qua uitvoering. Als je geen uitvoering kunt organiseren, geen kans ziet het Ministerie te overtuigen, geen achterban hebt die ook daadwerkelijk meer meebetaalt dan alleen onkostenvergoedingen voor bestuurders/vertegenwoordigers, wat is dan het alternatief?
Dan blijft het dus bij het onder de aandacht brengen van die belangen en hopen dat een ander er wat mee doet. Vertraging heeft het niet opgeleverd, dat beweer ik niet, alleen onderstrepen van verdeeldheid.
Pas als de opinie/meerderheid heel duidelijk is kun je je wil opleggen aan een minderheid via beleid of politiek. Als het zo verdeeld is als nu het geval is, komt er alleen een oplossing als je bereid bent compromissen te sluiten.
Frans1
@Wiebrengeen achterban hebt die ook daadwerkelijk meer meebetaalt

Dus daarom is zuivelnl in de benen geholpen om de kosten legaal bij iedereen verplicht neer te leggen en te verhogen als dat uitkomt
robbies
@Frans1 dat klopt. Dat geld wordt echter eenzijdig gebruikt door de zelfbenoemde sectorvertegenwoordiging, zonder enige vorm van democratie door LTO en NZO. Toen NMV zich uitsprak was het al niet meer nodig
JanCees
@Wiebren dit is wel heel erg bagataliserend ik had je een beetje wijzer verwacht. Het verschil tussen gelijk hebben en krijgen ,soms duurt het een paar jaartjes. Ik loop wat langer mee dan jij en tot nu toe vaak gelijk gekregen ook al duurt het soms wat even.
Wiebren
@JanCees je hebt je best gedaan Jan Cees, misschien nog wel meer dan dat. Het gaat niet over wie er gelijk heeft, het gaat over wat er nu haalbaar is over de volle breedte van de melkveehouderij. De Kamer heeft je argumenten ingebracht, de NGO's, in Brussel hebben ze wat extra vragen gesteld. Meer dan dat zit er nu niet in. Dat weet jij ook, zeker omdat je al een tijdje langer meeloopt dan ik. Je kunt mij bagatelliseren aanwrijven, je hebt de inschattingen van mij hoe de stemmingen met fosfaatrechten zouden verlopen en de besprekingen over het fosfaatreductieplan eerder persoonlijk gehoord. Je eigen gelijk voor later gun ik je graag, vandaag heb je het nog niet gekregen. Dat de koppeling koeien en grond belangrijk is/belangrijker wordt voor de melkveehouderij, daarover waren we het al eerder eens.
+1
robbies
@Wiebren jij en Jan Cees zijn het eens over koppeling met grond. Nu alleen Cees Romijn nog
Wiebren
@robbies altijd maar zwart-wit en tegenstelling hé 😉
Hardheid van de koppeling (hoeveel koeien, welke grond) en tijd die gegeven wordt voor aanpassingen zijn grootste struikelblokken. Niet het principe
robbies
@Wiebren als we het allemaal eens zijn, dan was het hier ook een saaie boel. Maar ff serieus; jullie Cees moet echt een cursus communicatie gaan volgen. Over grondgebondenheid zei Cees toch dat het zaak was derogatie 2017 te krijgen en dat we daarna wel zouden zien hoe we grondgebondenheid gingen organiseren. Je beseft toch wel dat zulke uitspraken niet bijdragen aan de bereidheid van de extensieven? En wat er vandaag weer in de krant stond.....ik heb er een topic over gemaakt.

Kun jij Cees niet in fluisteren dat hij af en toe zijn mond houdt? In belang van de sector?
JanCees
@Wiebren we shall see, time wil tell and I learned to take my time
Coen
@JanCees , welke duidelijkheid is er op de valreep van deze werkweek gekomen?
mag Van Dam de 19 miljoen europees geld spenderen aan de stoppersregeling, of is er meer duidelijkheid gekomen vanuit Brussel?
Carola
@Coen journaal gemist Coen
Coen
@Carola , vertel, wat is er meer duidelijk geworden?
Carola
@Coen stoppersregeling is erdoor, ook goedgekeurd door Brussel. Van de andere regeling werd nog niets gezegd
Coen
@Carola , dus de 19 mln europees geld en 6 mln eigen ez-geld mag worden ingezet voor stoppersregeling, de sector zal daaraan zelf 25 mln moeten fourneren.
maar wat is nog meer duidelijk geworden, met name de derogatie 2017 en derogatie 2018-2021?
Carola
@Coen kamerbrief staat in andere topic inmiddels
Frans1
Quote Reactie van @JanCees:
I learned

Hoop dat je onderbouwing beter is dan je engelse spelling 😁
Jos Vreman
@Wiebren maar wanneer komt die brief ongeveer?
meelezer10
@Jos Vreman eind december, toen werd het begin januari, daarna eind januari. en nu is het februari en zegt romijn half februari. Vul de rest zelf maar in.
Noordoost
@meelezer10 Romijn is een beetje een kwakkerd
vaak
@pukie Volgens mij ben jij een supergroeier die niks meer in zijn portemonnee heeft en dus gratis wil uitbreiden.
De bank heeft jou waarschijnlijk te kennen gegeven dat het anders einde oefening wordt.
vrije boeren
@vaak wat een klote opmerking
weideboer
@pukie derogatie laten verlopen lost ook veel op, dus in dat opzicht hoeven ze helemaal niks te doen
+9
KuikenenKoe
Quote Reactie van @pukie:
pel datum

dacht wat bedoelt hij nou maar is natuurlijk een nieuw woord
als je teldatum en peildatum combineert wordt dat peldatum
moet nageven slim gevonden
Frans1
Quote Reactie van @pukie:
een nieuwe pel datum lost het probleem voor veel knelgevalen op

En maakt er nog meer bij,maar het past jou wel zo te lezen 😁
Wensdenken en anders niet
brabantboer1
Ik denk dat ze half februari de nieuwe pijldatum bekend gaan maken. Vermoedelijk ligt deze op 1 maart 2017, dus in de toekomst. Het is dan in elk geval geen staatssteun meer en knelgevallen of helderziend gedrag houd ook op. Er wordt dan ook verwacht dat boeren geen extra vee aan gaan voeren omdat ze al wel zo verstandig zijn geworden en begrijpen dat meer koeien niet beter is voor de melkprijs en samen benadrukken zij zo de samenhang in de sector en bewaken zij met elkaar dat er een overschot aan melk komt.

Ja dat gaat hem worden volgens mij.
Jos Vreman
@brabantboer1 geloof er niks van, ik denk dat ze de wet juridisch niet dicht krijgen.
En dat die hele fosfaatrechten niet doorgaat , en daarmee de derogatie ook niet.
+1
vaak
@Jos Vreman Dan kan het verstandig zijn om met de stoppers regeling mee te doen en E2300.-/ koe te cashen en volgend jaar een veestapel aan te kopen en weer door gaan.
+7
familie pelle
Waarom een nieuwe peildatum? Zinloze discussie.
vrije boeren
@familie pelle we zijn bijna 2 jaar verder en vele veranderingen verder en met straks de PVV aan de macht gaat er nog veel meer veranderen (geen fosfaatrechten)
Twentsch Land
@vrije boeren

Straks aan de macht ? ze zullen misschien wel redelijk wat stemmen halen maar dat betekent nog lang niet aan de macht.
Over maar 2 dingen zijn ze duidelijk....moslim en EU en voor de rest geblèr door elkaar heen met geen duidelijke standpunten.
+1
Noordoost
@vrije boeren als dat zo is ga ik PVV stemmen in maart
sjoerd de melker
Gas erop. Recht op de blinde muur af. Succes.
+1
weurding
@sjoerd de melker bouwt trump hier ook al?
+1
sjoerd de melker
@weurding niet dat ik weet. Maar bij Donald TrumpDuck kennen ze geen plafond en zeker geen fosfaatplafond
groeier
Is juridisch niet ok'' GVE per ha wel @Wiebre ]
+1
vrije boeren
@sjoerd de melker die muur is niet zo dik meer, Hoe harder er doorheen des te minder de schade
J.v.G
@vrije boeren Maar als je geen dikke plaat voor de kop hebt kan de schade nogal tegenvallen!
+4
Gewoon de normen verhogen en het gecreeerde probleem is OPGELOST.
Maismeel
Het is me wat met de garnalen
Maismeel
Het is me wat met de garnalen
weideboer
Alles resumerend is het toch heel vernuftig vanuit de politiek gezien wat er nu gebeurd. De sector is tot zijn oren verdeeld. Het uiteindelijke stok achter de deur is, weg derogatie. Laat de sector dan maar een oplossing of alternatief bedenken, wij praten wel mee... En uiteindelijk komt er niks, derogatie weg en dan zeggen...jullie hebben als sector de kans gehad, er niks van gebakken, so don't blame me, times up!!!!!!!

Mijn zoon doet VWO, hun docent doet exact hetzelfde....verantwoordelijkheid bij de klas neerleggen, de grenzen weten jullie, zoek maar een oplossing, lukt het niet, dan is dit het alternatief.....succes!!!!(en hij leunt heerlijk achterover en de klas discuseert zich een ongeluk)
vrije boeren
@weideboer niks mis mee toch?
weideboer
@vrije boeren voorkomt protesten en demonstraties dat wel maar de oplossing is (als die er komt) altijd 1 met veel haken ogen, kortom, niemand tevreden
+1
Frans1
Quote Reactie van @vrije boeren:
niks mis mee toch?

Alles is daar mis mee,het is een teken dat de stas geen leider is maar verantwoordelijkheid afschuift,en het evt gevolg van de ontstane chaos past van Dam en zijn partij dan wel weer.
Twentsch Land
@Frans1

Slime set van hem....hoe dan ook en wat dan ook hij zou het voor veel nooit goed kunnen doen...door het bij de sector terug te leggen resulteerde in dat er velen verder en breder gingen kijken dan alleen maar negatief roepen.
Frans1
Quote Reactie van @Twentsch Land:
hij zou het voor veel nooit goed kunnen doen

Daar moet je je als leider dus geen fluit van aantrekken,er is een visie,en van daaruit neem je beslissingen,als mensen het daar dan niet mee eens zijn kun je ze wijzen op je sectorvisie en dus verklaren waarom beslissingen genomen zijn,zo moeilijk is het allemaal niet
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @weideboer:
Mijn zoon doet VWO, hun docent doet exact hetzelfde

Dan krijgt hij in feite een betere agrarische opleiding dan wij genoten hebben. Kijk, koeien melken kan hij wel van z'n ouweheer leren. Nu heeft hij alvast wat democratisch besef en is beter voorbereid op teleurstellingen.
weideboer
@Jack Rijlaarsdam welkom in het IPad onderwijs. De docent van nu is (als hij tenminste mee wil veranderen) een klassen manager geworden. Hij geeft de klas de opdracht en ga bezig en kom terug met een oplossing. Wij lullen uren en komen tot de conclusie dat we geen stap verder zijn gekomen. "Jeugd heeft de toekomst, jullie zijn de remmende factor" Citaat van mijn bijdehandse jongen
+3
diezel
Quote Reactie van @weideboer:
"Jeugd heeft de toekomst, jullie zijn de remmende factor" Citaat van mijn bijdehandse jongen

Lijkt erop dat je nogal onder de indruk bent van zo'n snotneus? 😞
weideboer
@diezel elke vorm van discussie moedig ik hem aan, als hij maar met argumenten komt. Aannames kan ik niks mee. Dit ging dus over het onderwijssysteem. Wat houdt hun bezig en wat ons, die verschillen zijn nogal duidelijk. Vele docenten worden nu gewoon ingehaald door de tijd. Sommigen hebben het maar over werkdruk enz., maar het echte probleem benoemen ze niet, zichzelf!

Snotneus???? Beetje respect mag wel hoor voor diegene die jouw pensioen straks gaat ophoesten, steek die tip maar vast in je binnenzak😆😎
diezel
Quote Reactie van @weideboer:
Snotneus???? Beetje respect mag wel hoor voor diegene die jouw pensioen straks gaat ophoesten, steek die tip maar vast in je binnenzak

Heb het daar maar niet over aan de keukentafel.
Anders is het weer van: "Pa toch!. Enkel voor de AOW geldt het omslagsysteem. Pensioen is obv kapitaalsdekking". 😄
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weideboer:
, als hij maar met argumenten komt. Aannames kan ik niks mee
Dan zou ik hem zeker niet aanraden zijn carrière in Wageningen voort te zetten.
+1
Frans1
Quote Reactie van @weideboer:
verantwoordelijkheid bij de klas neerleggen

Waardeloos systeem, is gewoon verantwoordelijkheid afschuiven,leider onwaardig,ofwel ongeschikt.
meelezer10
@Frans1 ofwel ambtenaar.
+1
melluk
@Frans1 Eens frans, het zou wel kunnen als je de mogelijkheid had om het boefje tot de orde te roepen maar dan staan we met lege handen, dus inderdaad: waardeloos systeem
Frans1
@melluk Precies!
boertje009
Enige wat blijft is de standstill omdat die "vooruitstrevende" rfc fabriek de melk nie ken verwerken. Derogatie in kliko reductieplan daarbij. Probleem opgelost, kenne ze vol voor de gebruiksruimte verhoging

Brengen op j land wat j dr afhaal, ipv grond uitmergelbeleid
+2
weideboer
@boertje009 ik ben nog in de overtuiging dat ze meer een afzetprobleem hebben dan een verwerkingsprobleem. Anders zouden andere fabrieken hetzelfde hebben, in verhouding maakt dat niet uit, Eko Holland gaf dat ook toch wat aan, dat ze zitten met de afzet
+1
dwers
Quote Reactie van @weideboer:
ik ben nog in de overtuiging dat ze meer een afzetprobleem hebben dan een verwerkingsprobleem

Zo is het.
groeier
@dwers
Dit jaar een klein beetje minder vee houden, daarna zoetje aan richting koeien per ha. En stoppers krijgen we ook nog voldoende, dus probleem lost zich zo vanzelf op.
+1
schoppenboer
Hier al een hoop koeien geruimd, zitten weer op niveau van 2 juli.
vrije boeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
98
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN