'Nederlandse boeren blijven koploper'

Melkvee heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Thijs Cuijpers, directeur van LTO Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+10
Nederland is allang ingehaald door andere landen als het gaat voorsprong op de rest van de wereld.
Nederland wordt waarschijnlijk koploper op het gebied van afbraak van gezinsbedrijven.
Als het mestbeleid niet verandert zal het organische stof gehalte alleen maar afnemen. Hoe Cuijpers voorziet dat de kwaliteit van de grond beter wordt begrijp ik niet.
Jannus
Quote Reactie van @gerjan slingenbergh :
Als het mestbeleid niet verandert zal het organische stof gehalte alleen maar afnemen

Dat is nu net de insteek van het beleid,verschaling leid tot een lagere productie per ha,meer biodiversiteit etc etc.

Het gevaar zit hem in het kapitaal rendement van het grondgebonden vermogen voor mn ons land
spotmelker
Quote Reactie van @gerjan slingenbergh :
Nederland wordt waarschijnlijk koploper op het gebied van afbraak van gezinsbedrijven.
Dat zijn we al en de rest van de bedrijven is/wordt koploper tegen de muur oplopen met de verschuiving van de politiek. Beetje zonde.
+4
oldhuus
Afgelopen 100 jaar zijn er hier 10 miljoen mensen bij gekomen, Nederland is dus vol. We hebben maar 2,11 miljoen hectare landbouwgrond en dat word elk jaar minder. Dat ondanks het krimpend landbouwareaal de veehouderij en productie kan groeien komt omdat we de grootste voer-importeur ter wereld zijn, en nog bergen kunstmest strooien, vaak uit aardgas, waar zo de hele tuinbouw en onze halve economie op draait. Alle turf en kolen hebben we al opgestookt, straks het gas ook. De VOC mentaliteit; we putten niet alleen onze NL bodem uit maar ook die in Brazilië, want de mest gaat niet terug maar gaan we hier vergisten, de organische stof komt als Co2 weer in de lucht terecht.
brabo
Quote Reactie van @oldhuus:
we putten niet alleen onze NL bodem uit maar ook die in Brazilië,

Zit over die grond in Brazilië maar niet in.
Daar kunnen ze vanwege het gunstige klimaat 2 teelten per jaar doen en elk half jaar wordt die grond meer bemest dan wat wij in 5 jaar doen.
George
Quote Reactie van @oldhuus:
veehouderij en productie kan groeien komt omdat we de grootste voer-importeur ter wereld zijn, en nog bergen kunstmest strooien,

Dus houden we teveel vee in een te klein land?
+1
Frans1
Vind het een behoorlijk slap stukje van zo'n hooggeplaatste pief,hij trekt alleen door wat er nu al enigzins qua techniek mogelijk is,verder niks vernieuwend in zijn verhaal.Ook het verhaal dat er straks 9 miljard mensen gevoed moeten worden horen we al jaren,terwijl het gemiddelde inkomen bijkant onder bijstandsniveau ligt afgelopen jaar 😄
+1
weurding
@Frans1 technisch is er vast heel veel mogelijk in de toekomst, maar dan moet er wel wat aan de strijkstok blijven hangen om daarin te investeren 😄
+1
3 speen
@weurding je kunt beter in je eigen strijk stok investeren
+1
weurding
@3 speen prostaatproblemen ipv fosfaat?
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
technisch is er vast heel veel mogelijk in de toekomst, maar dan moet er wel wat aan de strijkstok blijven hangen om daarin te investeren

Momenteel zijn ze vooral koploper wat betreft hoogte van schuld.
Ohzo
Knap naief stukje..
jan is hobbyboer
We zijn in ieder geval koploper regeltjes bedenken voor zo iets simpels als paar koeien melken. De prijs is voor het 10e achtereenvolgende jaar glansrijk gewonnen door de vrienden van Wieberen.
+1
sjoerd de melker
@jan is hobbyboer laten we een keer ophouden om in elk topic te mekkeren over de LTO. Ik ben zelf geen lid meer maar om deze club elke keer door het slijk te halen vind ik te ver gaan. In het fosfaatdossier is het gewoon onmogelijk om hetL A iedereen naar de zin te maken en B voor 1 individu het helemaal goed te doen. Dit topic gaat over de stip van ene Thijs, toevallig verbonden aan ene LTO.
George
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
toevallig verbonden aan ene LTO.

Tja dan kom je er toch alweer gauw terecht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto en melkvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN