Illustratie van: JohnDeerenr1

Geld lenen wordt duurder voor grondgebonden bedrijven

Krediet voor grondgebonden bedrijven kan 30 tot 40 procent duurder worden, als nieuwe regels voor banken in werking treden. Dat betoogde RABO-topman Ruud Huirne dinsdag in Brussel.

Deel dit topic

Reacties

+12
George
Wat is dit nu weer voor een dom verhaal ? Ongelooflijk wat een gezever! Leen je geld maar uit aan varkensboeren zonder grond Huirne , kijken of je daar gelukkig van wordt. Wat een pipo.
pieta
@George Heb je het artikel gelezen of werkt de kop van het artikel als een rode lap op jou? 😁 Hij is namelijk aan het lobbyen om deze kostenstijging te voorkomen.
+1
George
@pieta
Ik heb het gelezen maar vind het nogal een wazig gewauwel.
milka
@George ????
Frans1
Quote Reactie van @George:
Ik heb het gelezen maar vind het nogal een wazig gewauwel.

Ik ook,vind het ook maar een vreemd verhaal
melluk
@George is gewoon gezwets vanuit brussel zoals we dat al een beetje kennen.
Freriks
@George dat is dus helemaal niet de achtergrond van zijn verhaal, grondgebonden of niet. Het gaat hier om een wereldwijde discussie hoeveel buffers banken moeten aanhouden als ze geld uitlenen aan particulieren en bedrijven. Dezelfde discussie speelt in hypothekenland voor aankoop van een huis. Nu mogen banken zelf nog risico's inwegen en mede op basis daarvan bepalen hoeveel bufferkapitaal ze aanhouden. Dat mag straks misschien niet meer. En hypotheken voor aanschaf woning en lening aan mkb (waaronder ook boeren) worden in deze discussie gezien als hoog risico. En een hoog risico wordt vertaald in een hogere renteopslag. Verhaal komt niet uit Brussel maar uit Basel (Basel IIIb of Basel IV)
De Nederlandse banken en ook Brussel zijn het met die nieuwe benadering niet eens. Maar het is de vraag of ze dit kunnen tegenhouden
George
Quote Reactie van @Freriks:
Basel (Basel IIIb of Basel IV)

Wat een gebazel op niks weer.
Hypotheken op woningen worden niet genoemd in dit verhaal. En bij een niet al te hoge financiering op grond die je 100% als zekerheid inbrengt middels eerste hypotheekrecht is het risico voor de bank gewoon nul!
arie.j
@GeorgeRisico nul bestaat niet, wel heel weinig risico.
Lees verder eerst het verhaal goed, dat heb je blijkbaar niet gedaan.
Wat jij schrijft over een niet te hoge hypotheek gaat het niet over.
Wel over een hypotheken op grond van bijna 100% van de marktwaarde.
Het punt is dat centrale toezichthouders alle landen en gebieden over één kam scheren
+5
spotmelker
Als de kop de lading dekt schat ik in dat bedrijven met een mestoverschot helemaal geen geld meer krijgen. 😁
Coen
@spotmelker , daar liggen de risico's
weurding
@spotmelker diegene die aan stront het meeste verdienen bevuilen hun handen er niet aan 😃
klant
Kunnen ze hun zakken helemaal afvullen
Twentsch Land
Voor al de genen die vinden dat hun onrecht wordt aangedaan bij een nieuwe lening .......... niet wat gaan lenen maar eerst sparen.......tja dat wordt het um dan vaak ook niet hè.......toch wel mooi zo'n bank als je graag iets wilt en het geld niet hebt 😉
jan w
Wat mij betreft moeten ze hem maar eens terug zetten naar een, wat de wijzen een " Boerensalaris " noemen. ( € 6.00 bruto per uur) .
Aan de andere kant, mijn zoon is bezig met een hypotheek voor een eigen woning.
20 jaar vast voor 2.1%. Niet bij de rabobank. Als je daar 30 a 40 % bij op doet, is de rente nog te behappen.
groeier
[@klant
Met dit verhaal kwamen ze 6/7 jaar geleden bij ons ook al aan zeuren, nooit meer aankijken zulke gasten.
cjw73
@jan w zijn ze nu dan al begonnen met het verhogen van de rente jan? Want ik hoorde vorige week nog 1 die een huis had gekocht met 1.7% voor 20 vast.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's werking , melkvee , grondgebonden , brussel en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.351